Viikon ruokalista 6.3.-12.3.: Kermaista pennepastaa sahramilla ja muita herkkuja viikon varrelle
Maanantai
Tofu-, leipäjuusto- tai pähkinävokki
alle 30 min
Helppo, herkullinen ja nopea. Siinä taikasanat, jotka pätevät tähän maanantaipäivän vokkiin. Silppua pannulle viikonlopun jäljiltä jääkaappiin jääneet kasvikset tai oikaise halutessasi pakastevihanneksilla. Kuumalla pannulla pikaisesti mausteiden kanssa pyöräytettynä ne heräävät taas uuteen hehkuun. Sekaan voi lisätä niin tofua, leipäjuustoa kuin paahdettuja cashewpähkinöitäkin. Lisänä maistuu riisi tai nuudelit.
Tiistai
Korianterilohi ja rypälecouscoussalaatti
alle 30 min
Tämä ihana kala-ateria valmistuu pikana ja maistuu mainiolle. Pannulla paahdettu lohi saa särmää korianterin- ja fenkolinsiemenistä, helppo lisuke valmistuu couscousista, jonka sekaan lisätään niin viinirypäleitä, pinjansiemeniä kuin tuoreita yrttejäkin.
Keskiviikko
Porkkana-parmesaanipannarit ja puolukka-punasipulirelissi
30-60 min
Tykätäänkö teilläkin letuista? Iki-ihanat pikkupannarit höystetään porkkanoilla ja sekaan raastetaan myös parmesaanijuustoa. Kaveriksi sopii kiva relissi puolukasta ja punasipulista.
Torstai
Marokkolaiset broilerifileet
30-60 min
Marokkolaisittain täytetyt broilerifileet vievät kielen mennessään. Viillä broilerin rintapaloihin viilto ja lusikoi sisään täytettä, jossa on muun muassa kuivattuja arpikooseja ja tomaatteja sekä tomaattimurskaa, pinjansiemeiä ja tuoretta korianteria. Sulje tasku esimerkiksi hammastikulla ja nosta pihvit uuniin kypsymään. Ylijääneen täytteen voi sekoittaaa lisukeriisin joukkoon.
Perjantai
Kermainen pennepasta sahramilla
alle 30 min
Suussa sulava perjantaipasta syntyy kermasta ja pekonista. Viikonlopun kunniaksi kastikkeeseen lisätään myös sahramia. Se tuo annokseen ripauksen luksusta, ihanan makuvivahteen ja kullankeltaisen värin.
Launatai
Kookos-katkarapukeitto
30-60 min
Lauantain iki-ihana katkarapukeitto tehdään aasialaisittain. Liemi syntyy kookosmaidosta, viettelevä maku muun muassa chilistä ja inkivääristä sekä tilkasta kalakastiketta ja limetin mehua. Lisää katkaravut keittoon vasta viime hetkellä, jotta ne eivät sitikisty. Silppua päälle runsaasti tuoretta korianteria ja tarjoile lisänä rapeakuorista leipää.
Sunnuntai
Kreikkalainen lihamureke
yli 60 min
Lihamureke on klassinen arkiruoka, joka muuntuu tällä reseptillä astetta herkummaksi sunnuntaiateriaksi. Kreikkalainen vivahde syntyy lampaan jauhelihasta, jonka sekaan murustellaan fetajuustoa. Lopuksi mureke peitellään munakoisoviipaleilla ja nostetaan uuniin kypsymään noin tunniksi.
Sitruunakiisseli
alle 30 min
Aterian kirpakka päätös on sitruunakiisseli, joka kesyyntyy kermavaahdolla. Päälle sopivat niin vadelmat kuin mansikatkin. Ai että on hyvää!
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 6.3.-12.3.: Kermaista pennepastaa sahramilla ja muita herkkuja viikon varrelle