Jauhelihamureke ja muut kätevät jauheliharuuat

Jauheliha on yhä suomalaisten suosikkiruoka-aine. Kotilieden ruokakilpailussa etsittiin uusia ideoita jauheliharuokiin. Raati valitsi lukijoiden kuudestakymmenestä ideasta kuusi voittajareseptiä.

Taivaallinen pesto-munakoisovuoka hurmaa mehevyydellään. Munakoison, pinaatin, peston, juuston ja kerman suloisen lempeä yhdistelmä peittelee jauhelihan suussa sulavaksi herkuksi.

Sienipelmenit ovat napakkaan taikinakuoreen kääräistyjä lihanyyttejä, jotka tarjoillaan alkupalana tai pääruokana liemen tai smetanan kanssa.

Savojinkaalimurekkeen voi valmistaa naudan- tai lampaanjauhelihasta. Sienillä ja oliiveilla kruunatun murekkeen voi valella siirapilla ja lihaliemellä, joka tehostaa kaalin makua.

Kätevät pikkumurekkeet valmistetaan muffinivuoissa. Murekkeet saavat makua kaprismarjoista, aurinkokuivatuista tomaateista ja vuohenjuustosta.

Kotitekoinen kebab tarjoillaan tulisen tomaattikastikkeen ja miedon jogurttikastikkeen kera.

Mieto, mutta maukas jauhelihapannukakku maistuu iltateen kanssa tai lasten lounaspöydässä.

Lue myös:
Helppoja ruokia jauhelihasta
Jauheliharuoat ja muut arkiherkut

Kuvat: Norman Ojanen

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jauhelihamureke ja muut kätevät jauheliharuuat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X