Broilerin maustaminen – kokeile uusia makuyhdistelmiä ja nauti maukkaista kanaruoista
Broileri on kätevä arkiruoka-aines, jonka mieto maku muuntuu maustamalla moneksi!
Broilerin maustaminen eri tavoin on palkitsevaa puuhaa, sillä miedonmakuinen broilerin liha on helppo säväyttää monenlaiseen makumaailmaan.
Kyllästyttääkö broileriruoka? Eri vaihtoehtoja broilerin maustamiseen on lukuisia. Esimeriksi tuoreet yrtit, chili ja sitruuna tekevät broileriruoasta vastustamattoman.
Sopivia mausteita broilerille
- sitrushedelmien mehu ja kuoret
- sitruunaruoho
- limetin lehticurry
- rakuuna
- timjami
- rosmariini
- korianteri
- persilja
- pippurit
- chili
- sipulit ja valkosipuli
Broilerin rintafileet voi maustaa ensin yhdeltä puolelta ja nuijia fileitä hieman ohuemmaksi esimerkiksi voipaperin tai muovikelmun läpi. Sen jälkeen broilerinfileet käännetään, maustetaan ja nuijitaan samoin tavoin toiselta puolelta. Ohuemmat broilerinfileet kypsyvät nopeammin ja mausteet painuvat nuijittaessa mukavasti fileeseen.
Broilerin maustaminen tuo vaihtelua ruokapöytään
Mausteiden avulla tutut broileriruoat muuntuvat myös eksoottisiksi herkuiksi, jotka vievät makumatkalle vaikka maailman ympäri.
Kokeile näitä mausteita broilerille
- Inkivääri, limetti ja sitruunaruoho korianteriripauksella viimeisteltynä tekee broileriruoasta itämaisen
- Yrtit, valkosipuli ja tomaatti maustavat broilerin Välimeren tyyliin
- Tujaus chiliä broileriin ja pääset meksikolaiseen makumaailmaan
- Pähkinät, mantelit ja makeiksi kuivatut hedelmät kuuluvat marokkolaisiin herkkuihin
- Meksikolainen erikoisuus on kanan kanssa tarjottava chilillä terästetty tumma suklaakastike
- Broileri saa intialaisen vivahteen garam masala -mausteoksesta, inkivääristä, kuminasta ja koriantaerista.
- Makumatkalle Sichuanin maakuntaan Lounais-Kiinaan vie Kung pao -kana, jonka keskeisin mauste on setsuaninpippuri
Broilerin maustaminen maustetahnoilla ja -seoksilla
Broilerin maustamiseen sopivat mainiosti myös erilaiset maustetahnat, joita myydään eksoottisten maustesekoitusten hyllyssä ja joita voi myös tehdä itse. Kokeilemisen arvoisia ovat esimerkiksi:
- Tuliset thaimaalaiset currytahnat
- Turkkilainen harissa
- Makeat chutneyt
- Intialainen garam masala
- Egyptistä peräisin oleva dukkah-mausteseos tehdään erilaisista siemenistä ja mausteista
- Punainen mojo-kastike sopii broilerille
Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty linkkejä 28.3.2022
Lue myös Anna.fi: Gumbo – mausteinen broileripata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broilerin maustaminen – kokeile uusia makuyhdistelmiä ja nauti maukkaista kanaruoista