parsarisotto

Viikon ruokalista 10.4.-16.4.: Parsa-vuohenjuustorisotto ja muut pääsiäisviikon herkut

Alkuviikosta oiotaan mutkia suoriksi ja tehdään muun muassa nopeaa kana-nuudelikeittoa sekä suorastaan nerokasta sushisalaattia. Pääsiäisenä herkutellaankin sitten ajan kanssa. Tarjolla on muun muassa keväistä parsa-vuohenjuustorisottoa, hurmaavaa äyriäispastaa ja tietysti lammasta minttu-kapriskastikkeella.

Papu-vuohenjuustomunakas

Maanantai

Papu-vuohenjuustomunakas

alle 30 min

Munakas on täydellistä maanantairuokaa. Se valmistuu käden käänteessä ja höysteissä vain mielikuvitus on rajana. Tässä reseptissä munamassan joukkoon silputaan runsaasti tuoreita yrttejä. Täytteessä ihastuttavat vihreät taitepavut sekä aromikas vuohenjuusto, jotka muodostavat huippuhyvän makuparin. Ruoka on vege, mutta miksei joukkoon voisi paistaa vielä pari siivua rapeaa pekonia, jos sitä viikonlopun jäljiltä on jäänyt jääkaappiin tähteelle.

sushisalaatti

Tiistai

Sushisalaatti

30-60 min

Sushin ystävät huomio! Tämä salaatti on juuri teille. Sushisalaatti kokoaa samaan kulhoon sushista tutut ainekset ilman turhaa näpertelyä. Ruoan pohjan muodostaa riisi, jonka päälle kasataan suikaloitua porkkanaa, retikkaa ja kurkkua sekä kylmäsavustettua lohta. Vai onko suosikkisi kenties avokado ja katkarapu? Kokoa yhteen mieliherkkusi ja viimeistele ne wasabilla täpäköitetyllä soijakastikkeella.

kana-nuudelikeitto

Keskiviikko

Kana-nuudelikeitto

alle 30 min

Tässä varsinainen kiireisen arki-illan herkku, joka hyvässä lykyssä ratkaisee myös seuraavan päivän ruokapulman. Kana-nuudelikeiton valmistus vie vain vartin ja kerralla syntyy useampikin annos. Osta kaupan palvelutiskiltä valmiiksi grillattu broileri, riivi liha chilillä ja inkiväärillä maustetun liemen joukkoon ja lisää perään nuudeleita. Lisämakua ja raikkautta tuovat limetinmehu sekä tuore korianteri ja kevätsipuli.

Kreikkalaiset pannupihvit

Torstai

Kreikkalaiset pannupihvit

alle 30 min

Perinteiset jauhelihapihvit toimivat aina, mutta mitäpä jos kokeilisit vaihteeksi jotain uutta. Näissä pannupihveissä maistuu Kreikan parhaat maut: valkosipuli, yrtit sekä fetajuusto. Jos pelkäät, ettei lammaskiintiö tule pääsiäisen aikaan täyteen vaihda naudanjauheliha karitsaan. Perunamuusin sijaan kreikkalaisten pannupihvien kaverina ihastuttaa täyteläinen kukkakaalimuusi.

parsa-vuohenjuustorisotto

Perjantai

Parsa-vuohenjuustorisotto

alle 30 min

Pääsiäinen aloittaa kevään juhlakauden, joten pyhäpäivien herkut ovat sen mukaisia. Pitkäperjantain aterialla ihastuttaa keväinen risotto, joka syntyy pinaatista, vuohenjuustosta ja kevään odotetuimmasta herkusta, parsasta. Parhaan lopputuloksen saat, kun valitset nesteeksi hyvän kasvisliemen sekä laadukkaan valkoviinin ja lisäät niitä riisin joukkoon vähitellen, silloin tällöin hämmennellen. Täydellinen risotto on koostumukseltaan kostean mehevää ja riisissä on edelleen hieman purutuntumaa.

äyriäispasta sitruunakastikkeessa

Lauantai

Äyriäispasta sitruunakastikkeessa

30-60 min

Astetta juhlavampi pasta-annos syntyy äyriäisistä ja parmesaanilla täytelöitetystä kermakastikkeesta. Sitruuna ja tuoreet yrtit tuovat makua ja raikkautta ja takaavat, ettei lopputulos ole liian tuhti, vaan sopivan kepeä keväiselle aterialle.

 

lammaspaistia ja minttu-kapriskastiketta

Sunnuntai

Lammaspaisti ja minttu-kapriskastike

yli 60 min

Lammas on pääsiäispöydän ehdoton kuningas. Siksi sen valmistus aloitetaan jo edellisenä päivänä laittamalla liha yöksi makuuntumaan jogurttiseen, valkosipulilla ja yrteillä säväytettyyn marinadiin. Seuraavana päivänä paisti nostetaan uuniin paahtumaan. Lampaan seuraan sopii raikas minttu-kapriskastike sekä vihreä perunasalaatti, jonka voi höystää niin kapriksilla kuin viipaloiduilla oliiveillakin.

kevyt pashamalja

Kevyt pashamalja

alle 30 min

Ei pääsiäsitä ilman pashaa. Tällä kertaa mutkat kuitenkin oiotaan suoriksi, sillä pashamalja syntyy perinteistä pashaa nopeammin, kevyemmin ja vaivattomammin. Se kyhätään kasaan rahkasta, appelsiinin makuisesta tuorejuustosta sekä vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta tehdystä vaahdosta. Kerrosta rahkavaahtoa rennosti korkeisiin laseihin tai annosmaljoihin appelsiini- ja mangolohkojen sekä rusinoiden ja mantelirouheen kanssa. Helppoa ja taatusti herkkua!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 10.4.-16.4.: Parsa-vuohenjuustorisotto ja muut pääsiäisviikon herkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X