Viikon ruokalista vko 9: Helpot vuokaruoat

Tällä viikolla mennään yli siitä, mistä aita on matalin ja ruoat valmistetaan noin yhden vuoan taktiikalla. Viikon aikana herkutellaan muun muassa makkarapellillä, uunifetalla ja muhkealla juuresröstillä.

Maanantai

Juuresröstiä kananmunilla ja pinaatti-hernesalaatilla

yli 60 min
4

Nahistuneet juurekset kannattaa raastaa juuresröstiin. Uunissa rapeaksi valmistunut juuresrösti on näppärä arkiruoka. Kevyesti paistetut munat toimivat kastikkeena.

Tiistai

Fenkolisilakat

30-60 min
4

Fenkolisilakat saavat aromikkaan maun suolaisen ja makean yhdistelmästä, vaahterasiirapista ja valkosipulilla ja yrteillä maustetuista silakoista. Hopeakylkiset silakkafileet kypsentyvät fenkolin kanssa uunissa. Pakastepuolukat piristävät ruokaa.

Keskiviikko

Makkarapelti

30-60 min
4

Makkarapelti on kuin uunissa paistettava pyttipannu. Hieman tulisten raakamakkaroiden ja perunoiden kaveriksi voi laittaa paistumaan melkein mitä tahansa kasviksia. Tarjoa ruoka sinapilla maustetun majoneesin kanssa.

Torstai

Uunifeta paprikalla ja tomaateilla

alle 30 min
4

Uunifeta on herkullinen tapa valmistaa uunijuustoa. Laita lisukkeeksi paprikaa ja tomaatteja sekä mausta kokonaisuus savupaprikalla ja siiderillä.

Perjantai

Maailman paras porokiusaus

yli 60 min
6

Porokiusausta kannattaa tehdä kerralla suurempi satsi. Kiusaukset sopivat kiireiseen arkeen, sillä ne eivät vaadi työ­lästä esivalmistelua ja kiusaus paistuu uunissa itsekseen.

Lauantai

Uunissa paahdettu rosmariinisiika

30-60 min
6

Rosmariinisiika paahdetaan kokonaisena uunissa ja on herkullinen vaihtoehto uunilohelle. Siika on maustettu Välimeren tapaan sitruunalla ja rosmariinilla. Lisukeperunat kypsyvät kalan kanssa rinta rinnan.

Sunnuntai

Kokonainen broileri spelttihelmipedillä

yli 60 min
4

Kokonainen broileri spelttihelmipedillä valmistuu samassa astiassa, vähällä tiskillä. Spelttihelmet imevät uunissa kaikki herkulliset maut.

Jälkiruoka

Cookie skillet, suklainen pannukeksi

30-60 min
8

Amerikkalaistyylisestä jättikeksistä riittää monelle. Tarjoile pannukeksi vaniljajäätelön kanssa hiukan lämpimänä. Täydellinen yhdistelmä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 9: Helpot vuokaruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X