Itse tehty jäätelö – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit kotijäätelön tekoon
Itse tehty jäätelö maistuu parhaalta. Kotitekoisen jäätelön maustamisessa voit päästää luovuuden irti, sillä itse tehdyn jäätelön tuunaamisessa vain mielikuvitus on rajana. Poimi viileimmät ideat tai käytä kekseliäisyyttä ja kehittele uusia makuyhdistelmiä.
Itse tehty jäätelö onnistuu helposti myös ilman jäätelökonetta. Hätäisimmän herkkusuun pikajäätelö valmistuu jopa parissa minuutissa.
Lue myös: Jäätelö on suomalaisten suosikkiherkku
Itse tehty jäätelö – näin onnistut
Jäätelön pohja valmistuu perinteisesti sokerista, kananmunista, kermasta ja maidosta. Glukoosisiirapin käyttäminen parantaa jäätelön rakennetta, sillä se estää jäätelön kiteytymistä.
Osan kermasta voi korvata jogurtilla, rahkalla tai kookoskermalla.
Muista kuitenkin, että rasvaisemmat tuotteet tekevät jäätelöstä täyteläisemmän ja kevyttuotteet rakenteesta hileisen.
Jäätelöt sopivat myös moniin erityisruokavalioihin, sillä itse tehden jätskeistä saa laktoosittomia, maidottomia tai halutessaan vaikka vegaanisia.
Jäätelön tekijän muistilista
- Käytä rasvaisia maitotuotteita, ne tekevät mausta ja koostumuksesta täyteläisen.
- Glukoosisiirappi estää suurien jääkiteiden muodostumisen. Siksi jäätelöstä tulee hileetön, pehmeä ja suussasulava.
- Jos teet jäätelöä ilman jäätelökonetta, käytä kylmiä raaka-aineta. Ne jäätyvät nopeammin ja tekevät koostumuksesta kuohkeamman.
- Säilytä jäätelö tiiviissä rasiassa, jottei siihen tartu pakastimesta muita makuja.
- Itse tehty jäätelö säilyy pakastimessa, hyvin suljetussa astiassa noin viikon verran.
Itse tehty jäätelö kannattaa maustaa mieleiseksi
Jäätelömassan voi maustaa oman maun mukaan marjoilla tai hedelmillä, pähkinöillä, raastetulla sitruunankuorella, pikakahvijauheella, jälkiruokakastikkeella, keksimuruilla tai vaikka lempisuklaapatukalla.
Makuyhdistelmien määrä on loputon. Kokosimme parhaat ideat
Marja- ja hedelmäjäätelöt
Raikkailla marjoilla ja hedelmillä maustetut jäätelöt maistuvat kuumana kesäpäivänä.
Herkullinen mustikkapiirakan makuinen jäätelö valmistuu murustamalla mustikoilla maustetun jäätelömassan joukkoon kaurakeksejä.
Vadelma puolestaan saa herkullisen makuparin lakritsista. Sekoita kastikkeet jäätelömassan joukkoon varovasti, jotta massaan jää ihania kastikeraitoja.
Jäätelö käy hyvin myös jouluaterian lopetukseksi. Ilman jäätelökonetta valmistuva helppo aprikoosijäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta.
Pähkinäjäätelöt
Pistaasijäätelö on monen suosikkimaku ja helppo tehdä myös itse rouhituista pistaasipähkinöistä. Muista myös valmiit pähkinätahnat.
Mantelitahnasta syntyy kondensoidun maidon ja kerman kanssa helppo ja syntisen ihana pehmis.
Suklaa- ja kahvijäätelöt
Aikuiseen makuun maustettu jäätelö aateloidaan kahvi-kinuskikastikkeella. Lopputulos ei ole liian makea, sillä jäätelömassaan sekoitetaan myös tilkka piimää.
Minttu-suklaan ystävä puolestaan luottaa pätkisjäätelöön, jossa sattumina on suklaakeksimuruja ja ihania suklaakastikeraitoja.
Äkillisen jäätelöhampaan kolotuksen taltuttaa parissa minuutissa valmis suklaa-banaanijäätelö.
-
-
Resepti
Helppo itse tehty jäätelö ja kahvi-kinuskikastike
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
-
-
-
-
-
-
Jäätelöpuikot
Itse tehtyjä jäätelöpuikkoja varten tarvitset jäätelötikkumuotteja. Täytä muotit jäätelömassalla, nosta pakastimeen ensin noin tunniksi ja työnnä jäätelötikut vasta hiukan kohmeiseen jäätelöön, jotta ne pysyvät paremmin pystyssä.
Pakasta jäätelöpuikkoja vielä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Viimeistele valmiit jäätelöpuikot suklaa-hasselpähkinäkuorrutteella tai piilota jäätelömuottiin vaikka kokonainen Oreo-keksi.
Raikkaat jogurtti- ja rahkajäätelöt
Itse tehtyyn jäätelöön saa helposti vaihtekua, kun osan kermasta korvaa paksulla turkkilaisella jogurtilla. Se tekee mausta raikkaan happaman.
Mausta jogurttijäätelö marjoilla tai tarjoa se tyrnimarjoista keitetyn siirapin kera. Myös maitorahkan ja sitruunan yhdistelmä antaa virkistävän maun jäätelölle.
Itse tehty jäätelö ilman jäätelökonetta
Jäätelön valmistuksessa jäätelökone on kätevä apuväline, mutta ilmankin pärjää, kunhan pakastimessa on tilaa.
Lue myös: Näin teet jäätelöä ilman jäätelökonetta – katso parhaat jäätelöreseptit!
Helpoimmillaan jäätelön valmistukseen tarvitset vain kermaa ja kondensoitua maitoa sekä mieleisiäsi makuaineita.
Näin tehden jäätelömassa ei vaadi sekoittamista pakastuksen aikana ja lopputulos on silti pehmeän täyteläinen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itse tehty jäätelö – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit kotijäätelön tekoon