Jauhelihasta ruokaa arkeen ja viikonloppuun
Kokkaatko jauhelihasta ruokaa arkeen tai viikonloppuun? Tässä herkulliset reseptit, joista voit valita suosikkisi.
1. Uuninpeltimakaronilaatikko
Jos rapeaksi paahtunut pinta on mielestäsi parasta makaronilaatikossa, tämä ohje on sinulle. Uuninpellillä valmistettu makaronilaatikko maksimoi rapean pinnan ja siten myös makunautinnon. Raastettu porkkana ja tomaattimurska tuovat lisää mehevyyttä ja ruokaisuutta.
Lue myös: Koska teit viimeksi lihamureketta? Näin teet siitä vieläkin parempaa.
Ohje: Uuninpeltimakaronilaatikko
2. Jauheliha-kasviskeitto
Jauheliha-kasviskeitto on päivitetty versio perinteisestä jauhelihakeitosta. Pavut ja pätkäspagetti tekevät tästä versiosta perinteistä keittoa ruokaisamman. Sattumina sopassa on myös selleriä ja porkkanaa.
Ohje: Jauheliha-kasviskeitto
3. Lihapullat chorizo-makkaralla
Näiden lihapullien juju on jauhelihan joukkoon hienonnettu mausteinen chorizomakkara, joka tuo makuun sopivasti särmää. Viimeistele chorizopyörykät paistamalla niitä pannulla ripauksessa ruokokidesokeria ja chilijauhetta makean tahmean pinnan aikaansaamiseksi.
Ohje: Chorizopyörykät
4. Lihamureke juustosydämellä
Tämä lihamureke kätkee sisäänsä mehevän yllätyksen. Mausta perinteinen mureketaikina Välimeren mauin ja sujauta sisään parmesaanijuustoa. Luksuslihamureke maistuu täydelliseltä niin arkena kuin viikonloppunakin.
Ohje: Luksuslihamureke juustosydämellä
5. Maistuva spagetti-jauhelihavuoka
Vappu Pimiän ohjeella valmistettava spagettivuoka yhdistää kaksi parasta: makaronilaatikon ja jauhelihakastikkeen. Lopputuloksena ei siis voi olla muuta kuin koko perheen uusi suosikkiruoka.
Ohje: Maistuva spagettivuoka
6. Sieniburgerit jauhelihapihvillä
Sieniburgerit on hitti, eikä ihme! Höttöiset bugerisämpylät korvataan jättimäisillä portobellon hatuilla ja väliin sujautetaan vain parasta. Itse tehdyt jauhelihapihvit saavat seurakseen paksut viipaleet vuohenjuustoa, mehevää burgerikastiketta sekä rapeaksi paahtunutta pekonia.
Ohje: Sieniburgerit ilman leipää
7. Mehevä munakoisovuoka karitsanjauhelihalla
Maukas munakoisovuoka tehdään karitsanjauhelihasta. Mausteena on muun muassa yrttejä, piparkakkumaustetta ja valkosipulia. Pehmeä vuohenjuusto tekee ruoasta ihanan mehevää.
Ohje: Munakoisovuoka
8. Jauhelihapihvit broilerista
Vaihda tuhti naudanjauheliha vaihteeksi kevyempään broileriin ja tee siitä pihvit. Mehevöitä broileripihvit linsseillä, parmesaanijuustolla sekä punaisella pestokastikkeella ja tarjoa ne perunamuusin tai kermaviilikastikkeen kera.
Ohje: Broileripihvit
9. Mausteista jauhelihaa fenkolinlehdeltä tarjottuna
Hauskasti fenkolinlehdeltä tarjotut aasialaiset makupalat nostavat veden kielelle. Jauhelihan mausteena on seesamiöljyä, chiliä ja limettiä, höysteenä suolapähkinöitä, kevätsipulia ja korianteria. Täydellistä tarjottavaa illanistujaisiin!
Ohje: Aasialaiset makupalat
10. Pannukakkua jauhelihatäytteellä
Jauheliha tekee myös pannarista ruokaisamman. Tämä Vappu Pimiän ohjeella valmistettava koko perheen suosikki on pannukakun ja pizzan risteytys. Pohja tehdään kuten pannukakku, mutta päälle kootaan pizzasta tuttuja elementtejä, kuten jauhelihaa, tomaattia ja juustoa.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Jauhelihasta ruokaa arkeen ja viikonloppuun