Viikon ruokalista vko 10: Suosikkikotiruoat

Tällä viikolla kokataan suomalaisten suosikkikotiruokia. Lihapullat, pinaattiletut ja kalapuikot tekevät takuulla kauppansa koko perheelle.

Maanantai

Pinaattiletut

alle 30 min
6

Pinaattiletut on arjen suosikki ja erityisesti lasten lemppari. Parhaat pinaattiletut valmistuvat itse tehden.

Tiistai

Lihapullat

30-60 min
10

Perinteiset lihapullat eivät esittelyä kaipaa. Tee kerralla suurempi satsi, syö osa heti ja pakasta loput. Kilon taikinasta riittää syömistä. Erilaisilla mausteilla säväytät lihapullat aina uudenlaisiksi. Mummon lihapullien ykkösmauste on maustepippuri, se tuo mieleen lapsuudenmuistoja.

Keskiviikko

Haukikalapuikot ja punajuuritartarkastike

alle 30 min
3

Haukikalapuikot tehdään ruodottomasta haukifileestä. Rapeat niistä saadaan pankojauhokuorrutuksella. Tämä kalapuikko-ohje muuttaa käsityksesi hauesta. Punajuritartar on täydellinen lisuke niille.

Torstai

Jauhelihakastike

30-60 min
0

Jauhelihakastike on suomalaisten suosikkiruoka. Valitse kastikkeeseen vähärasvainen jauheliha. Se antaa ruokaan makua vaikuttamatta kuitenkaan koostumukseen ja ulkonäköön. Jauheliha kannattaa ruskistaa kastiketta varten kuumalla pannulla. Iso satsi jauhelihaa on hyvä paistaa useammassa erässä, jottei pannu viilene liikaa.

Perjantai

Uunilenkki – klassinen uunimakkara juustolla ja sinapilla

30-60 min
4

Perinteinen uunimakkara on klassikkoherkku, joka pääsee välillä unohtumaan. Verestä muistoja ja valmista klassinen uunilenkki juustolla ja sinapilla. Takuuvarma ohje on helppo, halpa ja varmasti koko perheen suosikki, jota halutaan ottaa lisää.

Lauantai

Lohikiusaus

30-60 min
6

Lohikiusaus on kotiruokien kunkku, mehevä ja kermainen uuniruoka. Tuore tilli ja sitruuna ovat sen salaisuus. Kyseessä on todellinen lohturuoka, jota pitää saada säännöllisin väliajoin. Ohje toimii myös tuoreesta perunasta. Kokeile lohikiusausta myös viipaleina lohilaatikon tapaan.

Sunnuntai

Kanakeitto

yli 60 min
8

Kanakeitto on lempeästi maustettua, hissuksiin haudutettuaruokaa, joka maistuu talvisella arkiaterialla tai flunssasta toipuvan soppana.

Jälkiruoka

Riittoisa mustikkakakku

yli 60 min
20

Riittoisaa mustikkapiirakkaa valmistuu kerralla koko pellillinen. Voit käyttää myös pakastemustikoita, kun pyöräytät ne ensin perunajauhoissa. Lisänä maistuu vaniljakastike.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 10: Suosikkikotiruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X