Viikon ruokalista: Viikunapossu ja muut jouluviikon suosikit

Jouluviikon ruokalista tarjoaa vaihtoehtoja perinteisille jouluruoille. Välipäivinä tyhjennetään jääkaappia tähteistä ja herkutellaan rennosti.

Maanantai

Alkuun: Kampasimpukat ja vaniljavoita

Alle 30 min

kampasimpukoita ja vaniljavoita

Jouluaaton hienostunut alkupala on kampasimukat vaniljavoissa. Varaa kampasimukoita 3-5 ruokailijaa kohden ja käytä maustamiseen aitoa vaniljaa. Lisänä maistuu samettinen kukkakaalipyree.

Pääruoka: Viikunapossu

Yli 60 min

viikunapossu

Mitä jos joulun pääruoka ei olisikaan perinteinen kinkku vaan astetta hienostuneempi sisäfilee? Makea viikunakastike maustetaan jouluiseksi kanelin ja tähtianiksen voimin. Tarjoa viikunapossun lisänä pähkinäisiä punajuuria ja seesamilanttua laatikoiden sijaan. 

Jälkiruoka: Sekahedelmäkiisseli ja poltettua marenkia

Yli 60 min

sekahedelmäkiisseli ja poltettua marenkia

Kuuluuko sekahedelmäkiisseli jouluusi? Mitä jos tänä jouluna kokeilisit jotain astetta hienostuneempaa? Tarjoa sekahedelmäkiisseli kauniista jälkiruokamaljoista ja hunnuta pinta paahdetulla marengilla.

 


Tiistai

Alkuun: Kuohkea juureskeitto

Alle 30 min

valkoinen juureskeitto

Lumivalkoinen alkukeitto on hienostunut juureskeitto, joka syntyy maa-artisokasta, palsternakasta tai mustajuuresta. Lihansyöjä täytelöittää makua savuporotuorejuustolla. Kasvissyöjä valitsee ruohosipuli- tai yrttijuuston ja paistetut sienet. 

Pääruoka: Marokkolainen uunilohi

30-60 min

Marokkolainen uunilohi

Tyrmäävän hyvä pääruoka, marokkolainen uunilohi, vie vierailta jalat alta. Kala saa itämaisen maun mausteisesta tomaattikastikkeesta, jota ryydittävät jättikatkaravut, rusinat ja pinjansiemenet. 

Jälkiruoka: Taatelitiramisu

Yli 60 min

taatelitiramisu

Taatelitiramisu on jälkiruoka aikuiseen makuun. Sen saloihin lukeutuvat kahvin, manteliliöörin ja taateleiden lisäksi samettisen pehmeä mascarponejuusto ja perinteiset savoijardikeksit. Valmiisiin annosmaljoihin koottuna tiramisusta saa hetkessä astetta juhlavamman tarjottavan. 

 


Keskiviikko

Alkuun: Hedelmäinen kalkkunasalaatti

30-60 min

hedelmäinen kalkkunasalaatti

Hedelmäinen kalkkunasalaatti on runsas salaatti, joka sopii talviseen juhlapöytään. Viikunat ja taatelit antavat salaatille makeutta, granaattiomenan siemenet ja viinirypäleet raikkautta. Salaatin voi tehdä myös tähteeksi jääneestä joulukalkkunasta tai miksei -kinkustakin. 

Pääruoka: Kokonaisena paahdettu kukkakaali

Alle 30 min

kokonaisena paahdettu kukkakaali

Tapaninpäivän päätähtenä ruokapöydässä loistaa kokonaisena paahdettu kukkakaali. Yksinkertainen, mutta hienostunut kukkis saa potkua harissatahnasta ja viime silauksen pinjansiemenillä rikastetusta jogurttikastikkeesta.

Jälkiruoka: Limoncello-valkosuklaajuustokakku

Yli 60 min

Limoncello_valkosuklaajuustokakku

Onko jotain parempaa kuin juustokakku? On, nimittäin valkosuklaalla täytelöitetty ja italialaisella sitruunaliköörillä, limoncellolla terästetty versio. Limoncello-valkosuklaajuustokakkua leikataan toinenkin pala, oli vatsat kuinka pullollaan tahansa.

 


Torstai

Vappu Pimiän täyteläinen kasviskeitto

Alle 30 min

vappu pimiän kasviskeitto

Jouluinen perunalaatikko muuttuu käden käänteessä täyteläiseksi kasviskeitoksi tällä Vappu Pimiän helpolla ohjeella. 

 


Perjantai

Chorizo-shakshuka

Alle 30 min

shakshuka

Shakshukassa, Lähi-idän herkullisessa pyttipannussa on tomaattinen liemi ja valuvaksi jätettyjä kananmunia. Muutoin raaka-aineet ovat vapaasti valittavissa. Tähän on hyvä tyhjentää jääkaapin sisältö!

 


Lauantai

Kalastajan pasta

30-60 min

Resepti jossa yhdistellään simpukoita, kuhaa ja pastaa

Kalastajan pastassa yhdistyvät simpukat, vaalea kala ja kermainen kastike. Myös anisviina, ouzo, mainittu! 

 


Sunnuntai

Punajuuri-vuohenjuustopizza

Yli 60 min

Punajuuri-vuohenjuustopizza

Juhlapyhien keskellä on helppo päivähöpertyä. Väliäkös sillä, perjantaipizza maistuu ihan yhtä hyvältä myös sunnuntaina. Tämän punavalkean pizzan päälle viipaloidaan punajuuria. Makupareina vuohenjuusto ja timjami ovat pettämättömiä. 

Suklaakupit, appelsiinia ja keravaahtoa

Yli 60 min

suklaakupit, appelsiinia ja kermavaahtoa

Suklaakupit ovat suklaan ystävän makein herkku. Huomasithan ruusuveden, jota käytetään appelsiinien marinointiin?  

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Viikunapossu ja muut jouluviikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X