Viikon ruokalista vko 50: Kalaruokia arkeen ja viikonloppuun
Maanantai
Kalapyörykät ja sahramimajoneesi

Kalapyörykät tehdään tonnikalaa muistuttavasta kotimaisesta luonnonkalasäilykkeestä. Seesaminsiemenet tuovat rapeutta ja pähkinäisyyttä pyöryköihin. Kalapyöryköiden kanssa maistuu sahramimajoneesi.
Tiistai
Matalassa lämmössä kypsennetty lohi

Alhaisessa lämpötilassa kypsytetty lohi on lohkeilevan mehevää, siis sanalla sanoen täydellistä. Käytä apuna paistolämpömittaria.
Keskiviikko
Haukikalapuikot ja punajuuritartarkastike

Haukikalapuikot tehdään ruodottomasta haukifileestä. Rapeat niistä saadaan pankojauhokuorrutuksella. Tämä kalapuikko-ohje muuttaa käsityksesi hauesta. Punajuritartar on täydellinen lisuke niille.
Torstai
Silakkarullat

Tuhdissa kermakastikkeessa haudutetut silakkarullat maistuvat perunoiden kera tai kylmänä myös leivän päällä.
Perjantai
Kalatacot

Kalatacot täytetään rapeaksi friteeratuilla turskafileillä ja täyteläisellä valkosipulikastikkeella. Valitse isojen vehnälättyjen sijaan pieniä maissitortilloja.
Lauantai
Juustoinen janssoninkiusaus pellillä

Juustoinen janssoninkiusaus sopii paitsi yöruoaksi, myös viikonloppujen helpoksi ja herkulliseksi päivällisruoaksi. Ohuena levynä rapeaksi paistettu kiusaus toimii oivana leivänpäälisenäkin.
Sunnuntai
Kala-äyriäiskeitto

Kala-äyriäiskeitto saa sahramista hienostuneen maun. Pyydä kaupasta kalan perkeet mukaan ja valmista itse kalaliemi.
Jälkiruoka
Suolakinuski pavlova ja hedelmiä

Suolakinuskipavlova hedelmien kera on hienostunut jälkiruoka vaikka jouluaterian päätteeksi. Kinuskilla ja sormisuolalla maustetut marengit tarjoillaan päärynöiden, granaattiomenansiemenien ja ananaskirsikoiden kera.
Keskustelu
Syötyäni äskettäin kevyesti savustettuja lahnakvenellejä Savoy-nimisessä ravintolassa, vahdin silmä kovana kalatiskien äärellä, että saisko LAHNAA.
Matalassa lämmössä kypsytetty lohi -reseptissä on ihan liikaa rasvaa ja suolaa. Sively öljyllä ja puolet suolasta pois edistäisi terveyttä. Ei ihme, että ihmiset lihovat, kun tällaisia reseptejä julkaistaan.
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 50: Kalaruokia arkeen ja viikonloppuun