10 parasta jauheliharuokaa arkeen ja viikonloppuun

Jauheliha on mainio raaka-aine, josta syntyy ruokaa niin arkeen kuin viikonloppuun. Näillä ohjeilla erilaiset paistokset, laatikot, pihvit ja pyörykät maistuvat entistä paremmilta.

Uuninpeltimakaronilaatikko

Jos rapeaksi paahtunut pinta on mielestäsi parasta makaronilaatikossa, tämä ohje on sinulle. Uuninpellillä valmistettu makaronilaatikko maksimoi rapean pinnan ja siten myös makunautinnon. Raastettu porkkana ja tomaattimurska tuovat lisää mehevyyttä ja ruokaisuutta.

Lue myös: Koska teit viimeksi lihamureketta? Näin teet siitä vieläkin parempaa.

Makaronilaatikko uunipellillä

Ohje: Uuninpeltimakaronilaatikko

Jauheliha-kasviskeitto

Jauheliha-kasviskeitto on päivitetty versio perinteisestä jauhelihakeitosta. Pavut ja pätkäspagetti tekevät tästä versiosta perinteistä keittoa ruokaisamman. Sattumina sopassa on myös selleriä ja porkkanaa.

jauheliha-kasviskeitto

Ohje: Jauheliha-kasviskeitto

Lihapullat chorizo-makkaralla

Näiden lihapullien juju on jauhelihan joukkoon hienonnettu mausteinen chorizomakkara, joka tuo makuun sopivasti särmää. Viimeistele chorizopyörykät paistamalla niitä pannulla ripauksessa ruokokidesokeria ja chilijauhetta makean tahmean pinnan aikaansaamiseksi.

chorizopyorykat

Ohje: Chorizopyörykät

Lihamureke juustosydämellä

Tämä lihamureke kätkee sisäänsä mehevän yllätyksen. Mausta perinteinen mureketaikina Välimeren mauin ja sujauta sisään parmesaanijuustoa. Luksuslihamureke maistuu täydelliseltä niin arkena kuin viikonloppunakin.

luksuslihamureke juustosydämellä

Ohje: Luksuslihamureke juustosydämellä

Maistuva spagetti-jauhelihavuoka

Vappu Pimiän ohjeella valmistettava spagettivuoka yhdistää kaksi parasta: makaronilaatikon ja jauhelihakastikkeen. Lopputuloksena ei siis voi olla muuta kuin koko perheen uusi suosikkiruoka.

Spagettivuoka-jauhelihavuoka

Ohje: Maistuva spagettivuoka

Sieniburgerit jauhelihapihvillä

Sieniburgerit on hitti, eikä ihme! Höttöiset bugerisämpylät korvataan jättimäisillä portobellon hatuilla ja väliin sujautetaan vain parasta. Itse tehdyt jauhelihapihvit saavat seurakseen paksut viipaleet vuohenjuustoa, mehevää burgerikastiketta sekä rapeaksi paahtunutta pekonia.

sieniburgerit ilman leipää

Ohje: Sieniburgerit ilman leipää

Mehevä munakoisovuoka karitsanjauhelihalla

Maukas munakoisovuoka tehdään karitsanjauhelihasta. Mausteena on muun muassa yrttejä, piparkakkumaustetta ja valkosipulia. Pehmeä vuohenjuusto tekee ruoasta ihanan mehevää.

munakoisovuoka

Ohje: Munakoisovuoka

Jauhelihapihvit broilerista

Vaihda tuhti naudanjauheliha vaihteeksi kevyempään broileriin ja tee siitä pihvit. Mehevöitä broileripihvit linsseillä, parmesaanijuustolla sekä punaisella pestokastikkeella ja tarjoa ne perunamuusin tai kermaviilikastikkeen kera.

Broileripihvit

Ohje: Broileripihvit

Mausteista jauhelihaa fenkolinlehdeltä tarjottuna

Hauskasti fenkolinlehdeltä tarjotut aasialaiset makupalat nostavat veden kielelle. Jauhelihan mausteena on seesamiöljyä, chiliä ja limettiä, höysteenä suolapähkinöitä, kevätsipulia ja korianteria. Täydellistä tarjottavaa illanistujaisiin!

aasialaiset fenkolit

Ohje: Aasialaiset makupalat

Pannukakkua jauhelihatäytteellä

Jauheliha tekee myös pannarista ruokaisamman. Tämä Vappu Pimiän ohjeella valmistettava koko perheen suosikki on pannukakun ja pizzan risteytys. Pohja tehdään kuten pannukakku, mutta päälle kootaan pizzasta tuttuja elementtejä, kuten jauhelihaa, tomaattia ja juustoa.

Pizzapannari

Ohje: Herkullinen ja helppo pizzapannari

Keskustelu

Kommentoi juttua: 10 parasta jauheliharuokaa arkeen ja viikonloppuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X