Viikon ruokalista 8.5.-14.5.: Lihapullavokki ja muut kivat herkut viikkoa piristämään

Tällä viikolla herkutellaan muun muassa juustoisillla lihapullilla tomaattikastikkeessa ja mehevällä parsafrittatalla. Sunnuntaina hemmotellaan äitejä hyvällä ruoalla. Tarjolla on thaimaalaista lohikeittoa ja valkosuklaista pannacottaa. Poimi reseptit viikon ruokalistalta.

parsafrittata

Maanantai

Parsafrittata

30-60 min

Tällä mehevällä frittatalla lähtee viikko herkullisesti käyntiin. Munakasmassaa täytelöittää kerma ja parmesaanijuusto, täytteessä sulostuttaa iki-ihana parsa. Parsafrittata kypsyy meheväksi uunissa ja saa kauniin paahtuneen pinnan, kun käännät grillivastuksen päälle kypsennyksen loppuvaiheessa.

paistetut muikut

Tiistai

Paistetut muikut

alle 30 min

Tiistaina paistetaan muikkuja. Ruisjauhoissa paneroidut ja voissa rapeiksi paistetu muikut ovat yksinkertaisesti herkkua. Tirauta päälle halutessasi sitruunamehua ja tarjoa lisänä perunamuusia.

vietnamilainen kanasalaatti

Keskiviikko

Vietnamilainen kanasalaatti

alle 30 min

Vihdoin sitä taas saa, nimittäin varhaiskaalia. Siitä syntyy mitä mehevin salaattipohja raastetun porkkanan kanssa. Tässä reseptissä mukana on myös kanaa, tuoreita yrttejä ja kurkkua. Suolapähkinät tuovat rouskuvan lisän. Vietnamilasivivahteinen salaatti saa lisämakua kastikkeesta, jossa on limetinmehua, kalakastiketta ja tuoretta inkivääriä.

Italialainen lihapullavokki

Torstai

Italialainen lihapullavokki

30-60 min

Italialainen lihapullavokki nostaa veden kielelle. Mehevöitä lihapullat kuohukermalla sekä mozzarellajuustolla ja mausta kuivatuilla yrteillä. Nosta pyörykät uuniin paahtumaan ja tarjoa ne sitten oliiveilla höystetyn tomaattikastikkeen sekä spagetin kera.

Sushiburrito broilerista

Perjantai

Sushiburrito

30-60 min

Sushiburrito on takuuvarma perjantaiherkku. Tässä reseptissä se on viety astetta pidemmälle rullaamalla merileväarkin väliin myös meksikolaisia makuja. Sushiriisin lisäksi mukana on teriyakimaustettua kanaa sekä jalapenoja, chipotle-kastiketta ja wasabirucolaa.

rapeat falafelpihvit

Lauantai

Rapeat falafelit

30-60 min

Lauantain ruoka tehdään kikherneistä. Herkullisissa falafeleissa on mausteena muun muassa garam masalaa ja juustokuminaa sekä runsaasti tuoreita yrttejä. Muovaile massasta pihvejä ja paista ne kullanruskeiksi runsaassa öljyssä, jolloin lopputulos on ihanan rapea. Jos unohdit laittaa kikherneet likoamaan edellisenä iltana, voit turvautua myös tölkitettyihin. Tarjoile pihvit mintulla maustetun jogurttikastikkeen sekä esimerkiksi bulgurin tai raikkaan salaatin kera.

Thaimaalainen lohikeitto

Sunnuntai

Thaimaalainen lohikeitto

30-60 min

Yllätä äiti sunnuntaina thaimaalaisella lohikeitolla. Täyteläisessä kookosmaitopohjaisessa liemessä on lohta ja munanuudeleita sekä runsaasti aasialaisia makuja. Varrasta keiton kaveriksi pankopaneroituja, rapeaksi paistettuja jättikatkaravunpyrstöjä.

Valkosuklaa-piimäpannacotta

 

Valkosuklaa-piimäpannacotta

yli 60 min

Vaikka kakulla olisikin herkuteltu jo aamutuimaan, voi äitiä hemmotella vielä suussa sulavalla jälkkärillä. Kielen vievät pannacotat tehdään valkosuklaasta ja piimästä. Veikeän makuparin täydentää huippuunsa kaneli. Tee pannacotat valmiiksi hyvissä ajoin, sillä hyytyminen vie tovin. Lusikoi päälle vielä lakkahilloa juuri ennen tarjoilua.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 8.5.-14.5.: Lihapullavokki ja muut kivat herkut viikkoa piristämään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X