Jauhelihasta ruokaa arkeen ja viikonloppuun

Jauhelihasta ruokaa niin arkeen kuin viikonloppuun. Näillä ohjeilla erilaiset jauhelihapaistokset, -laatikot, -pihvit ja -pyörykät maistuvat entistä paremmilta.

Kokkaatko jauhelihasta ruokaa arkeen tai viikonloppuun? Tässä herkulliset reseptit, joista voit valita suosikkisi.

1. Uuninpeltimakaronilaatikko

Jos rapeaksi paahtunut pinta on mielestäsi parasta makaronilaatikossa, tämä ohje on sinulle. Uuninpellillä valmistettu makaronilaatikko maksimoi rapean pinnan ja siten myös makunautinnon. Raastettu porkkana ja tomaattimurska tuovat lisää mehevyyttä ja ruokaisuutta.

Lue myös: Koska teit viimeksi lihamureketta? Näin teet siitä vieläkin parempaa.

Makaronilaatikko uunipellillä

Ohje: Uuninpeltimakaronilaatikko

2. Jauheliha-kasviskeitto

Jauheliha-kasviskeitto on päivitetty versio perinteisestä jauhelihakeitosta. Pavut ja pätkäspagetti tekevät tästä versiosta perinteistä keittoa ruokaisamman. Sattumina sopassa on myös selleriä ja porkkanaa.

jauheliha-kasviskeitto

Ohje: Jauheliha-kasviskeitto

3. Lihapullat chorizo-makkaralla

Näiden lihapullien juju on jauhelihan joukkoon hienonnettu mausteinen chorizomakkara, joka tuo makuun sopivasti särmää. Viimeistele chorizopyörykät paistamalla niitä pannulla ripauksessa ruokokidesokeria ja chilijauhetta makean tahmean pinnan aikaansaamiseksi.

chorizopyorykat

Ohje: Chorizopyörykät

4. Lihamureke juustosydämellä

Tämä lihamureke kätkee sisäänsä mehevän yllätyksen. Mausta perinteinen mureketaikina Välimeren mauin ja sujauta sisään parmesaanijuustoa. Luksuslihamureke maistuu täydelliseltä niin arkena kuin viikonloppunakin.

luksuslihamureke juustosydämellä

Ohje: Luksuslihamureke juustosydämellä

5. Maistuva spagetti-jauhelihavuoka

Vappu Pimiän ohjeella valmistettava spagettivuoka yhdistää kaksi parasta: makaronilaatikon ja jauhelihakastikkeen. Lopputuloksena ei siis voi olla muuta kuin koko perheen uusi suosikkiruoka.

Spagettivuoka-jauhelihavuoka

Ohje: Maistuva spagettivuoka

6. Sieniburgerit jauhelihapihvillä

Sieniburgerit on hitti, eikä ihme! Höttöiset bugerisämpylät korvataan jättimäisillä portobellon hatuilla ja väliin sujautetaan vain parasta. Itse tehdyt jauhelihapihvit saavat seurakseen paksut viipaleet vuohenjuustoa, mehevää burgerikastiketta sekä rapeaksi paahtunutta pekonia.

sieniburgerit ilman leipää

Ohje: Sieniburgerit ilman leipää

7. Mehevä munakoisovuoka karitsanjauhelihalla

Maukas munakoisovuoka tehdään karitsanjauhelihasta. Mausteena on muun muassa yrttejä, piparkakkumaustetta ja valkosipulia. Pehmeä vuohenjuusto tekee ruoasta ihanan mehevää.

munakoisovuoka

Ohje: Munakoisovuoka

8. Jauhelihapihvit broilerista

Vaihda tuhti naudanjauheliha vaihteeksi kevyempään broileriin ja tee siitä pihvit. Mehevöitä broileripihvit linsseillä, parmesaanijuustolla sekä punaisella pestokastikkeella ja tarjoa ne perunamuusin tai kermaviilikastikkeen kera.

Broileripihvit

Ohje: Broileripihvit

9. Mausteista jauhelihaa fenkolinlehdeltä tarjottuna

Hauskasti fenkolinlehdeltä tarjotut aasialaiset makupalat nostavat veden kielelle. Jauhelihan mausteena on seesamiöljyä, chiliä ja limettiä, höysteenä suolapähkinöitä, kevätsipulia ja korianteria. Täydellistä tarjottavaa illanistujaisiin!

aasialaiset fenkolit

Ohje: Aasialaiset makupalat

10. Pannukakkua jauhelihatäytteellä

Jauheliha tekee myös pannarista ruokaisamman. Tämä Vappu Pimiän ohjeella valmistettava koko perheen suosikki on pannukakun ja pizzan risteytys. Pohja tehdään kuten pannukakku, mutta päälle kootaan pizzasta tuttuja elementtejä, kuten jauhelihaa, tomaattia ja juustoa.

Pizzapannari

Ohje: Herkullinen ja helppo pizzapannari

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jauhelihasta ruokaa arkeen ja viikonloppuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X