bataattikeitto

Ristiäisten ruokatarjoilu

Ristiäisten ruokatarjoilu kannattaa hoitaa noutopöydästä. Tämän perhejuhlan iloiseen tunnelmaan sopii hyvin suolaisista ja makeista herkuista koottu tarjoilu.

Kokosimme herkulliset vaihtoehdot ristiäisten noutopöytään.  Kaikista tarjolla olevista ruokaohjeista riittää kymmenelle tarjottavaa.

Lue myös: Ristiäisten kulku

bataattikeittoKupposellisen maukasta bataattikeittoa voi tarjota kylmänä tai kuumana. Sen seurana tarjotaan tomaatti-basilikabruschettoja.

Kasvispiiraat

Kasviksista ja couscous-ryyneistä sekoitettu keväinen couscoussalaatti tarjotaan kylmänä vihreän salaatin kanssa. Kahvipöydän suolaisena palana maistuvat mureaan juustopohjaan tehdyt kasvispiiraat.

Lohikääröt tai lohirullat

Lohikääröt täytetään aurinkokuivatuilla tomaateilla maustetulla tuorejuustolla. Tillipestolla aateloidut perunaviipaleet ja grillatut siikapalat voi tarjota myös kylmänä.

liharullat

Ilmakuivattu kinkku, savuporo tai kylmäsavunaudanliha sopivat tuorejuustolla täytettäviksi liharulliksi. Oluessa marinoitu filee kypsennetään sisältä vaaleanpunaiseksi ja tarjotaan kylmänä ohuen ohuina viipaleina paahdettujen parsojen kanssa.

Ristiäiskahvit

briossipullat

Mantelimassalla täytetyt pikkuiset briossi-pullat sopivat kastejuhlaan. Täytetyt pikkuleivät, suklaasuukot, ovat kuin somia leivoksia. Appelsiini-suklaakakku koristellaan hillotulla appelsiininkuoriraasteella.

Sitruunaiset murokukat

Pikkuleivät maistuvat kahvipöydässä ja sopivat hyvin ristiäisten tarjoiluun.  Raikkautta  kahvipöytään tuovat sitruunaiset murokukat. 

juhlakakku – raikas marjakakku

 

Kevään juhlakakku koristetaan runsaasti marjoilla. Kirpakalla sitruunakiisselillä maustettu kerma raikastaa kakun. Molemmissa käytetään yhtenä ainesosana sitruunakiisseliä.

Lue myös: Ristiäisten valmisteluista

Avainsanat

Keskustelu

Jokaisessa leivontareseptissä on mantelia muodossa tai toisessa. Millä sen voi korvata vai jätetäänkö vain pois, kun manteliallergisia juhlijoissa.

Kommentoi juttua: Ristiäisten ruokatarjoilu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X