Juustoinen janssoninkiusaus pellillä

Viikon ruokalista vko 50: Kalaruokia arkeen ja viikonloppuun

Kalaa olisi hyvä syödä pari kolme kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Usein jumitumme kuitenkin samoihin, hyväksi havaittuihin kalaruokiin. Tämän viikon ruokalista tarjoaa inspiraatiota perinteisen tonnikalapastan ja lohikeiton tilalle. Ehkäpä matalassa lämmössä täydelliseksi kypsynyt lohi tai yöpalaksikin sopiva janssoninkiusaus päätyvät tänä vuonna jopa osaksi sinun joulupöytääsi.

Maanantai

Kalapyörykät ja sahramimajoneesi

alle 30 min
30

Kalapyörykät tehdään tonnikalaa muistuttavasta kotimaisesta luonnonkalasäilykkeestä. Seesaminsie­menet tuovat rapeutta ja pähkinäisyyttä pyöryköihin. Kalapyöryköiden kanssa maistuu sahramimajoneesi.

Tiistai

Matalassa lämmössä kypsennetty lohi

30-60 min
8

Alhaisessa lämpötilassa kypsytetty lohi on lohkeilevan mehevää, siis sanalla sanoen täydellistä. Käytä apuna paistolämpömittaria.

Keskiviikko

Haukikalapuikot ja punajuuritartarkastike

alle 30 min
3

Haukikalapuikot tehdään ruodottomasta haukifileestä. Rapeat niistä saadaan pankojauhokuorrutuksella. Tämä kalapuikko-ohje muuttaa käsityksesi hauesta. Punajuritartar on täydellinen lisuke niille.

Torstai

Silakkarullat

30-60 min
0

Tuhdissa kermakastikkeessa haudutetut silakkarullat maistuvat perunoiden kera tai kylmänä myös leivän päällä.

Perjantai

Kalatacot

alle 30 min
4

Kalatacot täytetään rapeaksi friteeratuilla turskafileillä ja täyteläisellä valkosipulikastikkeella. Valitse isojen vehnälättyjen sijaan pieniä maissitortilloja.

Lauantai

Juustoinen janssoninkiusaus pellillä

yli 60 min
6

Juustoinen janssoninkiusaus sopii paitsi yöruoaksi, myös viikonloppujen helpoksi ja herkulliseksi päivällisruoaksi. Ohuena levynä rapeaksi paistettu kiusaus toimii oivana leivänpäälisenäkin.

Sunnuntai

Kala-äyriäiskeitto

yli 60 min
6

Kala-äyriäiskeitto saa sahramista hienostuneen maun. Pyydä kaupasta kalan perkeet mukaan ja valmista itse kalaliemi.

Jälkiruoka

Suolakinuski pavlova ja hedelmiä

yli 60 min
6

Suolakinuskipavlova hedelmien kera on hienostunut jälkiruoka vaikka jouluaterian päätteeksi. Kinuskilla ja sormisuolalla maustetut marengit tarjoillaan päärynöiden, granaattiomenansiemenien ja ananaskirsikoiden kera.

Keskustelu

Syötyäni äskettäin kevyesti savustettuja lahnakvenellejä Savoy-nimisessä ravintolassa, vahdin silmä kovana kalatiskien äärellä, että saisko LAHNAA.

Matalassa lämmössä kypsytetty lohi -reseptissä on ihan liikaa rasvaa ja suolaa. Sively öljyllä ja puolet suolasta pois edistäisi terveyttä. Ei ihme, että ihmiset lihovat, kun tällaisia reseptejä julkaistaan.

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 50: Kalaruokia arkeen ja viikonloppuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X