Pieni grillausopas

Grillaus on lyömätön tapa valmistaa kielenvievää kesäruokaa. Poimi pienestä grillausoppaasta vinkit onnistuneisiin grilliherkkuihin.

• Nopea grillaus vaatii hyvin raakakypsytettyä lihaa. Vain paras on kyllin hyvää.

• Luun vierestä liha kypsyy hitaasti.

• Kuumenna grilli ajoissa: paras tulos tulee punaisella, liekittömällä hiilloksella.

• Käytä helposti hajoavien ja tarttuvien ainesten, kuten kalan, tomaatin, hedelmien ja juustojen, grillaamiseen parilalevyä tai folionyyttiä.

• Älä pane samaan vartaaseen eri tahdissa kypsyviä aineksia, kuten lihaa ja tomaatteja tai sieniä.

• Sipaise ruoat öljyllä ennen grillausta.

• Mausta vasta kypsänä. Näin grilli pysyy siistimpänä ja liha mehevänä, kun suolainen marinadi ei poista lihasta nestettä.

• Muista, että nautaa ja lammasta voi syödä lähes raakana tai punertavana, mutta broileri ja possu grillataan kypsiksi.

• Jotta kukin saisi grillipihvinsä sopivan kypsänä, hanki minikokoiset pihvi-mittarit. Niillä saat jokaiseen pihviin halutun sisälämpötilan.

• Reiällinen grillivokki on loistava apuväline kasvisten grillaamiseen. Vaijerivarras sopii lihapalojen ja kasvisten grillaamiseen. Kala, tomaatit ja hedelmät kypsyvät helposti parilalevyllä, halsterissa tai foliossa.

Lisää grillausvinkkejä:
Grillaajan muistilista
Epäsuora grillaus sopii suurille lihapaloille
Ulkogrilli puhtaaksi
Grillin osto-opas
Ruoka.fi: Lihan grillausvinkit

Kuvat: Ari Heinonen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pieni grillausopas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X