Viikon ruokalista 10.4.-16.4.: Parsa-vuohenjuustorisotto ja muut pääsiäisviikon herkut
Maanantai
Papu-vuohenjuustomunakas
alle 30 min
Munakas on täydellistä maanantairuokaa. Se valmistuu käden käänteessä ja höysteissä vain mielikuvitus on rajana. Tässä reseptissä munamassan joukkoon silputaan runsaasti tuoreita yrttejä. Täytteessä ihastuttavat vihreät taitepavut sekä aromikas vuohenjuusto, jotka muodostavat huippuhyvän makuparin. Ruoka on vege, mutta miksei joukkoon voisi paistaa vielä pari siivua rapeaa pekonia, jos sitä viikonlopun jäljiltä on jäänyt jääkaappiin tähteelle.
Tiistai
Sushisalaatti
30-60 min
Sushin ystävät huomio! Tämä salaatti on juuri teille. Sushisalaatti kokoaa samaan kulhoon sushista tutut ainekset ilman turhaa näpertelyä. Ruoan pohjan muodostaa riisi, jonka päälle kasataan suikaloitua porkkanaa, retikkaa ja kurkkua sekä kylmäsavustettua lohta. Vai onko suosikkisi kenties avokado ja katkarapu? Kokoa yhteen mieliherkkusi ja viimeistele ne wasabilla täpäköitetyllä soijakastikkeella.
Keskiviikko
Kana-nuudelikeitto
alle 30 min
Tässä varsinainen kiireisen arki-illan herkku, joka hyvässä lykyssä ratkaisee myös seuraavan päivän ruokapulman. Kana-nuudelikeiton valmistus vie vain vartin ja kerralla syntyy useampikin annos. Osta kaupan palvelutiskiltä valmiiksi grillattu broileri, riivi liha chilillä ja inkiväärillä maustetun liemen joukkoon ja lisää perään nuudeleita. Lisämakua ja raikkautta tuovat limetinmehu sekä tuore korianteri ja kevätsipuli.
Torstai
Kreikkalaiset pannupihvit
alle 30 min
Perinteiset jauhelihapihvit toimivat aina, mutta mitäpä jos kokeilisit vaihteeksi jotain uutta. Näissä pannupihveissä maistuu Kreikan parhaat maut: valkosipuli, yrtit sekä fetajuusto. Jos pelkäät, ettei lammaskiintiö tule pääsiäisen aikaan täyteen vaihda naudanjauheliha karitsaan. Perunamuusin sijaan kreikkalaisten pannupihvien kaverina ihastuttaa täyteläinen kukkakaalimuusi.
Perjantai
Parsa-vuohenjuustorisotto
alle 30 min
Pääsiäinen aloittaa kevään juhlakauden, joten pyhäpäivien herkut ovat sen mukaisia. Pitkäperjantain aterialla ihastuttaa keväinen risotto, joka syntyy pinaatista, vuohenjuustosta ja kevään odotetuimmasta herkusta, parsasta. Parhaan lopputuloksen saat, kun valitset nesteeksi hyvän kasvisliemen sekä laadukkaan valkoviinin ja lisäät niitä riisin joukkoon vähitellen, silloin tällöin hämmennellen. Täydellinen risotto on koostumukseltaan kostean mehevää ja riisissä on edelleen hieman purutuntumaa.
Lauantai
Äyriäispasta sitruunakastikkeessa
30-60 min
Astetta juhlavampi pasta-annos syntyy äyriäisistä ja parmesaanilla täytelöitetystä kermakastikkeesta. Sitruuna ja tuoreet yrtit tuovat makua ja raikkautta ja takaavat, ettei lopputulos ole liian tuhti, vaan sopivan kepeä keväiselle aterialle.
Sunnuntai
Lammaspaisti ja minttu-kapriskastike
yli 60 min
Lammas on pääsiäispöydän ehdoton kuningas. Siksi sen valmistus aloitetaan jo edellisenä päivänä laittamalla liha yöksi makuuntumaan jogurttiseen, valkosipulilla ja yrteillä säväytettyyn marinadiin. Seuraavana päivänä paisti nostetaan uuniin paahtumaan. Lampaan seuraan sopii raikas minttu-kapriskastike sekä vihreä perunasalaatti, jonka voi höystää niin kapriksilla kuin viipaloiduilla oliiveillakin.
Kevyt pashamalja
alle 30 min
Ei pääsiäsitä ilman pashaa. Tällä kertaa mutkat kuitenkin oiotaan suoriksi, sillä pashamalja syntyy perinteistä pashaa nopeammin, kevyemmin ja vaivattomammin. Se kyhätään kasaan rahkasta, appelsiinin makuisesta tuorejuustosta sekä vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta tehdystä vaahdosta. Kerrosta rahkavaahtoa rennosti korkeisiin laseihin tai annosmaljoihin appelsiini- ja mangolohkojen sekä rusinoiden ja mantelirouheen kanssa. Helppoa ja taatusti herkkua!
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 10.4.-16.4.: Parsa-vuohenjuustorisotto ja muut pääsiäisviikon herkut