Ruokalista viikko 50 – vegeä koko viikoksi
Viikon ruokalista tarjoaa vegeä koko viikoksi. Kokeile esimerkiksi lämmittävää tofulaksaa, mausteista bataatticurrya sekä muhevaa linssipataa.
Mitäpä, jos kokkaisit tällä viikolla vegeä? Kasvisruoka on parhaimmillaan värikästä, maukasta ja täyttää vatsan lempeästi. Viikon ruokalistalla on tällä kertaa vegeä koko viikoksi.
Ruokalista viikko 50: Vegeä koko viikoksi
Maanantai: Mausteinen linssipata
Mausteinen linssipata on täynnä makua! Juustokuminalla, kanelilla, chilillä, kurkumalla ja garam masala -mausteseoksella maustettu tomaattikastike saavuttaa täyden arominsa, kun soosia malttaa hauduttaa.
Linssi-kasvispata valmistuu samalla periaatteella, mutta imaisee sisäänsä myös jääkaapin vihanneslokeron kasvikset. Tomaatti-linssikeitto on soppaa suosivan valinta.
Tiistai: Bataatti-pinaatticurry
Bataatti on juuri nyt sesongissa, joten sitä kannattaa suosia ruoanlaitossa. Valmista jauhoisen makeasta mukulasta esimerkiksi kookosmaidolla ja currytahnalla maustettu bataatti-pinaatticurry tai bataattipihvit.
Lucia-pulla eli lussekatter kuuluvat Lucian päivän jälkiruokakahveille. Leivonnaisten juttu on sahramin antama keltainen väri, joka on symboli Lucian tuomalle valolle. Lucian päivää vietetään 13. joulukuuta pyhän Lucian muistoksi.
Keskiviikko: Vegeragu linssipastalla
Linssit ovat ravintoarvoiltaan hyvä raaka-aine: ne sisältävät reippaasti proteiinia, kuitua ja erilaisia vitamiineja. Vegeragu gluteenittomalla linssipastalla on edullinen ateria, mutta vaatii enemmän hauduttelua. Jos aika on kortilla, on alle puolessa tunnissa linssibolognese oiva vaihtoehto.
Oikaisijan tie käy ruokapöytään kaupan eineshyllyn kautta. Lautaselle ladotaan tällä kertaa proteiinirikkaat nyhtökaurapyörykät bolognesekastikkeessa.
Torstai: Kookos-tofulaksa
Kookos-tofulaksa on kasviversio aasialaisesta nuudelikeitosta. Sopan liemi saa makua kookosmaidosta ja potkua punaisesta currytahnasta.
Soijamaidosta juoksettamalla valmistettu tofu on monipuolinen raaka-aine myös muihin arkiruokiin. Valmista vaikkapa Välimeren tofu tomaattikastikkeessa tai tee vihreä, lämmin tofusalaatti.
Perjantai: Nachovuoka
Maissilastuista, jalapenosta, korianterista ja muista höysteistä koottu nachovuoka on illanvieton ykköstarjottava! Vegaaninen nachopelti sopii myös maidotonta ja munatonta ruokavaliota noudattavalle.
Meksikolainen nyhtökaurasalaatti yhdistää nachopellistä tutut raaka-aineet puolestaan salaatin ja kotimaisen nyhtökauran kanssa.
Lauantai: Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu
Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu kootaan kananmunista, tomaattimurskasta ja fetajuustosta. Ruokaisa shakshuka syödään Lähi-idässä tyypillisesti aamu- tai iltapalana, mutta se täyttää vatsat myös lounaalla, kun lisänä tarjoaa rapeakuorista leipää.
Paista pariksi esimerkiksi pataleipä. Se valmistuu ilman vaivausta ja sotkua, sillä taikina saa kohota jääkaapissa yön yli.
Sunnuntai: Linssimureke
Mehevä ja maukas mureke valmistuu myös täysin ilman jauhelihaa. Linssimureke saa makua savupaprikasta, tomaatista ja oreganosta. Reseptin saa muutettua vegaaniseksi, kun ranskankerman korvaa kasvipohjaisella valmisteella.
Jos mureke tuntuu turhan työläältä ja aikaa vievältä, valmista hernefalafelit purkkihernekeitosta ja tarjoa ne kasvisten ja paksun jogurtin kanssa pitaleivän välissä.
Jatka rapsakkaa linjaa jälkiruoassa ja tee banaani-kookosnugetit. Täysjyväriisijauhoissa ja kookoshiutaleissa pyöritellyt hedelmät maistuvat sellaisenaan tai sorbetin, jäätelön ja jälkiruokakastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 50 – vegeä koko viikoksi