Viikon ruokalista 5.3.-11.3.: Japanilaiset broilerivartaat ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla tarjolla on sekä tuttuja kotiruokaklassikoita että astetta eksoottisempia makuja. Maistuisiko japanilaiset broilerivartaat, portugalilainen kalapata tai perinteinen nakkikastike? Poimi reseptit viikon ruokalistalta.

porkkana-jyväsalaatti ja tahini-jogurttikastike

Maanantai

Porkkana-jyväsalaatti

Alle 30 min

Porkkana-jyväsalaatti valmistuu puolessa tunnissa. Huippuhyvä makuyhdistelmä syntyy porkkanasta, appelsiinista ja neljän viljan jyväseoksesta sekä tahinilla täytelöitetystä jogurttikastikkeesta. Rouskuvan jyväistä porkka­nasalaattia voi rikastaa tofulla, fetajuustolla tai vaikka härkiksellä.

fenkolisilakat

Tiistai

Fenkolisilakat

30-60 min

Tiistai on kalapäivä. Makupariksi silakkavuokaan tulee fenkolia ja puolukoita. Tarjoa perunoiden kera.

Meksikolainen_kanakeitto

Keskiviikko

Meksikolainen kanakeitto

30-60 min

Kuuma keitto on pakkasruokaa parhaimmillaan. Meksikolaisessa kanakeitossa on tomaattinen liemi ja kidneypapuja tuomassa lisäpuhtia. Keitä kerralla iso kattilallinen, sillä soppa maistuu vielä paremmalta uudelleen lämmitettynä. Tarjoa lisänä ranskankermaa, nachoja ja avokadoleipäsiä.

Nakkikastike on klassikko-ohje.

Torstai

Perinteinen nakkikastike

Alle 30 min

Sarjassa kotiruokien parhaat, torstaina on vuorossa todellinen klassikko. Perinteinen nakkikastike tehdään ruskeaan kastikkeeseen ja tarjotaan tietysti perunamuusin kera.

Broilerivartaat

Perjantai

Japanilaiset tsukune-broilerivartaat

30-60 min

Nämä japanilaiset tsukune-vartaat tehdään broilerinjauhelihasta ja maustetaan misolla sekä seesamiöljyllä. Jekku piilee siinä, että mureketaikinaan paistetaan osa jauhelihasta. Se tuo vartaisiin erilaista rakennetta ja purutuntumaa. Viime silaus syntyy makeansuolaisesta glaseerauskastikkeesta, joka tekee pinnasta ihanan tahmean.

portugalilainen kalapata

Lauantai

Portugalilainen kalapata

Yli 60 min

Kuha- ja siikafileet, sinisimpukat, mustekalarenkaat ja perunat kypsyvät kaikki sulassa sovussa samassa padassa. Tomaattisessa kalapadassa on myös valkoviiniä ja ripaus savupaprikaa. Tätä ei voi vastustaa!

Liharaguupasta

Sunnuntai

Liharaguupasta

Yli 60 min

Saammeko esitellä, sunnuntain uusi suosikkiruokasi: liharaguupasta. Se tehdään luullisesta naudan lihasta, joka saa hautua uunissa neljäkin tuntia. Odottaminen on kuitenkin sen arvoista, sillä lopputuloksena saat uunista ulos täydellisen mureaa lihaa, joka suorastaan sulaa suuhun. Tarjoa pastan ja vastaraastetun parmesaanijuuston kera.

leipäjuustoa vaniljakastikkessa

Vaniljaista leipäjuustoa ja lakkahilloa

30-60 min

Sunnuntaina kaipaa jälkiruokaa, joka valmistuu helposti ja maistuu makoisalta. Kun hauduttaa leipäjuustoa vaniljakastikkeessa ja tarjoaa sen perinteiseen tapaan lakkahillon kera, ollaan asian ytimessä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 5.3.-11.3.: Japanilaiset broilerivartaat ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X