Viikon ruokalista 8.1.-14.1.: Itse tehty maksalaatikko ja muut viikon suosikit

Tämän viikon ruokalista tarjoaa taas herkkuja moneen makuun. Itse tehty maksalaatikko, kermainen lohikeitto ja mehevät bataattipihvit maistuvat taatusti koko perheelle. Poimi reseptit viikon ruokalistalta.

Bataattipihvit

Maanatai

Bataattipihvit

30-60 min

Tiesitkö, että bataatista voi paistaa myös varsin mehevät kasvispihvit? Raasta bataattisoseen joukkoon porkkanaa ja silppua joukkoon jalapenoja, kevätsipulia sekä korianteria. Muotoile massa pihveiksi, pyöräytä ne sitten korppujauhoissa ja paista pannulla meheviksi. Bataattipihvien kanssa maistuu kylmä jogurttipohjainen kastike, esimerkiksi tsatsiki.

Kermainen lohikeitto

Tiistai

Kermainen lohikeitto

30-60 min

Kermainen lohikeitto on kotiruoka vailla vertaa ja valmistuu tällä ohjeella varsin perinteiseen tapaan. Jos kaipaat soppaan pientä jujua, vaihda kuohukerma kaurapohjaiseen valmisteeseen. Toimii!

Uunipunajuuret ja makkaravartaat

Keskiviikko

Uunipunajuuret ja makkaravartaat

Alle 30 min

Mausteista chorizomakkaraa, paahteisia punajuuria ja pähkinöillä rikastettua vuohenjuustokastiketta – siinä ainekset astetta maukkaampaan keskiviikkoon.

Italialainen lihapullavokki

Torstai

Italialainen lihapullavokki

30-60 min

Lihapullat on koko perheen suosikkiruokaa, mutta kun ne mehevöitetään kuohukermalla sekä mozzarellajuustolla ja tarjotaan oliivien maustaman tomaattikastikkeen kera, ollaan jo todellisten luksusherkkujen äärellä.

couscous-frittimuikut ja minttumajoneesi

Perjantai

Couscous-frittimuikut ja minttumajoneesi

30-60 min

Perjantain herkulliset sormisyötävät syntyvät couscousilla kuorrutetuista frittimuikuista, jotka dipataan raikkaaseen minttumajoneesiin. Itse tehty majoneesi hakkaa kaupan valmiit sata-nolla ja onnistuu takuuvarmasti, kunhan käytät huoneenlämpöisiä raaka-aineita.

Maksalaatikko on suomalaista perinneruokaa.

Lauantai

Maksalaatikko

Yli 60 min

Maksalaatikko on Suomen suosituin einesruoka, joka itse valmistettuna taipuu varsinaiseksi gourmet-herkuksi. Kokeile mausteeksi inkivääriä ja rusinoiden sijaan sattumiksi kuivattuja karpaloita.

kukkoa viinissä - coq au vin

Sunnuntai

Kukkoa viinissä – coq au vin

Yli 60 min

Sunnuntaina tarjolla on ranskalainen klassikko, kukkoa viinissä. Lorauta pataan myös tilkka konjakkia ja mehevöitä pata pekonilla. Varaa haudutukseen kaksi tuntia ja lisukkeeksi riisiä tai rapeakuorista maalaisleipää.

karamellisoitu verigreippi

Karamellisoitu verigreippi

Alle 30 min

Tammikuussa tekee mieli hieman keventää, mutta onneksi herkuista ei tarvitse kokonaan kieltäytyä. Halkaise verigreippi, kesytä kirpeys ripauksella ruokosokeria ja paahda herkuksi uunissa. Halutessasi voit rouhia päälle myös pähkinöitä.

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.