Viikon ruokalista: Korealainen broilerileipä ja muut viikon suosikit

Makua ja meininkiä mahtavista mausteista.

Perinteisen makaronilaatikon pippurinen twisti syntyy Mustapekka-juustosta ja makkarakeiton mausteinen maku chorizosta. Viikonloppuna on tarjolla aasialaisia makuvivahteita: katkaravut tarjoillaan lämpimän mausteisen kookoskastikkeen kera ja täytettyjen leipien väliin ujutetaan roppakaupalla korealaisia höysteitä.

Maanantai

Maa-artisokkarisotto

30-60 min

maa-artisokkarisotto

Kohti uutta viikkoa. Hienostunut kasvisrisotto höystetään tällä kertaa maa-artisokalla. Kokeile kuoria mukula lusikalla raaputtamalla tai käytä se kuorineen huolellisesti harjalla pestynä. Uskomattoman maukas maa-artisokkarisotto toimii kasvisruokana sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun kalan lisukkeena.

 


Tiistai

Kalapuikot pakasteseitistä

30-60 min

kalapuikot pakasteseitistä

Lasten lemppari, kalapuikot, valmistetaan tällä kertaa alusta alkaen itse. Itse tehdyt kalapuikot valmistetaan pakasteseitistä ja paneroidaan japanilaisilla panko-korppujauhoilla sekä seesaminsiemenillä. Tarjoa ne fish and chipsien tapaan uunipaahdetujen timjamiperunoiden ja mausteisen ketsupin kera.

 


Keskiviikko

Espanjalainen chorizo-perunakeitto

30-60 min

espanjalainen chorizo-perunakeitto

Tässä keitossa maistuu Espanja. Peruna-chorizokeitto ryyditetään chilillä ja lorauksella valkoviiniä. Tarjoa lämpimän mausteinen keitto pähkinä-yrttihakkeluksen kera.

 


Torstai

Pippurinen makaronilaatikko

30-60 min

Pippurinen makaronilaatikko

Makaronilaatikon pippurinen twisti syntyy Mustapekka-juustosta. Sulata juusto lihaliemen joukkoon ja valmista pippurinen makaronilaatikko muutoin perinteiseen tapaan.

 


Perjantai

Korealainen broilerileipä

Alle 30 min

korealainen broilerileipä

Korealainen keittiö juuri nyt supertrendikäs ja tällä korealaisella broilerileivällä pääset hyvin makuun mukaan. Rapeiden maalaisleipien väliin ujutetaan mausteisia broilerinfileitä, kimchiä sekä korealaisella chilitahnalla, gochujangilla, maustettua majoneesia.

 


Lauantai

Katkarapuja kookoskastikkeessa

Yli 60 min

katkarapuja kookoskastikkeessa

Viikonlopun toiveruoka, jättikatkaravut mausteisessa kookos-tomaattikastikkeessa maistuu riisin kera. Odotettavissa astetta herkullisempi lauantai.

 


Sunnuntai

Luksuslihamureke juustosydämellä

Yli 60 min

luksuslihamureke juustosydämellä

Luksuslihamureke juustosydämellä on sunnuntain luksusruokaa. Mehevässä murekkeessa maistuvat Välimeren maut: tomaatit, yrtit ja parmesaanijuusto. Tarjoile luksusmureke syksyisen juuresmuusin kera.

 


Banoffeeblondiet

30-60 min

banaaniblondie

Tämä jälkiruoka yhdistää kaksi kovaa, brownieleivoksen vaalean siskon, blondien, sekä peribrittiläisen jälkkäriherkun, banaania ja kinuskia sisältävän banoffeen. Banoffeeblondiet ovat makeaa rakastavan ehdoton ykkösvalinta.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Korealainen broilerileipä ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X