peruna-kikherne-tillisalaatti

Vappubrunssin parhaat perunasalaatit – perinteinen ja 4 haastajaa

Juhlista vappua perinteitä kunnioittaen ja valmista brunssipöytään tai piknikevääksi kulhollinen perunasalaattia. Tässä viisi huippuhyvää ohjetta.

Parsaa ja perunoita

Kesäisessä perunasalaatissa villitsee kevään ykkösherkku eli parsa. Tuhdin majoneesikastikkeen korvaa kermaviilistä, ranskankermasta ja sinappirelissistä sekoitettu kastike, jonka ansiosta lopputulos on yhtä aikaa kevyt ja raikas sekä täyteläinen ja maukas. Salaatti toimii sellaisenaan tai lisukkeena esimerkiksi grillatun tai savustetun kalan kanssa.

kesäinen perunasalaatti

Ohje: Kesäinen perunasalaatti

Välimerellinen perunasalaatti

Antipastolautasen tapaan kootussa värikkäässä perunasalaatissa maistuvat Välimeren parhaat herkut: marinoidut artisokat, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit sekä yrtit. Koko makukimaran viimeistelevät pestokastikkeessa pyöräytetyt perunat.

Värikäs perunasalaatti

Ohje: Värikäs perunasalaatti

Ruokaisa perunasalaatti kikherneillä

Valitse tämä perunasalaatti, jos et jaksa tehdä vapuksi montaa ruokalajia. Peruna-kikherne-tillisalaatti on nimittäin sen verran täyttävä, että se käy kokonaisesta ateriasta. Salaatti ei sisällä gluteenia eikä eläinperäisiä raaka-aineita, joten se maistuu jokaiselle juhlavieraalle.

peruna-kikherne-tillisalaatti

Ohje: Peruna-kikherne-tillisalaatti

Vihreä perunasalaatti

Vihreä perunasalaatti on nappivainta vappupiknikille, sillä se ei ole moksiskaan kuljetuksesta ja pienestä odottelusta. Päinvastoin öljypohjainen kastike ehtii marinoida salaatin makoisaksi, eikä se pilaannu, vaikka vappupäivänä kävisi niin onnekkaasti, että lämpötila kohoaisi lähelle hellelukemia. Veikeää särmää salaattiin tuovat kaprikset, jotka sopivat täydellisesti raikkaan yrttiöljyn seuraan.

vihreä perunasalaatti

Ohje: Vihreä perunasalaatti

Marinoitu perunasalaatti

Kolmesta raaka-aineesta, perunoista, pavuista ja kotijuustosta valmistetun marinoidun perunasalaatin kruunaa yrttinen öljykastike. Jos kaipaat perunasalaattiin lisää särmää, vaihda mieto kotijuusto aromikkaaseen parmesaanijuustoon. Maut ehtivät tekeytyä, kun annat salaatin marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

marinoitu perunasalaatti

Ohje: Marinoitu papu-perunasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappubrunssin parhaat perunasalaatit – perinteinen ja 4 haastajaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X