kasvisruoka: bataatti-pinaatticurry

Viikon ruokalista 21.8.-27.8.: Huippuhyvä bataatti-pinaatticurry ja muut mainiot maut arjen iloksi

Mitä teillä syödään tulevalla viikolla? Jos et vielä ole varma, kurkkaa muutama ehdotus viikon ruokalistalta. Tarjolla on muun muassa arjen ikisuosikkia, makaronilaatikkoa, astetta herkummin valmistettuna sekä mukavasti makunystyröitä hivelevää kasviscurrya.

Maanantai

Bataatti-pinaatticurry

alle 30 min

Juuri paremmin ei viikko voisi alkaa. Makea bataatti, täyteläinen kookosmaito ja muutama mehevä tomaatti saavat pientä takapotkua chilistä sekä vihreää virtaa pinaatista. Bataatti-pinaatticurry maistuu parhaalta riisin ja naanleivän kera.

lohivokki

Tiistai

Lohivokki

alle 30 min

Kun ideat ovat vähissä ja aika kortilla, on pikainen vokki aina hyvä ajatus. Pilko pannulle kasvikset kaapin kätköistä, mausta valmiilla vokkikastikkeella ja tarjoa lisänä lohimedaljonkeja sekä täysjyvänuudeleita. Kun pyöräytä kalat seesaminsiemenissä ennen paistoa, saat ruokaan helposti uuden hauskan vivahteen.

Makaronilaatikko uunipellillä

Keskiviikko

Uunipeltimakaronilaatikko

30-60 min

Jos rapeaksi paahtunut pinta on mielestäsi makaroniaatikossa parasta, tämä resepti on sinulle! Vaikka uunipeltimakaronilaatikossa rapeaa pintaa riittää, ei lopputulos silti ole kuiva. Raastettu porkkana ja tomaattimurska takaavat maun ja mehevyyden.

farmarin keitto pistoutahnalla

Torstai

Farmarin keitto pistoutahnalla

30-60 min

Farmarin keitto ottaa kaiken ilon irti loppukesän satokaudesta. Pavuilla tukevoitettu kasviskeitto viimeistellään basilikasta, parmesaanista ja oliiviöljystä pyöräytetyllä pistou-tahnalla.

bagels

Perjantai

Tuhti caesarsalaatti

alle 30 min

Ikisuosikki caesarsalaatti ladotaan perjantain kunniaksi bageleiden väliin. Kun ostat kaupan palvelutiskiltä kypsää broileria ja paistopisteestä mehevät leivät, jää sinulle aikaa keskittyä olennaiseen eli kastikkeeseen. Hyvä kastike on nimittäin caesarsalaatin sielu, joka kannattaa ehdottomasti tehdä itse. Sauvasekoittimella tai monitoimikoneella se on valmista hetkessä. Ja niin viikonloppu voikin jo alkaa!

lohi-kesäkurpitsa-saarsitolaisleipälaatikko

Lauantai

Lohi-kesäkurpitsa-saaristolaisleipälaatikko

yli 60 min

Tiedät varmasti, että lohi ja makea saaristolaisleipä ovat yksi parhaista makupareista koskaan? Hyvä! Tässä reseptissä nuo kaksi ihanuutta on ladottu uunivuokaan sipulin sekä keskurpitsan kanssa, maustettu herkuksi tillillä ja täytelöitetty smetanalla. Päältä rapeaa, sisältä ihanan mehevää, siis sanalla sanoen: täydellistä!

maustetut lihavartaat ja maapähkinäkastike

Sunnuntai

Maustetut lihavartaat ja pähkinäkastike

30-60 min

Tämä resepti on ihan ässä! Tikkuun pujotetut possu- ja ananaspalat saavat nimittäin kaverikseen pehmeää maapähkinäkastiketta. Kuumenna grilli ja virittäydy vielä hetkesi kesälomatunnelmiin.

karviaispiirakka

Karviaispiirakka

yli 60 min

Marjapiirakka on tuttu juttu, mutta oletko koskaan tehnyt sitä karviaisista? Kannattaa! Tämä aavistuksen kirpsakka karviaispiirakka hunnutetaan marengilla ja kesytetään lopuksi vaniljakastikkeella tai jäätelöllä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 21.8.-27.8.: Huippuhyvä bataatti-pinaatticurry ja muut mainiot maut arjen iloksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X