puhaherukkapiirakka

Hienostuneet herukkaleivonnaiset hurmaavat

Puna- ja mustaherukkapensaiden sato päätyy useimmiten mehuihin, hilloihin ja hyytelöihin, mutta aromaattisista herukoista syntyy myös hienostuneita leivonnaisia, jotka hurmaavat kesäisillä kahvikutsuilla.

Kirpakatkin herukat kesyyntyvät, kun ne saavat kaverikseen valkosuklaata, mantelimassaa tai lempeää tuorejuustoa.

Punaherukka-valkosuklaapiirakka on helppo marjapiirakka, jossa marjat ripotellaan valkosuklaalla maustetun piirakkataikinan sekaan.

punaherukkamazariini

Mantelimassalla höystetyt mazariinit ovat peruspiirakoita hienostuneempia, mutta kuitenkin helppotekoisia marjapiirakoita. Sekä punaherukka-mazariinipiirakassa että mustaherukkamazariinissa on ohut voitaikinapohja ja mantelimassalla höystetty pehmeä herukkatäyte.

Punaherukka-limettimadeleinet ovat somia pieniä kakkusia, jotka sopivat perinteiseen tapaan iltapäiväteelle tai kahvipöytään.

Hienostuneille teekutsuille sopivat täydellisesti myös suloiset mustaherukka-macaronit, jotka täytetään valkosuklaalla ja mustaherukoilla.

herukkakakku

Punaherukka-valkosuklaakakku tehdään pitkulaiseen vuokaa, joka vuorataan voitaikinalla ja täytetään valkosuklaisella mascarponetäytteellä sekä punaherukoilla. Kumottuna tarjottava kakku on hiukan työläs, mutta sitäkin upeampi tarjottava vaikka rapujuhlien jälkiruoakana.

Kesäjuhlien jälkiruoaksi käy mainiosti myös mustaherukka-juustokakku, jonka pohja tehdään manteli- ja kookosjauhoista, joten kakku sopii siis myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Lisää marjaisia ruokaideoita:
Viinimarja piristää herkutteluhetken
Kirpeän raikkaat herukkaherkut
Mustikkapiirakka ja muut mustikkaleivonnaiset
Klassikkoleivonnaisten kesäversiot
Ruoka.fi: Herukkajäätelö

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hienostuneet herukkaleivonnaiset hurmaavat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X