Viikon ruokalista vko 44: Syksyn parhaat maut

Loka-marraskuun vaihteessa herkutellaan maa-artisokalla, suppilovahveroilla sekä maailman parhaalla porokiusauksella. Pyhäinpäivänä pöytään nostetaan kattilallinen sakeaa kurpitsa-papukeittoa.

Maanantai

Maa-artisokkarisotto

30-60 min
4

Maa-artisokkarisotto syntyy hienostuneen makuisesta maa-artisokasta ja pinaatista. Maa-artisokka sopii kasvisateriaksi tai vaikka kalan lisukkeeksi.

Tiistai

Silakkarullat

30-60 min
0

Tuhdissa kermakastikkeessa haudutetut silakkarullat maistuvat perunoiden kera tai kylmänä myös leivän päällä.

Keskiviikko

Pekoni-sienipasta

alle 30 min
4

Pekoni-sienipasta on tuhti herkkupasta, joka valmistuu nopeasti ja vie takuuvarmasti kiljuvan nälän. Maukkaassa pastassa on runsaasti rapeaa pekonia, herkkusieniä ja pinaattia.

Torstai

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

alle 30 min
4

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain on vaivaton arkiruoka, jolle intialaiset mausteet antavat uutta makua.

Perjantai

Lämpimät suppilovahvero-juustoleivät

alle 30 min
4

Erinomaisena naamiotujana tunnetusta suppilovahverosta sekä aromikkaasta juustosta syntyy iltapalaksi herkkuleivät.

Lauantai

Sakea kurpitsa-papukeitto

30-60 min
4

Viilenevillä syysilmoilla tarjoiltu höyryävä kurpitsasoppa on kuin lämmin halaus sisältäpäin. Chilitahna tuo kultaiseen keittoon potkua.

Sunnuntai

Maailman paras porokiusaus

yli 60 min
6

Porokiusausta kannattaa tehdä kerralla suurempi satsi. Kiusaukset sopivat kiireiseen arkeen, sillä ne eivät vaadi työ­lästä esivalmistelua ja kiusaus paistuu uunissa itsekseen.

Jälkiruoka

Päärynäpiiraat

30-60 min
4

Rapea taikinakuori kätkee sisäänsä mehevän omena-päärynätäytteen. Päärynäpiiraat tarjotaan lämpiminä jäätelön kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 44: Syksyn parhaat maut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X