Aasialainen_grilliporsas

Viikon ruokalista 24.7.-30.7.: Aasialainen grillipossu ja muut kesäherkut

Tällä viikolla kannattaa suunnistaa metsään tai koukata kotiin torin kautta. Viikon aikana kokkaillaan ruokia mustikoista, kantarelleista ja muista kesän kypsyttämistä aarteista. Nappaa ohjeet viikon ruokalistalta!

kesäkurpitsarisotto

Maanantai

Kesäkurpitsarisotto

30-60 min

Kesäinen risotto syntyy kesäkurpitsasta ja herneistä. Joukkoon lisätään tilkka valkoviiniä, nokare voita ja reilusti parmesaania. Tuoreet basilikanlehdet tuovat raikkaan vivahteen risoton makuun.

Kookos-lohikeittoa kulhossa

Tiistai

Kookos-lohikeitto

alle 30 min

Kalakeitto saa uutta ilmettä kookosmaidosta ja aasialaisesta makumaailmasta. Liemi on maustettu tuoreella inkiväärillä, chilillä, valkosipulilla ja korianterilla. Riisinuudelit ja paksoi ovat kivaa vaihtelua perinteisten perunoiden ja juuresten sijaan.

broileripyörykät

Keskiviikko

Broileripyörykät

30-60 min

Lihapullat maistuvat aina. Maukkaan twisitin broileripyöryköihin tuo lisänä tarjoittava omena-sipuliseos, joka paistetaan pannulla ja maustetaan currylla.

cobb ruokaisa salaatti

Torstai

Cobbin salaatti

30-60 min

Tässä salaatti, jolla lähtee nälkä raavaammaltakin mieheltä. Cobbin salaatissa on tuttuun tapaan broileria, kananmunia, sinihomejuustoa ja avokadoa. Kesäinen twisti syntyy raikkaista marjoista. Salaatti viimeistellään paahdetuilla manteleilla.

kana-kantarellipasta

Perjantai

Kana-kantarellipasta

30-60 min

Tästä ei pasta parane! Kanaa ja kantarelleja kermaisessa juustokastikkeessa, mausteena valkoviiniä ja basilikaa, sattumina aurinkokuivattuja tomaatteja. Tätä täytyy tehdä toistekin.

ahven banh mi -leipä

Lauantai

Ahven banh mi -leipä

yli 60 min

Ruokaisa leipä sopii mainiosti myös lounaaksi. Tämä vietnamilaisen keittiön katuruokakuningas täytetään paistetuilla ahvenfileillä, pikkelöidyllä porkkana-retikkasalaatilla ja ginikurkuilla. Väliin vielä sipaisu majoneesia, mausteeksi tuoretta korianteria ja sriracha-chilikastiketta. Ai että, kyllä kelpaa!

Aasialainen_grilliporsas

Sunnuntai

Aasialainen grillipossu

yli 60 min

Kesän paras grilliruoka tulee tässä. Aasialainen grillipossu kypsennetään ensin keittämällä se kookosmaidossa ja viimeistellään sitten grillitulen lämmössä. Tahmea ja maukas pinta syntyy glaseerauskastikkeesta, jota sivellään pintaan grillauksen aikana. Saa nuolla sormet!

mustikka-limoncellosemifreddo

Mustikka-limoncellosemifreddo

30-60 min

Yksi kesän odotetuimmista herkuista, mustikka on taas täällä! Perinteisen piirakan lisäksi mustikka muuntuu myös samettiseksi semifreddoksi. Viileä kesäjälkkäri valmistuu ilman jäätelökonetta, tarvitset vain pakastimen!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 24.7.-30.7.: Aasialainen grillipossu ja muut kesäherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X