Viikon ruokalista 20.2.-26.2.: Jauhelihatagine ja muut arjen ihastuttajat
Maanantai
Kasvis-halloumpihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti
30-60 min
Nämä kasvispihvit tehdään halloumjuustosta sekä porkkanasta ja kesäkurpitsasta. Silppua sekaan tuoretta minttua ja paista meheviksi pannulla. Päivän kasvisannos kasvaa kuin huomaamatta, kun tarjoat lisänä kvinoa-porkkanasalaattia, johon fenkolinsiemenet tuovat veikeän vivahteen.
Tiistai
Valkosipuli-katkarapupasta
alle 30 min
Katkarapupasta maistuu ihanasti valkosipulille ja karkottaa nälän nopeasti. Tässä reseptissä on käytetty ihanan pulskia jättikatkarapuja, mutta myös pienemmistä syntyy varsin mainio annos tiistai-illan ratoksi. Ravunpyrstöt paistetaan pikaisesti voissa mausteiden kanssa ja kippataan pastan sekaan. Reilu kourallinen raastettua parmesaania sekä rouhaisut suolaa ja pippuria viimeistelevät kokonaisuuden.
Keskiviikko
Broileripihvit
30-60 min
Nämä broileripihvit ovat siitä mainiot, että sekaan on lisätty myös punaisia linssejä. Näin lihan määrä lautasella vähenee kuin huomaamatta. Maun tuovat punainen pestokastike sekä ripaus chiliä, mehevä rakenne syntyy parmesaanijuustosta. Pihvit kypsyvät näppärästi uunissa, jossa samalla kertaa paahtuvat myös lisukeperunat.
Torstai
Espanjalainen uunimunakas
30-60 min
Ruokaisa munakas syntyy pekonista ja viipaloiduista perunoista. Silppua sekaan vielä kasviksia tai oikaise pakastetuilla, kippaa ainekset munaseoksen kanssa uunvuokaan ja viimeistele juustoraasteella. Vartti uunin lämmössä taikoo pöytään mehevän herkkuruoan, jonka raikas vihersalaatti täydentää kokonaiseksi ateriaksi.
Perjantai
Jauhelihatagine ja couscous
30-60 min
Viikon jauheliharuoka maustetaan tällä kertaa marokkolaiseen tyyliin juustokuminalla, kanelilla sekä inkiväärillä ja höystetään herkuksi kourallisella rusinoita. Couscous copii kaveriksi kuin nakutettu, tuoreet yrtit viimeistelevät kokonaisuuden.
Lauantai
Helppo parmesaanikuha
30-60 min
Tässä simppeli mutta sitäkin herkumpi kala-ateria launataipäivän iloksi. Parmesaanilla ja vehnäjauhoilla paneroidut kuhafileet paistetaan pikaisesti pannulla nokareessa voita ja tarjotaan pestokastikkeella maustetun perunasoseen sekä salaatin kera. Huh, miten hyvää!
Sunnuntai
Crème Ninon eli ranskalainen hernekeitto
30-60 min
Laskiaissunnuntain suloinen soppa on klassinen Crème Ninon eli ranskalainen hernekeitto, joka tehdään pakasteherneistä. Astetta fiinimmän hernerokan juju on kerma, joka lisätää joukkoon kevyesti vatkattuna. Loraus kuohuviiniä viimeistelee keiton ja taikoo siitä kepeän kuplivaa.
Laskiaiskakku itsetehdyllä Nutellalla
yli 60 min
Mitä olisi laskiaissunnuntai ilman pullaa? Laskiaiskakku kotitekoisella Nutellalla on trendikäs muunnos perinteisestä laskiaispullasta. Usean pienen pullan sijaan taikinasta leivotaan yksi iso kakku, joka täytetään suklaa-hasselpähkinätahnalla ja vatkatulla kermalla. Aijai, sunnuntain kunniaksi ihan vain palanen tai kaksi…
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 20.2.-26.2.: Jauhelihatagine ja muut arjen ihastuttajat