Viikon ruokalista 26.2.-4.3.: Mozzarella-kanapelti ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla kokataan helppoa kotiruokaa pienellä twistillä. Tarjolla on muun muassa mausteista jauhelihataginea, kasvispyöryköitä tomaattikastikkeessa sekä helppoa ja herkullista mozzarella-kanapeltiä.

Nyhtökaurablognese toimii valmiiden nyhtipyöryköiden kanssa.

Maanantai

Nyhtökaurapyörykät bolognesekastikkeessa

30-60 min

Kiireisen maanantai pelastus tulee tässä: kasvispyörykät bolognesekastikkeessa.Tomaattinen pastakastike valmistuu nopeasti ja keittiössä oikaistaan muutoinkin käyttämällä soosiin valmiita kasvispyöryköitä lihapullien sijaan.

kookos-lohikeitto

Tiistai

Kookos-lohikeitto

Alle 30 min

Kylmässä talvisäässä ei mikään maistu niin hyvältä kuin kulhollinen kuumaa keittoa. Inkivääri, limetti ja kookos tuovat tähän lohikeittoon maukasta aasialaista meininkiä. Lohen sijaan voit käyttää myös katkarapuja tai pakasteseitiä.

Pekoni-cheddarrisotto

Keskiviikko

Pekoni-cheddarrisotto

Alle 30 min

Pekoni ja cheddarjuusto tekevät risotosta ihan luksusta! Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Jauhelihatagine ja couscous

Torstai

Jauhelihatagine ja couscous

30-60 min

Jauheliha saa uuden ilmeen, kun maustat sen marokkolaisittain ja lisäät joukkoon rusinoita. Couscousia vielä kaveriksi, niin kyllä kelpaa!

mozzarella-kanapelti

Perjantai

Mozzarella-kanapelti

30-60 min

Kun broilerin ja mozzarellan sujauttaa samaan vuokaan ja nostaa uuniin paahtumaan, syntyy ylihyvä perjantairuoka. Makea balsamicokastike tuo viimeisen silauksen.

Merimiehen kiusaus

Lauantai

Merimiehen kiusaus

Yli 60 min

Savulohta ja katkarapuja sisältävä merimiehenkiusaus on täydellinen lauantairuoka – rento ja helppo, mutta silti maittava. Ohjeessa perunat suikaloidaan itse, mutta voit oikaista myös valmiilla peruna-sipulisekoituksella. Juustokastike tekee ruoasta herkkua!

Vaniljaiset possun posket

Sunnuntai

Vaniljaiset possun  posket

Yli 60 min

Nopeus ja helppous ovat arkiruoanlaitossa valttia, mutta viimeistään sunnuntaina on hyvä hidastaa tahtia, kokkailla ajan kanssa ja kokeilla jotain uutta. Possun posket ovat edullinen ruhonosa, josta syntyy hitaasti hauduttamalla suussa sulavaa herkkua. Ruoka viimeistellään raikkaalla gremolatalla eli sitruunaisella yrttihakkeluksella ja tarjotaan keitettyjen ohrahelmien kera.

pätkis-jäätelö

Suklaa-pätkisjäätelö

Yli 60 min

Kyllä vain, maaliskuun ensimmäinen viikonloppu on varsin sopiva aika korkata jäätelökausi alkaneeksi – eteenkin kun kyseessä on tällainen herkku. Reilusti suklainen ja raikkaasti mintulta maistuva pätkis-suklaajäätelö on hävyttömän herkullinen ja luvattoman helppo valmistettava. Etkä tarvitse edes jäätelökonetta!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 26.2.-4.3.: Mozzarella-kanapelti ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X