Viikon ruokalista 2: Helpot talviruoat
Maanantai
Espanjalainen chorizo-perunakeitto

Tässä keitossa maistuu Espanja. Peruna-chorizokeitto ryyditetään chilillä ja lorauksela valkoviiniä. Tarjoa soppa pähkinä-yrttihakkeluksen kanssa.
Tiistai
Thaimaalainen lohicurry

Thaimaalainen lohicurry tehdään valmiista currytahnasta. Kotimainen kirjolohi sopii hyvin tähän ruokaan. Maukas kastike tarjoillaan jasmiiniriisin ja cashewpähkinöiden kanssa.
Keskiviikko
Maailman paras porokiusaus

Tämä porokiusaus on vaatimattomasti maailman paras. Porokiusausta kannattaa tehdä kerralla suurempi satsi. Kiusaukset sopivat kiireiseen arkeen, sillä ne eivät vaadi työlästä esivalmistelua ja kiusaus paistuu uunissa itsekseen.
Torstai
Hunajaglaseeratut porsaankyljykset

Edullisille ja helpoille liharuoille on aina kysyntää. Sellaisia ovat esimerkiksi hunajaiset porsaankyljykset, jotka tarjoillaan timjamivoilla maustetun muusin kanssa.
Perjantai
Tartiflette

Tartiflette tehdään perunasta, makkarasta tai pekonista ja reblochon-juustosta, joka tulee Itä-Ranskan vuoristosta. Tämä on tyypillistä ranskalaista vuoristoruokaa.
Lauantai
Nyhtökaura-pinaattilasagne

Nyhtökaura-pinaattilasagne on maistuu myös kasvissyöjille. Lasagnesta saat himpun verran terveellisempää, kun kerrostat täysjyväpastalevyjen väliin nyhtökauraa ja raejuustoa.
Sunnuntai
Kokonainen broileri spelttihelmipedillä

Kokonainen broileri spelttihelmipedillä valmistuu samassa astiassa, vähällä tiskillä. Spelttihelmet imevät uunissa kaikki herkulliset maut.
Jälkiruoka
Suklaavanukas

Suklaavanukas valmistuu tällä resepillä juhlavaksi jälkiruoaksi. Suklaa on aina sesongissa. Kahden suklaan yhdistelmä tekee suklaavanukkaasta pehmeän ja suussasulavan.
Keskustelu
On kyllä taas niin kotimaista ja ekologista reseptiä että ottaa hattuun.Minkähän takia pitää vääntää ruokaohjeita joihin tarvitaan kaikenlaista tuontitavaraa sen sijaan että suosittaisiin kotimaista. Kotimaassa tuotettu on ekologisempaa lyhyemmän kuljetuksen takia.Elintarvikkeiden jäljitettävyys ja turvallisuus on huippuluokkaa.Joskus näitä reseptejä lukiessa tuntuu että minkä takia??Tuntuu niin turhalta kun kaikki muualta tuotu ja vähemmän tarkastettu on sitä suurinta herkkua.
Komppaan edellistä. Talviruokaan kuuluvat kotimaiset juurekset, kaalit, perunat, sipulit jne, joista saa halvalla tehtyä vaikka mitä. Niiden kanssa proteiiniksi sitten kotimaista lihaa, kananmunia tai merikalaa.
No, tällä kertaa oli sentään pari lähiruokareseptiä, hyvä sekin.
Olen samaa mieltä edellisten kanssa: korkeampi kotimaisuusaste tekisi hyvää viljelijöilille, kotimaiselle ruokateollisuudelle ja luonnolle. Itse kaipaisin näin kriisin aikaan myös tavallista suomalaista ruokaa ”comfort food”:ina. Ja tuhansien järvien maassamme tekisi mieli laittaa ruokaa järvikalasta: haukea, särkeä, kuhaa jne.
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 2: Helpot talviruoat