6 arjen pelastavaa reseptiä – valmista maailman paras lihamureke ja bataattiranskalaiset
Sosekeitto on arjen aatelinen
Erilaiset sosekeitot ovat arkiruokien aatelia. Sen tietää myös Heidi Ruusumäki-blogista. Hänen ohjeellaan makea kurpitsasosekeitto saa särmää aromikkaasta sinihomejuustosta.
”Meillä suositaan keittoja arkiruokina. Tämä keitto valmistuu puolessa tunnissa ja on näppärä keittää jo edellisenä päivänä valmiiksi. Keitto on näyttävän näköinen, nopea valmistaa ja raaka-aineet ovat edulliset.” kertoo Heidi.
Muista säästää myös kurpitsan siemenet. Paahda ne rapeiksi pannulla ja ripottele keiton pinnalle.
Resepti: Sinihomejuusto-kurpitsakeitto
Piristä päivää lettukesteillä
Pino pannareita maistuu vauvasta vaariin. Mikset siis piristäisi arkea lettukesteillä? Porkkanaletut maistuvat syksyllä säilöttyjen puolukoiden tai puolukkahillon kera. Jos tarjoilet niitä viikonloppuna, juhlava täyte syntyy mädistä ja smetanasta.
”Värikkäät porkkanaletut ovat meillä etenkin lasten mieleen. Täytyy kyllä tunnustaa, että maistuvat ne myös meille aikuisille.” kertoo Rosa My life in Helsinki -blogin takaa.
Resepti: Porkkanaletut
Luksusmurekkeessa maistuu Välimeren maut
Ei haittaa vaikka yllätysvieraat kolkuttelisivat oven takana. Kosteasta ja mehevästä murekkeesta riittää syötävää isommallekin porukalle. Kokkaavan isin ruokablogia kirjoittavan Teemun ohjeen mukaan valmistetussa luksusmurekkeessa maistuvat Välimeren maut: tomaattit, yrtit ja parmesaanijuusto. Lisukkeeksi sopii juuresmuusi.
”Tämän luksuslihamurekkeen hyvä maku koostuu yrttien, juuston ja tomaatin vahvasta liitosta, joka tuo aivan mahtavan maun. Tämä ei jätä ketään kylmäksi. Murekkeesta tulee juuri sopivan kostea eikä tippaakaan kuiva.”
Resepti: Luksuslihamureke juustosydämellä
Arjen terveysburgeri
Kukapa ei haluaisi popsia burgeria keskellä viikkoa? Kokeile Saran kotikolo -ruokablogin ohjetta: Korvaa sämpylä jättimäisellä portobellosienellä ja sujauta väliin mieleisesi täytteet: Vege laittaa väliin tofua ja juuston ystävä vuohenjuustoa – tai molempia. Ja kas, arjen maukas terveysburgeri on valmis.
”Täytteillähän se burgeri rakennetaan! Tämä burgeri on täynnä makua ja näköä. Hampurilaissämpylät ovat usein höttöisiä, joten kokeile tätä ideaa jättisienestä sämpylän tilalla. Tuloksena on uskomattoman maukas ja mehevä burgeri, jonka syönnistä jää hyvä ja kevyt olo. ” Sara kertoo.
Täydellinen hamppariateria vaatii tietysti arvoisensa lisukkeet. Bataatista valmistetut ranskalaiset paahtuvat kevyesti uunissa.
Resepti: Sieniburgerit ilma leipää
Nopea wokki on täydellinen arjen ateria
Wokki on kaikkea, mitä arkiruoalta voi toivoa: nopea, helppo ja terveellinen sekä erilaisten mausteiden ja höysteiden avulla lähes loputtomasti muunneltavissa. Kokkaa ensi kerralla tätä maapähkinäwokkia.
”Kokeile välillä jotain uutta. Vegewokki on nopea ja maukas. Maapähkinävoista tulee ihanan täyteläinen maku, jota lime mukavasti taittaa. Kasviksia kannattaa kypsentää vain hetki, jotta niihin jää hyvä purutuntuma.” Jenni Valmiiseen pöytään -blogista vinkkaa.
Resepti: Maapähkinäwokki
Helposti hyvää broilerista
Broileri on huippuhyvä arkiruoan raaka-aine, sillä siitä valmistuu herkut helposti joka makuun. Rouva Ässän seurassa -blogia kirjoittavan Katin ohjeella valmistettava mozzarella-kanapannu tarjotaan keitetyn riisin, balsamicokastikkeen ja raikkaan salaatin kera. Kun haluat mehevän kanaruoan, valitse kaupasta broilerileikkeitä fileepihvien sijaan. Niissä on enemmän rasvaa ja makua.
”Kanaruoat ovat helppoja. Kokeile edullisia paistileikkeitä. Paistat pannulla vain värin, ja leike kypsyy uunissa. Balsamicokastike tuo ihanaa makeutta ja sopii hyvin mozzarellajuuston kumppaniksi.” Kati kertoo.
Resepti: Mozzarella-kanapannu
Keskustelu
Kommentoi juttua: 6 arjen pelastavaa reseptiä – valmista maailman paras lihamureke ja bataattiranskalaiset