makkarapelti

Ruokalista viikko 37: Hävikkiviikolla kokataan ruokaa rippeistä

Tällä viikolla vietetään Hävikkiviikkoa. Kuluttaja-lehden vuosittain järjestämän teemaviikon tarkoituksena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä erityisesti kuluttajille. Kokosimme parhaat ohjeet, jotka pitävät biojäteastian nälkäisenä.

Maanantai

Prasorizo eli kreikkalainen sipuliriisi

alle 30 min
2

Jäikö eiliseltä aterialta riisiä? Jämäriisistä valmistuu herkullinen, kreikkalainen prasorizo eli sipuliriisi.

Tiistai

Meksikolainen lihapullamunakas

alle 30 min
4

Hyödynnä jääkaapin tähteet ja pyöräytä niistä mehevä munakas. Lihapullat voi halutessaan poimia myös valmiina kaupan eineshyllyltä. Hienonna mausteisen lihapullamunakkaan pinnalle korianteria tai persijaa.

Keskiviikko

Kikherne-kasvissalaatti ja leipäkrutonkeja

30-60 min
10

Ruokaisassa kikherne-kasvissalaatissa maistuvat Välimeren maut. Hyvä öljypohjainen kastike antaa mehevyyttä salaatille. Kuivahtaneesta vaaleasta leivästä saat tehtyä rapeita leipäkrutonkeja.

Torstai

Kasvisvokki

alle 30 min
4

Kasvisvokki valmistetaan kauden kasviksista, sienistä ja nuudeleista. Värikkään kasvisaterian kruunaa maukas parsakaalipesto ja tuore korianteri.

Perjantai

Makkarapelti

30-60 min
4

Makkarapelti on kuin uunissa paistettava pyttipannu. Hieman tulisten raakamakkaroiden ja perunoiden kaveriksi voi laittaa paistumaan melkein mitä tahansa kasviksia, kuten makeita suippopaprikoita ja kukkakaalia. Tarjoa ruoka sinapilla maustetun majoneesin kanssa.

Lauantai

Sieni-perunavohvelit

30-60 min
8

Kuinka kekseliäs­tä! Upota muusin jämät vohvelitai­kinaan. Suolai­set sienivohvelit käyvät viikonlo­pun lounaaksi tai iltapalaksi. Lisuk­keeksi sopii puo­lukkahillo.

Sunnuntai

Tomaatti-pastakeitto

yli 60 min
4

Herkullinen lounaskeitto valmistuu kasviksista ja pastasta, johon saa uppoamaan myös jääkaappiin unohtuneet juustokannikat.

Jälkiruoka

Pullapojan hedelmäpaistos

30-60 min
6

Pullapojan hedelmäpaistos syntyy omenoista ja päärynöistä, jotka saavat pinnalleen kuivahtaneista pullamuruista loihditun kuorrutteen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 37: Hävikkiviikolla kokataan ruokaa rippeistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X