Lammaspiirakka

Lammas antaa makua piirakkaan ja pasteijoihin

Lammaspiiraat ja -pasteijat sopivat osaksi ateriaa mutta ne käyvät myös ruokaisana iltapalana.

Valmista lammaspiirakka valmistaikinasta, jonka voit ottaa sulamaan täytettä valmistellessasi. Täyte on runsas ja maultaan mehevä, sillä siinä on munakoisoa ja valkosipulia lampaanjauhelihan kera. Makua antavat myös lukuisat mausteet, kuten minttu ja oregano, jotka haudutellaan tomaattimurskassa. Mehevyyttä antaa myös pehmeä vuohenjuusto, jonka voi korvata fetalla tai raastetulla vuohenmaitojuustolla.

ruokaisa lammaspiirakka

Ruokaisan lammaspiirakan täytteessä on myös sieniä ja viherpippurisulatejuustoa. Herkun voi leipoa paistokseksi siten, että täyte levitetään vuoan pohjalle ja päälle kaulitaan taikinasta vuoan kokoinen kansi. Jäljelle jäävästä taikinasta voi leipoa leipäsiä tai sarvia. Lampaan sijaan voi käyttää myös naudasta, broilerista tai kalkkunasta jauhettua lihaa.

Lammaspasteijat

Lammaspasteijoiden voitaikinassa makua ja ruokaisuutta tuo myös taikinaan raastettu peruna. Kun taikina on kohonnut puolisen tuntia, se kaulitaan levyksi ja siitä otetaan pyöreällä muotilla piiraspohjia. Niihin lusikoidaan lampaanjauheliha-kurttukaaliseos ja piiras suljetaan puolikuun muotoon. Pasteijoiden pinnalle voi ripotella unikonsiemeniä.

lammasnyytit

Lammasnyyttien kuoritaikinassa on perunahiutaleita ja vehnäjauhoja. Täytteessä on lampaanjauhelihan ja mausteiden lisäksi sieniä. Jos herkkupalojen täytteen haluaa hienojakoisemmaksi, täyte kannattaa pyöräyttää tehosekoittimella sileäksi massaksi. Jos nyytteihin haluaa myös toisia makupaloja, voi halutessaan lihan korvata kypsällä kalalla. Ennen paistamista taikinasta kääräistyt nyytit voidellaan munalla.

Punajuurilammaspiiraat

Punajuuri-lammaspiiraiden ohjeella leivot 6-12 pientä piirakkaa tai yhden tai ison piirakan, josta riittää noin 10 viipaletta. Punajuuri-sinihomejuustotäyte tuo piiraaseen mehevyyttä.

Katso myös:

Piirakkareseptejä maailmalta

Karjalanpiirakat ja muut ihanat perinnepiiraat

Suolainen piirakka x 10

Ruoka.fi: Espanjalainen piirakka

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lammas antaa makua piirakkaan ja pasteijoihin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X