Veriappelsiinirisotto á la ravintola BasBas

Ruokalista viikko 5 – sitrussesongin raikkaimmat ruoat

Tällä viikolla herkutellaan sitruksilla ja maukkailla talviruoilla. Arkeen ripauksen luksusta tuovat helsinkiläisen ravintola BasBasin ohjeella valmistettava veriappelsiinirisotto ja sitruunan raikastama lohi piccata. Viikonloppuna keitetään rauhassa madekeittoa. Ja tokihan lauantaina leivotaan myös runebergintorttuja!

Helmikuu on sitrushedelmien kulta-aikaa! Piristä viikkoa raikkailla sitrusruoilla, kuten sitruunan säväyttämällä lohella tai lehtikaali-sitrussalaatilla. Veriappelsiinikauden kruunaa Helsingin parhaimpien ravintoloiden joukkoon listatun BasBasin suosittu veriappelsiinirisotto.

Ruokalista viikko 5: Sitrussesongin raikkaimmat ruoat

Maanantai: Prasorizo eli kreikkalainen sipuliriisi

Jäikö eiliseltä aterialta riisiä? Jämäriisistä valmistuu herkullinen, kreikkalainen prasorizo eli sipuliriisi, joka piristetään sitruunan kuorella ja mehulla. Kokeile myös limelohkoilla viimeisteltyä paistettua riisiä ja valmista jälkiruoaksi appelsiiniriisi.

Tiistai: Lohi piccata

Lohi piccata vie kielen mennessään. Italialainen klassikkoruoka kanaa piccata toimii myös lohen kanssa. Kapriksista ja sitruunasta tulee ihanan pikantti maku. Nappaa reseptikirjaasi myös appelsiinilohi ja sitruunasilakat.

Keskiviikko: Siskonmakkara-salviapasta

Siskonmakkara-salviapastan ohjeen inspiraationa on italialainen klassikko, salvia-voipasta. Tämä pika-ateria on pöydässä vartissa. Kurkkaa myös makkarapata chili con cornen tapaan ja makkarapelti.

Torstai: Lehtikaali-sitrussalaatti

Lehtikaalisalaatista tulee täydellistä, kun lehtikaalin käsittelee oikealla tavalla. Lehdet revitään ja lehtikaali hierretään käsien välissä happoa sisältävän sitreuskastikkeen kanssa. Lehtikaali-sitsussalaatti piristää talvista päivää ihanasti! Lounaaksi sopivat myös tonnikala-pastasalaatti ja vegekulho.

Perjantai: Veriappelsiinirisotto á la ravintola BasBas

Veriappelsiinin sesonkikaudella Helsingin parhaimpien ravintoloiden joukkoon lis­tattu BasBas tarjoilee siitä tehtyä risottoa. Kokeile BasBasin veriappelsiinirisoton valmistusta kotona. Risotonnälän taltuttavat myös italialainen klassikko, risotto milanese, sekä pinaattirisotto.

Lauantai: Appelsiinikana

Appelsiinikana on mainiota viikonloppuruokaa. Anna broilereiden vetäytyä tovi ennen tarjoilua. Nappaa myös ohjeet sitruunaiseen uunibroileriin ja sitruunalla höystettyyn kanakeittoon.

Lauantain jälkiruoka: Runebergintorttu

Runebergintortut sulostuttavat kahvipöytiä helmikuussa kansallisrunoilijamme kunniaksi. Punssilla tai rommilla sekä mantelilla maustetut leivonnaiset kruunataan vadelmahillosilmällä. Talleta itsellesi myös ohje gluteenittomaan runebergintorttuun.

Sunnuntai: Kainuulainen madekeitto

Kainuulainen madekeitto on keskitalven perinneruokaa, joka maistuu hienonnetun sipulin, tillin ja ruisleipäkuutioiden kanssa. Nappaa ohjeet myös portugalilaiseen kalapataan ja perinteiseen lohikeittoon.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 5 – sitrussesongin raikkaimmat ruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X