
Ruokalista viikko 24 – itse tehdyt hampurilaiset kasviksista, kalasta ja lihasta
Kukapa ei rakastaisi kunnon hampurilaista? Viikon ruokalista tarjoaa burgereita joka lähtöön, sillä täytteinä on niin lihaa, kasvista, kanaa kuin kalaakin. Ohjeellamme valmistat myös täydelliset briossiburgerit.
Hampurilainen on hivuttautunut suomalaisten suosikkiruokien joukkoon – eikä ihme. Itse tehdyt hampurilaiset ovat monipuolinen ruoka, jonka kokoamisessa vain mielikuvitus on rajana. Valmista perinteinen hampurilainen briossisämpylästä ja jauhelihapihvistä tai tee pihvit silakasta, punajuuresta tai kanasta ja korvaa sämpylä portobelloilla tai kasvispihveillä.
Ruokalista viikko 24: Itse tehdyt hampurilaiset kasviksista, kalasta ja lihasta
Maanantai: Klassiset hampurilaiset
Perinteinen hampurilainen on syystä klassikko! Pihvit paistuvat pannulla meheviksi kymmenessä minuutissa, ja kaveriksi voi valita mitä vain täytteitä haluaa tai luottaa tuttuuun kvartettiin: juustoon, suolakurkkuun, tomaattiin ja salaatinlehteen. Pehmeät ja kuohkeat hampurilais- eli briossisämpylät voit ostaa kaupasta tai leipoa itse.
-
Hampurilainen
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Briossisämpylät
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Hampurilaispihvi
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Tiistai: Silakkahampurilainen
Tyypillisesti silakkapihvit tarjotaan perunamuusin kanssa, mutta ne sopivat mainiosti sämpylänkin väliin. Silakkahampurilainen täytetään pihvien lisäksi sipulilla, kiinankaalilla ja sinappirelishillä maustetulla ranskankermalla. Tutumpi tapa nauttia kalaisa purilainen on valmistaa lohihampurilainen, jossa pääroolissa ovat lohipihvit, tillikastike, kaprikset ja kurkku-sipulisalaatti. Myös lohibagelit ovat varma valinta.
-
Silakkahampurilainen
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Lohihampurilainen
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Lohibagelit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Keskiviikko: Kanahampurilainen
Pariloitua kanaa väliinsä kätkevä kanahampurilainen on suosittu vaihtoehto jauhelihapihvilliselle burgerille. Lisää potkua purilainen saa chilimajoneesista, pikkelöidystä kurkusta ja kimchistä. Samanlaista katuruokafiilistä henkivät myös possusliderit eli -minihampurilaiset. Jos taas haluat mennä helpointa ja nopeinta reittiä, on valintasi reippaasti alle puolessa tunnissa valmis grillattu kanaleipä.
-
Kanahampurilainen
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Possusliderit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
-
Grillattu kanaleipä
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Torstai: Kevennetyt hampurilaiset kasvispihveistä
Kevennetty hampurilainen kasvispihveistä on karppaajan valinta, sillä se valmistuu ilman sämpylää. Itse tehdyt pihvit toimivat burgerin pohjana ja kantena, välistä löytyy paistettu kananmuna, tomaattia ja ituja. Sieniburgerit ilman leipää ovat niin ikään oiva vaihtoehto, kun tekee mieli toisenlaista burgeria. Jälkiruoaksi maistuu proteiinismoothie.
-
Hampurilainen kasvispihveillä
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Sieniburgerit ilman leipää
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Proteiinismoothie
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
Perjantai: Punajuuri-hampunsiemen-vuohenjuusto-hampurilaiset
Punajuuri ja vuohenjuusto ovat pakkipari, joka ei petä. Hampurilaisessa toinen toimittaa pihvin, toinen juuston virkaa. Hampun- ja chiansiemenet pitävät punajuuripihvien massan koossa ja antavat niille rakennetta. Suolainen vuohenjuusto tasapainottaa puolestaan juureksen makeutta. Jos punajuuri-vuohenjuustohampurilaiset eivät ole juttusi, kokeile nyhdettävää grillileipää, joka kypsennetään kokonaisena tomaattisella mausteseoksella ja cheddarjuustolla täytettynä. Illanistujaisissa maistuu marinoitu vuohenjuusto.
Lauantai: Kasvishampurilainen kesägrillistä
Yksi kasvishampurilainen kesägrillistä, kiitos! Mehevä ja maukas vegeburgeri maistuu ruokailijalle kuin ruokailijalle. Cheddarin ja naudanjauhelihasta painellun pihvin sijaan sämpylän välissä komeilee umamisia portobellosieniä sekä suolaista halloumijuustoa. Jos kaipaat raikkautta tuhdille grilliruoalle, pyöräytä pöytään freesi herne-fetasalaatti. Kesäpäivän aterian kruunaa raparperibrita.
Sunnuntai: Luksushampurilainen
Vapise jauhelihapihvi, täältä tulee grillattu naudan marmorifilee! Luksushampurilainen nostaa burgerin uudelle tasolle. Laadukas liha saa rinnalleen siivun maukasta savujuustoa, porsaan kylmäsavukinkkua sekä sipaisun harisalla täpäköitettyä majoneesikastiketta. Tulisen ruoan ystävä testaa korealaiset briossiburgerit, joissa sämpylöiden välistä paljastuu kokolihaa, kimci-hapankaalia ja chilitahnalla maustettua majoneesia sekä pikapikkelöityä porkkanaa.
Aterian viimeistelee ylellinen kirsikkajäätelö.
-
Punajuuri-hampunsiemen-vuohenjuusto-hampurilaiset
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Grillileipä
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Marinoitu vuohenjuusto
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Kasvishampurilainen
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Herne-fetasalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Raparperibrita
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Luksushampurilainen
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Korealaiset briossiburgerit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Kirsikkajäätelö
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 24 – itse tehdyt hampurilaiset kasviksista, kalasta ja lihasta