Rapeita vohveleita ihanilla täytteillä

Kokoa ystäväsi vohveliraudan ääreen ja paistakaa iso kasa rapeita herkkuja. Vinkkiemme ansiosta vohveleista paistuu mukavan rapsakoita ja täytteet vievät kielen mennessään!

Helpot ja herkulliset vohvelit valmistuvat vaivatta. Raaka-aineetkin löytyvät lähes jokaisen kotikokin kaapista, sillä tarvitaan vain kananmunia, maitoa, leivinjauhetta, jauhoja, sokeria, suolaa ja voita. Taikinaa voi lisäksi maustaa esimerkiksi vaniljasokerilla tai kardemummalla.

Keliaakikon vohveleiden täyteläisen maun takaavat kermaviili ja gluteeniton jauhoseos. Kokeile vohveleita myös juustolla kuorrutettuina leivän asemasta.

Mikäli rapeus ei ole sinun juttusi, kokeile ihanan pehmeitä vohveleita. Ne on nopea valmistaa, sillä kaikki ainekset sekoitetaan keskenään, eikä taikinaa tarvitsee turvottaa.

177993-vohvelit2.jpg

Vohveleiden paistamisessa kannattaa suosia voita, jonka ansiosta vohvelit saavat kauniin kullanruskean pinnan ja kotoisan maun. Voita kannattaa sipaista esilämmitetyn vohveliraudan ylä- ja alapinnalle, jotta taikina ei tartu siihen kiinni.

Taikinan annostelussa maltti on valttia, sillä liika taikina pursuaa laitteesta ulos. Pienempikin määrä siis riittää, sillä leivinjauhe kohottaa vohvelit paiston aikana mukavan paksuiksi. Riittävän pitkä paistoaika puolestaan takaa vohveleiden rapeuden.

Kullanruskeaksi paistunut vohveli kannattaa nauttia heti lämpimänä ja täyttää mielensä mukaan. Mikäli kuitenkin paistat vohvelit ennakkoon, ne voi lämmittää uunissa miedolla lämmöllä uunipellille levitettyinä.

Täytteet kruunaavat vohvelit

tonnikalavohvelit

Tonnikalavohvelit sopivat ruokaisuutensa ansiosta vaikkapa brunssiherkuksi. Täytteessä maistuvat tonnikalan lisäksi yrttimaustettu tomaattimurska ja chilikastike. Täytteen voi huoletta valmistaa ennen vohveleiden paistamista, sillä se saa jäähtyä ennen tarjoilua.

Tattarivohvelit ovat mitä mainioin vaihtoehto blineille. Hiivasta, maidosta ja tattarijauhoista koostuva taikinajuuri tekeytyy kuuden tunnin ajan, jonka jälkeen lisätään muut ainekset. Taikina paistetaan tuttuun tapaan vohveliraudassa ja katetaan pöytään yhdessä blinilisukkeiden kanssa. Smetana, mäti, suolakurkku, hienonnettu sipuli ja sienisalaatti tuovat ripauksen venäläistä tunnelmaa ruokapöytään.

Kookos-mansikkavohvelit

Makean ystävä valitsee kookos-mansikkavohvelit, joihin lisärapeutta tuo tilkka kivennäisvettä. Jälkiruoaksikin sopivat herkut tarjoillaan mansikoiden, vaniljajäätelön ja makusiirapin kanssa.

Trendikkäät churro-vohvelit maistuvat herkullisesti churrojen tapaan kanelilta, mutta uppopaistamisen asemesta herkku valmistuu vohveliraudalla. Nauti vohvelit suklaakastikkeen tai kermavaahdon ja mansikoiden kanssa.

Churro vohveli

Lisää herkullisia vohvelireseptejä:
Vohvelit viidellä eri reseptillä
Sööperin vohvelit
Pizzavohvelit
Punajuurivohvelit
Ruoka.fi: Grahamvohvelit
Ruoka.fi: Vohvelit ja katkaraputäyte
Ruoka.fi: Ohukaiset, pannukakut ja vohvelit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rapeita vohveleita ihanilla täytteillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X