Ruokalista viikko 44: Säväytä kurpitsalla

Tällä viikolla herkutellaan kurpitsalla. Syksyn muhkea sesonkikasvis sopii moneen lämmittävästä keitosta lihapataan ja veikeästä kasvisrisotosta nopeaan pastaan.

Maanantai

Sakea kurpitsa-papukeitto

30-60 min
4

Viilenevillä syysilmoilla tarjoiltu höyryävä kurpitsasoppa on kuin lämmin halaus sisältäpäin. Chilitahna tuo kultaiseen keittoon potkua.

Tiistai

Kurpitsarisotto paahdetusta kurpitsasta

30-60 min
4

Kaikesta tulee parempaa paahtamalla, moni sanoo. Kurpitsa muuttuu uunissa herkullisen makeaksi. Paahdettu kurpitsa tuo makua ja kauniin keltaisen värin syksyiseen risottoon.

Keskiviikko

Kurpitsapasta

alle 30 min
4

Kurpitsapasta yhdistää makeaksi paahdetun kurpitsan ja pehmeän pinaatti-juustokastikkeen. Sanonta "Kaikki on parempaa paahdettuna" pitää ehdottomasti paikkansa.

Torstai

Helppo sinihomejuusto-kurpitsakeitto

30-60 min
4

Tämä keitto valmistuu puolessa tunnissa ja on näppärä keittää jo edellisenä päivänä valmiiksi. Keitto on näyttävä, nopea valmistaa ja sen raaka-aineet ovat edulliset. Muista säästää kurpitsan siemenet. Paahda ne pannulla rapeiksi ja ripottele keiton pinnalle.

Perjantai

Kolmen juuston kurpitsapizza

yli 60 min
0

Yksinkertaisuus on valttia pizzassa. Simppeli kurpitsatäyte koukuttaa! Kolme eri juustolaatua aateloi syksyisen pizzan.

Lauantai

Kvinoalla ja pinaatilla täytetty kokonainen myskikurpitsa

yli 60 min
6

Kasvissyöjän ei tarvitse mutustella jouluna pelkkiä laatikoita tai salaattia. Paistonarulla sidottu kokonainen kurpitsa on upean näköinen joulupöydässä ja toimii vegaanisessa joulupöydässä kinkun sijaan aterian kruununa. Kurpitsan sisällä on täyte valmiina, joten et tarvitse erikseen lisukkeita. Täytetty kurpitsa on paitsi ihana jouluruoka, myös mainio sunnuntailounaan tarjottava.

Sunnuntai

Vietnamilainen liha-kurpitsapata

yli 60 min
6

Vietnamilainen liha-kurpitsapata vaatii pitkän kypsennysajan, mutta palkitsee ruokailijan upealla maullaan. Five spice -maustetta löytyy etnisistä ruokakaupoista.

Jälkiruoka

Kurpitsakakku

yli 60 min
30

Kurpitsakakku on mehevän kostea kahvikakku, joka on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta. Kakun voi leipoa myös omenahillosta. Tämä ohje on Kotilieden lukijakilpailun parhaimmistoa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 44: Säväytä kurpitsalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X