Ruoka

Ruokalista viikko 12 – raikasta ruokaa kurkkuviikon jokaiselle päivälle

Kotoisa kurkku loistaa harvemmin aterian päätähtenä, mutta näyttelee usein sitäkin tärkeämpää sivuroolia. Kokosimme viikon ruokalistalle ateriat, jotka kurkku höystää ihanan raikkaiksi. Valmista vaikkapa veikeä kurkkusushi!

Kokosimme kurkkuviikon kunniaksi ruokalistan täyteen aterioita, joissa kurkulla on tärkeä rooli. Myös mauste- tai suolaliemeen säilötyt kurkut tuovat ruokiin oman vinkeän säväyksensä. Tutusta vihanneksesta valmistuvat niin kurkkusushi, kurkku-tomaattisalaatti fetalla ja rapeilla kikherneillä kuin raikkaan jälkiruokadrinkki kurkkusour. Ja kuka voisikaan vastustaa lohi-lehtikaalilaatikkoa fenkoli-kurkkusalaatilla?

Ruokalista viikko 12: Kurkkuviikon raikkaat ruoat

Maanantai: Kurkku-tomaattisalaatti fetalla ja rapeilla kikherneillä

Ruokaisa kurkku-tomaattisalaatti fetalla ja pannulla paahdetuilla rapeilla kikherneillä pitää nälän loitolla aiheuttamatta ähkyä. Jos kaipaat vaihtelua salaattilistallesi, talleta itsellesi myös tacosalaatti sekä kananmunilla höystetty parsa-perunasalaatti.

Tiistai: Kurkkusushi

Sushiko muka työläs? Ei tämä ainakaan! Kurkkusushi on valmis viidessä minuutissa. Viipaloi kurkku juustohöylällä ja kääri sisään tuorejuustoa, lohta, säilykekalaa tai kasviksia oman maun mukaan, leikkaa suupaloiksi ja dippaa soijakastikkeeseen. Sushista tykkäävää innostavat myös sushikulho sekä vegekulho, joihin voit myös halutessasi lisätä kurkkua.

Keskiviikko: Korealainen broilerileipä

Korealaiset kanaleivät saavat väliinsä kimchi-coleslawsalaattia, mehukkaita broilerileikkeitä ja pehmeän tulista majoneesia. Kurkku ja korianteri raikastavat täyttävän lounaan tai iltapalan. Myös lohibagelit kalalla ja kurkulla sekä porobagelit lihalla ja suolakurkulla maistuvat, kun tekee mieli täyttävämpää leipää!

Torstai: Makaronisalaatti

Viiden raaka-aineen makaronisalaatti toimii aina! Suosikkisalaatti valmistuu sarvimakaroneista, palvikinkusta, suolakurkuista ja majoneesikastikkeesta. Pastasalaatteja suosivan reseptikirjaan kuuluvat myös italiansalaatti ja tonnikala-pastasalaatti.

Perjantai: Hodarivuoka

Hodarivuoka tarjoaa koko porukan hodarit kätevästi yhdellä kerralla! Tarjoile samassa astiassa kypsennetyt hot dogit itse tehdyn kurkkusalaatin kanssa. Vai sopisivatko iltaan sittenkin paremmin korealaiset briossiburgerit tai tortillapizza?

Lauantai: Luksushummus

Surauta kikherneistä, tahinista ja sitruunamehusta trendikäs hummus ja koristele runsailla höysteillä, kuten fetajuustolla, kurkulla, kirsikkatomaateilla, versoilla ja punasipulilla. Tarjoa luksushummus hyvän lei­vän kanssa. Myös muikut ja mätidippi sopivat rennon viikonloppuillan tarjottaviksi.

Sunnuntai: Lohi-lehtikaalilaatikko ja fenkoli-kurkkusalaatti

Isoäidin lohilaatikko muuntautuu uudeksi, kun lisäät joukkoon lehtikaalia. Lohi-lehtikaalilaatikko kootaan keitetyistä perunoista – miten mainio syy keittää edeltävänä päivänä edeltävälle aterialle hieman reilummalla kädellä! Annostele laatikon pariksi fenkoli-kurkkusalaattia.

Jälkiruoka: Kurkkusour

Kurkku sopii loistavasti myös jälkiruokaan. Tällä kertaa se tarjotaan juotavassa muodossa. Kurkkusour on täydellinen  yhdistelmä makeaa ja hapanta. Pehmeä vaahto kruunaa raikkaan juoman. Voit valmistaa drinkin myös alkoholittomana mocktailina. Kokeile myös kurkku-limettijuomaa.

Juttua muokattu 14.3.2023: Lisätty reseptilinkkejä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 12 – raikasta ruokaa kurkkuviikon jokaiselle päivälle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.