Kasvis-halloumipihvit ja kvinoaa

Viikon ruokalista 20.2.-26.2.: Jauhelihatagine ja muut arjen ihastuttajat

Viikon varrella herkutellaan muun muassa mausteisella jauhelihataginella sekä hurmaavalla, mutta varsin vikkelästi valmistuvalla katkarapupastalla. Laskiassunnuntaina keitetään astetta fiinimpi hernekeitto ja pyöräytetään jälkkäriksi mahtava laskiaispullakakku. Kurkkaa tästä viikon ruokalista ja maittavat ohjeet arkea helpottamaan.

Maanantai

Kasvis-halloumpihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

30-60 min

Nämä kasvispihvit tehdään halloumjuustosta sekä porkkanasta ja kesäkurpitsasta. Silppua sekaan tuoretta minttua ja paista meheviksi pannulla. Päivän kasvisannos kasvaa kuin huomaamatta, kun tarjoat lisänä kvinoa-porkkanasalaattia, johon fenkolinsiemenet tuovat veikeän vivahteen.

Valkosipuli-katkarapupasta

Tiistai

Valkosipuli-katkarapupasta

alle 30 min

Katkarapupasta maistuu ihanasti valkosipulille ja karkottaa nälän nopeasti.  Tässä reseptissä on käytetty ihanan pulskia jättikatkarapuja, mutta myös pienemmistä syntyy varsin mainio annos tiistai-illan ratoksi. Ravunpyrstöt paistetaan pikaisesti voissa mausteiden kanssa ja kippataan pastan sekaan. Reilu kourallinen raastettua parmesaania sekä rouhaisut suolaa ja pippuria viimeistelevät kokonaisuuden.

broileripihvit

Keskiviikko

Broileripihvit

30-60 min

Nämä broileripihvit ovat siitä mainiot, että sekaan on lisätty myös punaisia linssejä. Näin lihan määrä lautasella vähenee kuin huomaamatta. Maun tuovat punainen pestokastike sekä ripaus chiliä, mehevä rakenne syntyy parmesaanijuustosta. Pihvit kypsyvät näppärästi uunissa, jossa samalla kertaa paahtuvat myös lisukeperunat.

espanjalainen uunimunakas

Torstai

Espanjalainen uunimunakas

30-60 min

Ruokaisa munakas syntyy pekonista ja viipaloiduista perunoista. Silppua sekaan vielä kasviksia tai oikaise pakastetuilla, kippaa ainekset munaseoksen kanssa uunvuokaan ja viimeistele juustoraasteella. Vartti uunin lämmössä taikoo pöytään mehevän herkkuruoan, jonka raikas vihersalaatti täydentää kokonaiseksi ateriaksi.

Jauhelihatagine ja couscous

Perjantai

Jauhelihatagine ja couscous

30-60 min

Viikon jauheliharuoka maustetaan tällä kertaa marokkolaiseen tyyliin juustokuminalla, kanelilla sekä inkiväärillä ja höystetään herkuksi kourallisella rusinoita. Couscous copii kaveriksi kuin nakutettu, tuoreet yrtit viimeistelevät kokonaisuuden.

helppo parmesaanikuha

Lauantai

Helppo parmesaanikuha

30-60 min

Tässä simppeli mutta sitäkin herkumpi kala-ateria launataipäivän iloksi. Parmesaanilla ja vehnäjauhoilla paneroidut kuhafileet paistetaan pikaisesti pannulla nokareessa voita ja tarjotaan pestokastikkeella maustetun perunasoseen sekä salaatin kera. Huh, miten hyvää!

creme ninon eli ranskalainen hernekeitto

Sunnuntai

Crème Ninon eli ranskalainen hernekeitto

30-60 min

Laskiaissunnuntain suloinen soppa on klassinen Crème Ninon eli ranskalainen hernekeitto, joka tehdään pakasteherneistä. Astetta fiinimmän hernerokan juju on kerma, joka lisätää joukkoon kevyesti vatkattuna. Loraus kuohuviiniä viimeistelee keiton ja taikoo siitä kepeän kuplivaa.

laskiaispullakakku nutellatäytteellä

Laskiaiskakku itsetehdyllä Nutellalla

yli 60 min

Mitä olisi laskiaissunnuntai ilman pullaa? Laskiaiskakku kotitekoisella Nutellalla on trendikäs muunnos perinteisestä laskiaispullasta. Usean pienen pullan sijaan taikinasta leivotaan yksi iso kakku, joka täytetään suklaa-hasselpähkinätahnalla ja vatkatulla kermalla. Aijai, sunnuntain kunniaksi ihan vain palanen tai kaksi…

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 20.2.-26.2.: Jauhelihatagine ja muut arjen ihastuttajat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X