Ruoka

Ruokalista viikko 22 – oikaisijan nopeat arkiruoat: Pakasteet ja puolivalmisteet hyötykäyttöön

Keittiössä on lupa vetää mutkat suoriksi ja mennä yli siitä, mistä aidat ovat jo kaatuneet – mausta tinkimättä. Tämän viikon helpot ja nopeat arkiruoat tuunataan valmisruokia ja -kastikkeita sekä pakasteita apuna käyttäen.

Pakasteet ja puolivalmisteet ovat oikaisijan ostoslistan luottotuotteet. Niistä valmistat niin herkullisia vokkeja, keittoja kuin kiusauksiakin. Kastikkeiden sekaan uppoavat myös valmispyörykät. Valitsimme Kotilieden reseptipankista parhaat ohjeet, joilla helpotat omaa arkikokkaustasi.

Ruokalista viikko 22: Pakasteet ja puolivalmisteet hyötykäyttöön

Maanantai: Kofta-härkispyörykät kookoskastikkeessa

Maistuisiko intialainen? Kofta-härkispyörykät kookoskastikkeessa on yhtä mausteista ilotulitusta! Ateria valmistuu vikkelästi, kun käytät valmiita vegepyöryköitä. Kastikkeeseen makua antavat raastettu inkivääri sekä ripaus kurkumaa, chilirouhetta ja currymausteseosta. Valmiista lihapullista paistuu puolestaan meksikolainen lihapullamunakas. Vegepäivänä passaavat nyhtökaurapyörykät bolognesekastikkeessa.

Tiistai: Kana-nuudelikeitto

Tee kauppareissu tuoretiskin kautta. Kokonainen kypsä broileri nopeuttaa arkikokkausta – siitä valmistuu vaikkapa kana-nuudelikeitto isommallekin ruokakunnalle tai broileri-raejuustotortillat. Broileri-pastasalaatti on oiva tapa käyttää rippeet seuraavan päivän lounaaksi.

Keskiviikko: Sweet chili -seiti

Vaivattomin kala-ateria pyydystetään pakastealtaasta. Sweet chili -seiti on edullinen ja maukas kalaruoka, jossa pääroolissa on sweet chili -kermakastikkeessa kylpevä pakasteseiti. Talleta reseptipankkiisi myös yrttikuorrutettu seiti ja pesto-riisisalaatti. Kalapyörykät ja sahramimajoneesi valmistuvat puolestaan kotimaisesta luonnonkalasäilykkeestä.

Torstai: Lihapulla-tortellinikeitto

Lihapulla-tortellinikeitto on suorastaan nerokas tapa hyödyntää markettien eineshyllyä. Sieltä napataan niin valmiit pyörykät kuin täytetyt pastatyynyt, joista kiehuu liedellä lihapulla-tortellinikeitto. Tortellinit maistuvat myös tomaattikeiton päällä tai lehtikaalipesto-pastasalaatissa fusillin korvikkeensa.

Perjantai: Broilerivokki

Valmiiksi paloitellut pakastekasvikset nopeuttavat ruoanlaittoa huomattavasti, sillä kuorimisen ja pilkkomisen voi unohtaa. Broilerivokki on yksi keino käyttää tätä pakastealtaan aarretta. Kaali-kasvisvokki nielee pakasteparsakaalit. Pakasteherneistä tekeytyy puolestaan vuohenjuusto-hernesalaatti.

Lauantai: Hodarivuoka

Hodarivuoka on näppärä kokkausniksi, kun ruokailijoita on isompi porukka, sillä voit latoa samaan astiaan sekä valmiit sämpylät että nakit. Valmiit tortillalätyt toimivat niin tortillapizzan pohjina kuin tortillalasagnessa pastalevyjen korvikkeena.

Sunnuntai: Lohikiusaus

Ei pilkkomista tai kuorimista! Lohikiusaus valmistuu peruna-sipulisekoituksesta, jonka sekaan vain sekoitetaan kaikki muut raaka-aineet, uuni hoitaa loput. Kirjaa ylös itsellesi myös juustoinen janssoninkiusaus.

Sunnuntaina suut laitetaan makeaksi englantilaisen klassikon kera. Eton mess -marenkijälkiruoka kootaan vatka­tusta kermasta, marjoista ja marengista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 22 – oikaisijan nopeat arkiruoat: Pakasteet ja puolivalmisteet hyötykäyttöön

Sinun täytyy kommentoidaksesi.