Viikon ruokalista: Gluteeniton kesäkurpitsarullalasagne ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla tarjolla on runsaasti kasvisruokia, mutta mahtuupa mukaan myös pari kala-ateriaa sekä yksi kermainen pekonipasta.

tomaatti-mozzarellasalaatti vadilla

Maanantai

Tomaatti-mozzarellasalaatti vadilla

Alle 30 min

Mozzarellajuusto ja basilika ovat tomaatin iki-ihanat makuparit. Kun käytät eri värisiä ja kokoisia tomaatteja, asettelet ne kauniisti vadille ja täydennät maun muutamalla oliivilla, ei juuri muuta osaa kaivata. Voit rouhaista tomaattien leikkuupinnalle suolaa, joka syventä makeaksi kypsyneiden tomaattien makua. Kaveriksi tietysti pari viipaletta rapeakuorista leipää ja ruoka onkin valmista.

Vappu Pimiän kalamurekepihvit sopivat tammikuun kevennykseen.

Tiistai

Vappu Pimiän kalamurekepihvit

Alle 30 min

Kalaa tulisi syödä pari kertaa viikossa ja näillä Vappu Pimiän kalamurekepihveillä pääsee jo hyvään vauhtiin. Niihin sopii melkein mikä kala tahansa, esimerkiksi hauki ja lohi. Jos et omista monitoimikonetta, voit myös pyytää kalakauppiasta jauhamaan kalat puolestasi.

Pekoni-sienipasta

Keskiviikko

Pekoni-sienipasta

Alle 30 min

Pekoni-sienipasta on tuhti herkkupasta, joka valmistuu nopeasti ja vie takuuvarmasti kiljuvan nälän. Maukkaassa pastassa on kermainen kastike, runsaasti rapeaa pekonia, herkkusieniä sekä pinaattia. Jos sienionni on ollut suosiollinen, upota sienisaalis tähän ruokaan.

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoaa

Torstai

Kasvis-halloumipihvit ja porkkana-kvinoasalaatti

30-60 min

Näiden kasvispihvien salaisuus on joukkoon raastettu halloumijuusto, joka pitää huolen mehevyydetä. Lisukkeena tarjottava kvinoasalaatti höystetään porkanalla ja pinjansiemenillä. Veikeä maku on peräisin fenkolinsiemenistä.

kesäkurpitsarullalasagne

Perjantai

Gluteeniton kesäkurpitsarullalasagne

30-60 min

Lasagnea ilman hiilariähkyä? Ratkaisu on ohueksi viipaloitu kesäkurpitsa, jonka väliin täytteet rullataan. Mikään keventäjän ruoka tämä ei silti ole. Meheväksi muhiva kasvisruoka pitää sisällään sekä mozzarellaa, parmesaania että ricottajuustoa. Kolmen juuston yhdistelmä vie kielen.

Thaimaalainen lohikeitto

Lauantai

Thaimaalainen lohikeitto

Yli 60 min

Thaimaalaisen lohi-nuudelikeiton liemi maustetaan tom yam -maustetahnalla, sitruunaruoholla ja kaffirilimetinlehdillä. Kookospohjainen soppa tarjotaan pankopaneroitujen jättikatkarapuvartaiden kanssa. Lisukkeeksi sopivat myös tofu, paistetut sienet ja minimaissi.

ratatouille

Sunnuntai

Ratatouille

Yli 60 min

Pilkkomisurakkaa lukuunottamatta ratatouille valmistuu varsin helposti. Ranskalainen klassikkoruoka maistuu sellaisenaan hyvän leivän ja täysjyväriisin kanssa tai muiden ruokien lisukkeena.

clafoutis

Clafoutis

Yli 60 min

Clafoutis on kotoisan pannukakun ranskalainen serkku. Perinteisesti se höystetään kirsikoilla, mutta oikeastaan siihen voi käyttää melkein mitä vain, esimerkiksi luumuja, persikoita, aprikooseja tai vaikkapa omenoita. Koostumukseltaan uunivanukasta muistuttava jälkkäriherkku on parhaimmillaan uunituoreena vaniljajäätelön kera tarjottuna.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Gluteeniton kesäkurpitsarullalasagne ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X