Viikon ruokalista 6.3.-12.3.: Kermaista pennepastaa sahramilla ja muita herkkuja viikon varrelle

Tämän viikon ruokalistalta löytyy muun muassa iki-ihana kermainen pekonipasta ja suloiset pikkupannarit, jotka saavat mehevyyttä porkkanasta ja parmesaanijuustosta. Viikon kruunaa kreikkalaishenkinen, fetajuustolla höystetty lihamureke lampaan jauhelihasta. Nappaa tästä reseptit koko viikoksi.

Maanantai

Tofu-, leipäjuusto- tai pähkinävokki

alle 30 min

Helppo, herkullinen ja nopea. Siinä taikasanat, jotka pätevät tähän maanantaipäivän vokkiin. Silppua pannulle viikonlopun jäljiltä jääkaappiin jääneet kasvikset tai oikaise halutessasi pakastevihanneksilla. Kuumalla pannulla pikaisesti mausteiden kanssa pyöräytettynä ne heräävät taas uuteen hehkuun. Sekaan voi lisätä niin tofua, leipäjuustoa kuin paahdettuja cashewpähkinöitäkin. Lisänä maistuu riisi tai nuudelit.

korianterilohi

Tiistai

Korianterilohi ja rypälecouscoussalaatti

alle 30 min

Tämä ihana kala-ateria valmistuu pikana ja maistuu mainiolle. Pannulla paahdettu lohi saa särmää korianterin- ja fenkolinsiemenistä, helppo lisuke valmistuu couscousista, jonka sekaan lisätään niin viinirypäleitä, pinjansiemeniä kuin tuoreita yrttejäkin.

porkkana-parmesaaniletut ja puolukka-punasipulirelissi

Keskiviikko

Porkkana-parmesaanipannarit ja puolukka-punasipulirelissi

30-60 min

Tykätäänkö teilläkin letuista? Iki-ihanat pikkupannarit höystetään porkkanoilla ja sekaan raastetaan myös parmesaanijuustoa. Kaveriksi sopii kiva relissi puolukasta ja punasipulista.

marokkolaiset broilerifileet

Torstai

Marokkolaiset broilerifileet

30-60 min

Marokkolaisittain täytetyt broilerifileet vievät kielen mennessään. Viillä broilerin rintapaloihin viilto ja lusikoi sisään täytettä, jossa on muun muassa kuivattuja arpikooseja ja tomaatteja sekä tomaattimurskaa, pinjansiemeiä ja tuoretta korianteria. Sulje tasku esimerkiksi hammastikulla ja nosta pihvit uuniin kypsymään. Ylijääneen täytteen voi sekoittaaa lisukeriisin joukkoon.

Kermainen pennepasta sahramilla

Perjantai

Kermainen pennepasta sahramilla

alle 30 min

Suussa sulava perjantaipasta syntyy kermasta ja pekonista. Viikonlopun kunniaksi kastikkeeseen lisätään myös sahramia. Se tuo annokseen ripauksen luksusta, ihanan makuvivahteen ja kullankeltaisen värin.

Launatai

Kookos-katkarapukeitto

30-60 min

Lauantain iki-ihana katkarapukeitto tehdään aasialaisittain. Liemi syntyy kookosmaidosta, viettelevä maku muun muassa chilistä ja inkivääristä sekä tilkasta kalakastiketta ja limetin mehua. Lisää katkaravut keittoon vasta viime hetkellä, jotta ne eivät sitikisty. Silppua päälle runsaasti tuoretta korianteria ja tarjoile lisänä rapeakuorista leipää.

kreikkalainen mureke

Sunnuntai

Kreikkalainen lihamureke

yli 60 min

Lihamureke on klassinen arkiruoka, joka muuntuu tällä reseptillä astetta herkummaksi sunnuntaiateriaksi. Kreikkalainen vivahde syntyy lampaan jauhelihasta, jonka sekaan murustellaan fetajuustoa. Lopuksi mureke peitellään munakoisoviipaleilla ja nostetaan uuniin kypsymään noin tunniksi.

Sitruunakisseliä kulhoissa vadelmien kera

Sitruunakiisseli

alle 30 min

Aterian kirpakka päätös on sitruunakiisseli, joka kesyyntyy kermavaahdolla. Päälle sopivat niin vadelmat kuin mansikatkin. Ai että on hyvää!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 6.3.-12.3.: Kermaista pennepastaa sahramilla ja muita herkkuja viikon varrelle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X