kasvisvokki

Arjen helppoja ja nopeita kasvisruokia

Nyt on aika nauttia kasviksista ja kokata maukasta ja terveellistä kasvisruokaa koko perheelle.

Kasvisvokki on nopea arkiruoka, joka tehdään porkkanoista, sienistä sekä nuudelista ja tarjotaan parsakaalipeston kera.

Nopeasti valmistuu myös thaihenkinen kookos-kasviscurry, joka kiehautetaan porkkanasta, kukkakaalista sekä ruusukaaleista ja tarjotaan riisin kera.

kurpitsaohratto

Kurpitsaohratto ja paahdettu parsakaali valmistetaan mehukkaasta myskikurpitsasta, pehmeäksi keitetystä ohrasta ja kevyesti paahdetuista parsakaaleista.

Satoisasta kesäkurpitsasta voi paistaa vaikka makoisia kesäkurpitsapannareita, jotka tarjoillaan lounaaksi tai iltapalaksi arabikeittiöistä tutun muhammaran eli paprikoista ja saksanpähkinöistä tehdyn tahnan kera.

Kesäkurpitsapannarit taipuvat myös tuhdimmaksi ateriaksi, kun niiden kaveriksi tekee vaikkapa intialaisen munakoiso-linssisalaatin tai mujaddaran eli Lähi-idän linssi-riisilisäkeen.

kasvislasagne

Kasvislasagne on muheva viikonloppuherkku, joka täytetään lempeällä juustokastikkeella ja mausteisella linssimuhennoksella.

Makaronilaatikko on monessa perheessä tuttu arkiruoka. Uutta makua makaronilaatikko saa, kun mukaan lisää viipaloitua maa-artisokkaa.

Maa-artisokasta tehdään myös maukkaat kasvispihvit. Maa-artisokkapihvien kaveriksi sopii vaikkapa lämmin juuressalaatti, joka sekoitetaan porkkanoista, palsternakasta, lehtikaalista ja kotijuustosta. Maa-artisokkapihvejä kannattaa kokeilla myös kasvishampurilaisen välissä.

lampaankääpäpihvit

Lampaankääpäpihvit maustetaan aasialaisittain, paistetaan rapeiksi pannulla ja tarjoillaan mausteisen dippikastikkeen kera. Dippailtavaksi sopivat myös rapeat kesäkurpitsafritit.

Parmesaanilla ja yrteillä maustetut leipätikut ovat maukasta naposteltavaa. Tarjoa tikkujen kera vaikka korianterihummusta tai kauniin väristä punajuurihummusta.

Lisää kasvisruokaideoita:
Kasvisruokaa koko perheelle
Ihanat kasvisruoat
Herkullista kasvisruokaa
Kasvisruokia arjesta juhlaan
Ruoka.fi: Kasvisruoka x 9

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Arjen helppoja ja nopeita kasvisruokia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X