Koti

Nyt viihdytään kotona! Kokosimme yhteen 27 ihanaa ajanvietettä, joihin haluat tarttua

Oma koti taipuu vaikkapa leipomoksi, käsityöpajaksi tai kasvihuoneeksi. Kurkkaa 27 puuhaideaa, joiden kanssa oleskelu neljän seinän sisällä ei koskaan kyllästytä – vaan ihastuttaa!

Löytyykö kotia parempaa paikkaa? Kotoisten seinien sisältä löytyy ajanvietettä niin leipureille, sisustajille kuin askartelijoillekin. Nyt on vihdoin aikaa ihanaan kotoiluun.

Lue lisää: Nyt kotoillaan! Vastaa 8 kysymykseen, ja me kerromme, mikä kotipuuha sopii parhaiten juuri sinulle

Kokosimme kaikkien kotona olosta nautiskelevien iloksi parhaat ideat, joihin tarttua kaukosäätimen sijaan. Poimi alta vinkit kotona puuhailuun!

1. Ajanvietettä kotiin: Kaiva jauhot ja paistinpannut esille

Tekeekö mieli salaattia, vokkia vai kenties mättöruoan aatelista, nachopeltiä? Herkkuja niin pieneen kuin suureen nälkään löytyy Kotilieden laajasta ruoka-arkistosta

Leivontaan hurahtanut kaivaa kaapista esille myös jauhopussin. Itse tehty ja uunituore sämpylä maistuu jopa sellaisenaan. Vaihtelua perusohjeeseen tuo vaikkapa nokkonen, palsternakka tai olut. 

Makeannälkä tyydyttyy suklaisilla browniepaloilla, vohveleilla tai mehevällä pullalla. Kokeile tuttujen kanelisten korvapuustien sijaan ruotsalaisten suosikkiherkkua, kardemummapullaa!

2. Pystytä kotipuutarha

Auringonvalon lisääntyessä alkaa kasvien kasvukausi. Pystytä siis kotipuutarha, jossa kasvaa yrttejä, tomaatteja ja jopa sieniä

Älä unohda myöskään muita kotona asustavia viherkasveja. Keväällä onkin paras hetki helliä niitä oikein urakalla pimeän talven jäljiltä. 

Kaipaatko lisää vinkkejä puutarhaan tai kasvien hoitoon? Kurkista Kotilieden Ihana puutarha -sivustolle, johon olemme koonneet parhaat vinkit puutarhassa puuhailuun. 

Lue lisää: Kevät tulee ja sormet syyhyävät, mutta voiko ja kannattaako jo istuttaa? Katso, milloin on taimien oikea istutusaika

3. Ajanvietettä kotoilijalle: Kehitä kädentaitoja

Käsityöt ovat rentouttavaa ajanvietettä. Jos koulun käsityötuntien ohjeet ovat päässeet unohtumaan eikä askartelu enää tunnu luonnistuvan, ei hätää. Kotilieden käsityö-sivuilta löytyy helppoja ohjeita niin vasta-alkajille kuin kokeneille kutojakonkareille. 

Kudo siis vaikkapa ystävälle lahjaksi villasukat – tai lapselle hauskoja pupudonitseja! Tai miksi et piristäisi omaa kotia keväisellä kukkakranssilla tai virkatuilla tyynyillä

4. Piristä pirttiä uusilla ideoilla

Kaipaako koti uutta ilmettä? Kotia voi piristää helposti pienillä vinkeillä ja jopa ilman remonttia. 

Sisustusvimman jälkimainingeissa voi urakoida kuntoon myös vaatekaapin, jonka siivous on ollut to do -listalla jo kuukausien ajan – ja laatia tyylisudokun kaapin uumenista paljastuvilla vaatteilla!

Lue lisää Anna.fi: Nämä ovat kodin pahimmat bakteeripesät – kriittisimmät paikat jäävät monilta pesemättä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nyt viihdytään kotona! Kokosimme yhteen 27 ihanaa ajanvietettä, joihin haluat tarttua

Nyplääjä

Kohtaan 3 kehitä kädentaitoja lisäisin: tee kaapin perukoille jääneet keskeneräiset käsityöt valmiiksi. Minulle tuli onnistumisen ilo. Olen yli 7-kymppinen, enkä pääse lanka- ja kangaskauppaan ostamaan uusia tarvikkeita.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.