kokonainen broileri spelttihelmipedillä

Viikon ruokalista 2: Helpot talviruoat

Talvi saapui ainakin hetkeksi myös etelään. Lumen kunniaksi tällä viikolla herkutellaan helpoilla ja lämmittävillä talviruoilla. Pakkaspäivän päätteeksi ihanalta maistuvat mausteinen lohicurry, hunajaglaseeratut porsaankyljykset ja uunissa meheväksi muhinut broileri spelttihelmipedillä. Maailman paras poronkäristys on mitä parasta viikonloppuruokaa.

Maanantai

Espanjalainen chorizo-perunakeitto

30-60 min
4

Tässä keitossa maistuu Espanja. Peruna-chorizokeitto ryyditetään chilillä ja lorauksela valkoviiniä. Tarjoa soppa pähkinä-yrttihakkeluksen kanssa.

Tiistai

Thaimaalainen lohicurry

alle 30 min
4

Thaimaalainen lohicurry tehdään valmiista currytahnasta. Kotimainen kirjolohi sopii hyvin tähän ruokaan. Maukas kastike tarjoillaan jasmiiniriisin ja cashewpähkinöiden kanssa.

Keskiviikko

Maailman paras porokiusaus

yli 60 min
6

Tämä porokiusaus on vaatimattomasti maailman paras. Porokiusausta kannattaa tehdä kerralla suurempi satsi. Kiusaukset sopivat kiireiseen arkeen, sillä ne eivät vaadi työ­lästä esivalmistelua ja kiusaus paistuu uunissa itsekseen.

Torstai

Hunajaglaseeratut porsaankyljykset

alle 30 min
4

Edullisille ja helpoille liharuoille on aina kysyntää. Sellaisia ovat esimerkiksi hunajaiset porsaankyljykset, jotka tarjoillaan timjamivoilla maustetun muusin kanssa.

Perjantai

Tartiflette

30-60 min
8

Tartiflette tehdään perunasta, makkarasta tai pekonista ja reblochon-juustosta, joka tulee Itä-Ranskan vuoristosta. Tämä on tyypillistä ranskalaista vuoristoruokaa.

Lauantai

Nyhtökaura-pinaattilasagne

yli 60 min
6

Nyhtökaura-pinaattilasagne on maistuu myös kasvissyöjille. Lasagnesta saat himpun verran terveellisempää, kun kerrostat täysjyväpastalevyjen väliin nyhtökauraa ja raejuustoa.

Sunnuntai

Kokonainen broileri spelttihelmipedillä

yli 60 min
4

Kokonainen broileri spelttihelmipedillä valmistuu samassa astiassa, vähällä tiskillä. Spelttihelmet imevät uunissa kaikki herkulliset maut.

Jälkiruoka

Suklaavanukas

30-60 min
4

Suklaavanukas valmistuu tällä resepillä juhlavaksi jälkiruoaksi. Suklaa on aina sesongissa. Kahden suklaan yhdistelmä tekee suklaavanukkaasta pehmeän ja suussasulavan.

Keskustelu

On kyllä taas niin kotimaista ja ekologista reseptiä että ottaa hattuun.Minkähän takia pitää vääntää ruokaohjeita joihin tarvitaan kaikenlaista tuontitavaraa sen sijaan että suosittaisiin kotimaista. Kotimaassa tuotettu on ekologisempaa lyhyemmän kuljetuksen takia.Elintarvikkeiden jäljitettävyys ja turvallisuus on huippuluokkaa.Joskus näitä reseptejä lukiessa tuntuu että minkä takia??Tuntuu niin turhalta kun kaikki muualta tuotu ja vähemmän tarkastettu on sitä suurinta herkkua.

Komppaan edellistä. Talviruokaan kuuluvat kotimaiset juurekset, kaalit, perunat, sipulit jne, joista saa halvalla tehtyä vaikka mitä. Niiden kanssa proteiiniksi sitten kotimaista lihaa, kananmunia tai merikalaa.

No, tällä kertaa oli sentään pari lähiruokareseptiä, hyvä sekin.

Olen samaa mieltä edellisten kanssa: korkeampi kotimaisuusaste tekisi hyvää viljelijöilille, kotimaiselle ruokateollisuudelle ja luonnolle. Itse kaipaisin näin kriisin aikaan myös tavallista suomalaista ruokaa ”comfort food”:ina. Ja tuhansien järvien maassamme tekisi mieli laittaa ruokaa järvikalasta: haukea, särkeä, kuhaa jne.

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 2: Helpot talviruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X