
Ruokalista viikko 51 – hyvät arkiruoat, joilla taklaat joulukiireet
Viikon ruokalistalta löydät nopeat ja hyvät arkiruoat, jolla taklaat joulukiireet. Nämä ateriat kokkaat alle puolessa tunnissa.
Kokosimme nopeat, hyvät arkiruoat, joilla taklaat joulukiireet. Appelsiinilohi, ananaksella piristetty broilerikastike ja kuivakaapin aineksista kokattava kikhernepasta valmistuvat jouluvalmisteluiden lomassa.
Ruokalista viikko 51: Hyvät arkiruoat
Maanantai: Härkäpapukulho
Kuorimista, pilkkomista ja paistamista vaativa härkäpapukulho voi tuntua alkuun työläältä, mutta esivalmistelu nopeuttaa kokkausta. Jokaisen komponentin voi tehdä jääkaappiin valmiiksi ja nostella seuraavana päivänä lautaselle.
Ruokaisien kulhoruokien ystävälle maistuvat myös pavuista, ateriajyvistä, kvinoasta ja kasviksista koottu vegekulho sekä broilerilla ja kasviksilla höystetty lounaskulho.
-
Härkäpapukulho
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Vegekulho
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Lounaskulhossa broileria ja kasviksia
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Tiistai: Appelsiinilohi
Alle puolessa tunnissa valmistuva uunilohi on arkeen passeli kalaruoka. Sitrussesonkina maistuu ensin appelsiinilohi ja myöhemmin veriappelsiinilohi, kun kauppoihin alkaa veriappelsiineja ilmaantua.
Smetanalohi eli uunilohi Anni Hautalan tapaan yhdistää puolestaan smetanan, juuston ja katkaravut.
-
Appelsiinilohi
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Veriappelsiinilohi
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Smetanalohi – Anni Hautalan suosittu uunilohi
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Keskiviikko: Kikhernepasta
Kikhernepasta on hätävararuoka parhaimmillaan, sillä se valmistuu pitkälti kuivakaapin antimista. Varaa pari purkkia säilykekikherneitä, pastaa ja mausteita, niin saat aterian loihdittua milloin vain. Loraus valkoviiniä ja parmesaania tuovat halutessa pastaan luksusta.
Samalla kuivakaapin tyhjennys -periaatteella valmistuvat myös paprikapasta ja chili-tonnikalanuudelit.
-
Kikhernepasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Paprikapasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Chili-tonnikalanuudelit
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Torstai: Aasialainen jauhelihapannu
Jauheliha kuuluu suomalaisten luottoraaka-aineisiin. Helppokäyttöisestä raaka-aineesta valmistuvat sutjakkaasti esimerkiksi aasialainen jauhelihapannu, jauhelihakeitto ja soijarouhe-jauhelihakastike.
Ruoasta saa kasvisruokavalioon sopivan, kun jauhelihan korvaa kokonaan esimerkiksi soijarouheella, härkäpapumurulla tai kasvisjauhiksella.
-
Aasialainen jauhelihapannu
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Jauhelihakeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Soijarouhe-jauhelihakastike
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Perjantai: Broilerikastike
Tuttu ja turvallinen currymausteseksella ja säilykeananaksella maustettu broilerikastike onnistuu vaikka silmät ummessa.
Helpotusta viime hetken jouluvalmisteluihin tuovat myös tomaattinen kanapasta sekä pakastealtaan peruna-sipulisekoituksesta valmistuva broilerikiusaus.
-
Broilerikastike
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Kanapasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Broilerikiusaus
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Lauantai: Riisipuuro
Jouluaaton lounaaksi kuuluu riisipuuro. Hissukseen haudutellun, täysmaitoon keitetyn riisipuuron viimeistelevät kaneli ja sokeri. Vegaaninen riisipuuro valmistuu puolestaan kaurajuomasta.
Voit myös kypsentää riisipuuron uunin syleilyssä. Uuniriisipuuro kypsyy noin puolessatoista tunnissa.
-
Riisipuuro
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Vegaaninen riisipuuro
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Uuniriisipuuro
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Sunnuntai: Pienet blinit
Kaipaatko vaihtelua perinteiselle jouluruoalle? Tarjoa alkupalaksi pienet blinit paistettujen kampasimpukoiden kera. Pikablinit vohveliraudalla ovat oikaisijan valinta, sillä niiden taikinaa ei tarvitse turvottaa yön yli.
Joulun herkuin jälkiruoka yhdistää suklaan ja piparkakut. Pehmeä piparkakkumousse on niin taivaallista, että kulhot tyhjenevät ennen kuin huomaatkaan.
-
Pienet blinit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 22 annosta
-
Pikablinit vohveliraudalla
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Piparkakkumousse
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 51 – hyvät arkiruoat, joilla taklaat joulukiireet