Limettilohi

Siikaa, haukea,  kuhaa – herkutellaan kalalla ja maukkailla lisukkeilla

Kalaa on hyvä syödä pari kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen. Maistuisiko sinulle haukipyörykät, temperoitu kuha, helpot kalapuikot tai rosmariinisiika? Tutustu maukkaisiin kalaohjeisiin!

Limettimarinoitu wasabilohi hurmaa aasialaisilla makuvivahteilla. Leikkaa lohi kuutioiksi ja anna makuuntua yön yli inkiväärin ryydittämässä mausteliemessä. Seuraavana päivänä kokoat siitä helposti hurmaavan alkupalan inkiväärilastujen, sitruunalla maustetun majoneesin sekä raikkaan salaatin tai sushiriisin kanssa.

kalapuikot

Helpot kalapuikot valmistat pakasteseitistä. Rapea pinta syntyy, kun paneroit ne panko-korppujauhoissa sekä seesaminsiemenissä ja paistat pannulla runsaassa rasvassa. Mehevät kalapuikot ovat erityisesti lasten mieleen, mutta maistuvat takuulla myös aikuisille eteenkin silloin, kun tarjoat ne englantilaiseen fish’n’chips -tyyliin timjamiperunoiden ja inkiväärillä maustetun ketsupin kera.

haukipyörykät ja tillipesto

Kielen vievät kalapyörykät syntyvät hauesta. Massa valmistuu näppärästi monitoimikoneessa, muovautuu pyöryköiksi kahden lusikan avulla ja kypsyy kalaliemessä muutamassa minuutissa. Halutessasi voit vielä paistaa niihin maukkaan pinnan paistinpannulla tilkassa öljyä. Raikas tillipesto ja mehevä muusi tai keitinperunat ovat haukipyöryköiden parhaat kumppanit.

tempuroitu kuha

Kuha hurmaa japanilaisessa tempurassa. Vispaa frittitaikina kananmunista ja vedestä sekä vehnä-, maissitärkkelys- ja riisijauhoista sekä ripauksesta suolaa. Samassa taikinassa voit hautessasi pyöräyttää kalan kaveriksi myös kasviksia ja äyriäisiä. Lämpömittari on uppopaistajan parhaita apuvälineitä. Sillä varmistat, että öljy pysyy noin 180 asteessa, mikä takaa parhaan lopputuloksen. Tempuroitu kuha maistuu parhaalta japanilaiseen tapaan soijakastikkeen, wasabitahnan ja säilöttyjen inkiväärilastujen kera.

rosmariinisiika

Uunissa kokonaisena paahdettu siika on mainio vaihtoehto perinteiselle uunilohelle. Se saa välimerellisen vivahteen rosmariinista ja sitruunasta. Koko ateria valmistuu näppärästi kerralla, kun kypsennät rosmariinisiian kanssa samalla pellillä myös yrteillä maustetut veneperunat.

suutarin sitruunainen lohi

Tässä mainio vaihtoehto perinteiselle graavilohelle. Suutarin sitruunainen kirjolohi marinoituu yön yli raikkaassa marinadissa, johon tuore korianteri ja sitruunaruoho tuovat kivan eksoottisen twistin. Sitruunainen lohi toimii paitsi raikkaana alkupalana salaatin kanssa, myös hurmaavana ruokalahjana, kun valmistat sen kauniiseen lasitölkkiin.

Kalaruokia eksoottisemmalla vivahteella:

ciappino - äyriäispata

Ciappino – äyriäispata

spaghetti con le serde

Spagetti con le Serde

vietnamilainen kalaleitto

Vietnamilainen kalakeitto

Ruoka.fi: Goalainen kalacurry

Keskustelu

Kommentoi juttua: Siikaa, haukea,  kuhaa – herkutellaan kalalla ja maukkailla lisukkeilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X