Viikon ruokalista 11.12.-17.12.: Kermainen poropasta aasialaisella twistillä ja muita mausteisia ruokia viikon varrelle

Tämän viikon ruoista ei puutu makua! Lohikeitto saa aasialaisia makuvivahteita kookosmaidosta ja inkivääristä, lihapullat maustetaan turkkilaisittain ja kermaisessa poropastassa säväyttää tulinen Sriracha-chilikastike. Reseptit näihin ja viikon muihin mausteisiin arkiruokiin löydät viikon ruokalistalta.

Mausteinen linssipata

Maanantai

Mausteinen linssipata

30-60 min

Maanantain muheva linssipata syntyy helposti, mutta on sitäkin parempaa. Ropsaus garam masalaa ja chiliä loihtii pataan lämpimiä makuvivahteita, kaneli ja juustokumina tuovat jännittävää lisävärinää. Padasta tulee vieläkin parempaa, kun annat sen muhia tovin, jotta maut avautuvat täyteen aromiinsa.

Kookos-lohikeittoa kulhossa

Tiistai

Kookos-lohikeitto

Alle 30 min

Pikantti inkivääri, lempeä kookos ja tujaus chiliä sekä limetin mehua maustavat tämän Aasian inspiroiman lohikeiton. Höyryävän kuuma keitto lämmittää ihanasti kylmänä päivänä ja valmistuu vartissa. Kiireinen kokki ja nälkäinen ruokaseurue kiittävät.

Turkkilaiset varraslihapullat

Keskiviikko

Turkkilaiset varraslihapullat

30-60 min

Kanelia, juustokuminaa, korintteja, pinjansiemeniä ja yrttejä… Turkkilaisten lihapullien raaka-aineluettelo on hengästyttävän pitkä, mutta ei hätää, pyörykät valmistuvat helposti myös arki-iltana. Makuelämyksen viimeistelee tomaattinen kastike, jossa maistuu chili, kaneli ja aprikoosit.

punajuuri-granaattiomena-linssisalaatti

Torstai

Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

Yli 60 min

Kaksi sesongin herkkua samassa salaatissa. Paahdetut punajuurilohkot saavat makuparikseen jalokivimäisiä granaattiomenan siemeniä. Linssit tekevät salaatista ruokaisan. Viimeistele salaatti tillivinegrettellä, niin saat siitä vieläkin parempaa.

poropasta

Perjantai

Nopea poropasta aasialaisella twistillä

Alle 30 min

Kylmäsavupororouheesta ja purkillisesta kermaa valmistuisi jo varsin maukas pikapasta sellaisenaan, mutta kun joukkoon tujauttaa vielä Sriracha-chilikastiketta ollaan jo varsin herkullisten asioiden äärellä. Hykerryttävän herkullinen perjantaipasta on vartissa valmis.

Marokkolainen uunilohi

Lauantai

Marokkolainen uunilohi

30-60 min

Ai että, kun on hyvää! Marokkolainen uunilohi saa itämaisen maun tomaattisesta kastikkeesta, jota ryydittävät jättkatkaravut, rusinat ja pinjansiemenet. Ripaus sumakkia ja ras el hanout -mausteseosta nostavat ruoan jo lukususluokkaan, mutta ilmankin pärjää mainiosti, jos et niitä lähikaupastasi löydä.

mausteiset broilerinkoivet

Sunnuntai

Mausteiset broilerinkoivet

Yli 60 min

Tähtianiksella, inkiväärillä ja ketjapmanis-maustekastikkeella maustetut broilerinkoivet kruunaavat sunnuntaiaterian ja valmistuvat puolessa tunnissa. Keitä kaveriksi riisiä tai tarjoa lisänä vaihteeksi nuudeleita.

sekahedelmäkiisseli ja poltettua marenkia

Sekahedelmäkiisseli ja poltettua marenkia

Yli 60 min

Kyllähän sekahedelmäsopalla saa herkutella muulloinkin kuin joulunpyhinä. Valmista jäähtyneiden kiisseleisen päälle italialainen marenki ja paahda pinta kauniin ruskeaksi kaasupolttimella. Enää 14 yötä jouluun…

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 11.12.-17.12.: Kermainen poropasta aasialaisella twistillä ja muita mausteisia ruokia viikon varrelle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X