Ihana puutarha

Ihana puutarha on jokaisen viherpeukalon keidas pullollaan inspiraatiota, vinkkejä ja tarinoita. Ota haltuun koko puutarhakauden kaari lajivalinnoista taimien istutukseen ja perehdy perennojen sekä kesäkukkien hoitoon. Hyötytarhuri löytää tukea ja inspiraatiota sadon varmistamiseksi. Tee itse puutarhaan tarpeellista ja kaunista helppojen ohjeiden avulla.

Kylvä siemenet

Maaliskuussa kylvetään esikasvatukseen muun muassa tomaatit, chilit ja paprikat. Liian aikaisin kylvöjä ei kannata tehdä, ettei taimista kasva honteloita. Hontelon taimenkin voi vielä yrittää pelastaa kasvivalolla. Näillä ohjeilla onnistut!

Perennat

Moni kukoistava puutarha perustuu perennoihin, jotka kukkivat vuodesta toiseen. Katso vinkit perennapenkin perustamiseen, lisää puutarhaasi nyt niin trendikkäitä koristeheiniä tai houkuttele pörriäiset paikalle laventelin avulla.

Nikkaroi, tuunaa ja askartele

Valmiit ratkaisut eivät sovi kaikkiin pihoihin ja puutarhoihin. Ohjeillamme nikkaroit kauniin penkin vaikkapa omenapuun ympärille. Muista huoltaa puutarhakalusteet aina ennen ja jälkeen puutarhakauden, niin niistä on iloa pitkään. Nappaa talteen myös vinkkilista houkuttelevimmista puutarhamyymälöistä ympäri Suomen.

Torju tuholaiset, hävitä vieraslajit

Kukoistava puutarha ja hyvinvoivat kasvit vaativat vaivaa. Täsmävinkit auttavat selviämään muun muassa kirvoista ja hävittämään jättiputken pihasta. Luonnonmukainen, ekologinen puutarha on yhä useamman toiveissa. Aloittaa voi vaikkapa luonnonmukaisilla torjuntakeinoilla tai pörriäisbaarin perustamisesta.

Nurmikko kukoistamaan

Samettisen vehreä nurmimatto on yksi puutarhan vaativimmista hoitokohteista. Kurkkaa niksimme kukoistavalle nurmikolle, poista sammal ja kitke rikkaruohot pois.

Puutarhatarinat

Puutarha on usein omistajansa silmäterä ja vuosien mittainen projekti. Lue tarinat erilaisista pihoista ja puutarhoista. Tampereelta löytyy oikea kaktuspiha! Hannan puutarhassa kukoistavat pionit. Ja Tainan runsas puutarha on yllätys välillä omistajalleenkin.

Inspiraatiota puutarhaasi

Innostu uudesta! Mitä jos kokeilisit kuukalenterin apua puutarhanhoidossa? Lue myös, mitä on tapahtunut pölyttäjille ja kuinka saat ne viihtymään omassa puutarhassasi.

Hyötypuutarha

Oma sato houkuttelee perustamaan hyötypuutarhan. Tilaakaan ei tarvita paljon, sillä perunakin kasvaa jopa ämpärissä! Ota talteen lajivinkit ja kasvata lehtikaalia tai paprikaa omalla pihalla, terassilla tai parvekkeella.

Vihreä koti – kauneimmat huonekasvit ja niiden hoito

Huonekasvit tuovat luonnon sisätiloihin ja parantavat asumisviihtyvyyttä. Tutustu esimerkiksi kaktuksen hoitoon tai tutustu muihin helppohoitoisiin viherkasveihin. Keväisin ajankohtaiseksi tulee myös mullanvaihto. Tiedätkö jo, mitä eroja erilaisilla istutusruukuilla on?