Sitrushedelmät sopivat moneen ruokaan

Monikäyttöiset sitrushedelmät ovat nyt parhaimmillaan. Appelsiini ja sitruuna lienevät jokaiselle tuttuja hedelmiä, mutta tunnetko kumkvatin ja pomelon?

Appelsiini ja veriappelsiini

Herkullisia mehuna ja sellaisenaan, mutta hyvää myös juomissa, jälkiruoissa ja leivonnassa. Aromaattista kuorta käytetään mausteena. Kokeile marokkolaista appelsiinibroileria tai appelsiiniohukaisia.

Mandariini

Lajikkeista tunnetuimpia ovat mandariinit, klementiinit, satsumat ja tangeriinit. Ne sopivat hyvin juomiin, jälkiruokiin ja leivontaan. Kokeile mandariinikakkua.

Sitruuna

Harva syö sitruunan sellaisenaan, mutta sen kuori ja mehu maustavat kala-, kasvis- ja linturuoat sekä leivonnaiset, jälkiruoat ja juomat. Kokeile lemon curd -sitruunatahnaa tai Brunon sitruunasilakoita.

Limetti

Limetti on parhaimmillaan puolikypsänä. Mehun lisäksi siitä käytetään aromaattinen kuori. Kaffir-limetin lehti on tuttu thai-keittiöstä. Kokeile limettiaiolia tai limettipikkuleipiä.

Kumkvatti

Pieni soikean puikea hedelmä käytetään kokonaan. Se sopii marmeladin ja hillon valmistamiseen, jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Kokeile porsaankyljyksiä kumkvattikastikkeella.

Greippi

Sellaisenaan käytettävä aamiaishedelmä sopii myös salaatteihin ja jälkiruokiin. Greipin kuoresta saatava öljy maustaa tonic-veden. Kokeile greippisalaattia yrttiöljyn kera.

Verigreippi ja sweetie

Makeat ja mehukkaat verigreipit ja Sweetiet sopivat jälkiruokiin ja salaatteihin. Sweetie on pomeliini, pomelon ja greipin risteymä. Kokeile verigreippi-chevichea tai verigreippisorbettia.

Pomelo

Maultaan hedelmä on vähähappoinen ja makea mutta ei kovin mehukas. Nauti pomelo sellaisenaan, salaateissa tai jälkiruoissa.

Lue myös:
Piristystä sitrushedelmistä
Ruoka.fi: Hedelmäopas

Avainsanat

Keskustelu

olen yritänyt löytää sitruuna mehun teko ohjetta löytää .kaikkea muita vain löytyy niin yksin kertanen ohje ei löydy

Kommentoi juttua: Sitrushedelmät sopivat moneen ruokaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X