Puolen tunnin täytekakku ja muut nopeat herkut mansikasta

Yllätysvieraat saavat mansikka-aikaan nauttia herkullisista pikaleivonnaisista. 30 minuutissa pyöräytetään kakku jos toinenkin.

Mikroaaltouuni on kiireisen kokin pelastus, sillä jopa kakkupohja kypsyy mikrossa. Kesäinen täytekakku puolessa tunnissa onkin oiva valinta yllätysvieraiden kestitsemiseen. Kuohkea kakkutaikina kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun lasivuokaan, joka nostetaan mikroon 5–6 minuutiksi. Paistoajan kanssa tulee olla tarkkana, jotta kakku ei pääse kuivumaan. Valmis kakkupohja halkaistaan ja täyteään hieman kohmeisella mansikkasurvoksella. Komeus päällystetään perinteiseen tapaan kermavaahdolla ja mansikoilla.

Lue myös: Mansikoiden pakastaminen – 5 helppoa vinkkiä

mansikkatatin

Tatinin sisarusten kuuluisa omenatorttu muuntuu mansikka-aikaan maukkaaksi mansikka tatiniksi. Vastustamaton klassikko ei ole koskaan ollut näin nopea valmistaa! Nopeus perustuu valmiisiin lehtitaikinalevyihin, joista painellaan muotilla sopivankokoisia kiekkoja. Pyöreät taikinakiekot asetellaan karamellisoitujen mansikoiden päälle ja leivonnaiset paistetaan uunissa kauniin ruskeiksi. Paistuneet piiraat kumotaan pellille oikeinpäin ja viimeisenä silauksena tatineiden karamellisoituun pintaan otetaan kaunis väri uunin grillivastusten alla.

Lue myös: Mansikkakakku x 5 – katso kesän parhaat reseptit

208589-mansikkacupcakes.jpg

Suloiset mansikka-cupcakes-leivonnaiset maistuvat koko perheelle. Muffinitaikinan joukkoon sekoitetaan runsaasti mansikoita, jotta kesän parhaat aromit pääsevät oikeuksiinsa kuvankauniissa leivonnaisissa. Taikina jaetaan muffinivuokiin ja paistetaan uunin lämmössä kullanruskeiksi. Samettinen kuorrute vatkataan voista ja tomusokerista. Pieni tilkka kuumaa vettä kuorrutteen joukossa tekee siitä entistäkin pehmeämpää ja helpommin levitettävää. Ihanuudet koristellaan vaaleanpunaisilla sokerikristalleilla ja kandeeratuilla ruusun terälehdillä.

187226-vadelmajuustokakku3.jpg

Vastustamaton vadelmajuustokakku purkissa muuntuu helposti herkun mansikkaiseksi serkuksi. Lasipurkin pohjalle ripotellaan ohut kerros kaurakeksimurua, joka kostutetaan täyteläisen marjamehun avulla. Toinen kerros muodostuu  vaniljaisesta kermavaahto-tuorejuustoseoksesta. Päällimmäiseksi tulee herkun kruunu eli mansikkainen hilloke, joka keitetään mansikoista, sokerista ja marjalikööristä. Vastustamaton jälkiruoka lusikoidaan purkeista alta aikayksikön!

Lisää marjaisia jälkiruokia:
Gluteenittomat marjaherkut
Marjasalaatti
Mustikkabanoffee
Vadelmajäätelö
Herukkasalaatti
Mustikkainen nakukakku
Mansikkatäytteinen nakukakku
Ruoka.fi: Marja-vuokapulla

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.