raparperi-vaniljapiirakka

Viikon ruokalista: Kesäisiä herkkuja

Tällä viikolla nautitaan sesongin parhaista antimista. Tarjolla on niin varhaiskaalisalaattia, nokkoslettuja ja raparperipiirakkaa kuin muitakin kesäisiä ruokia. Poimi ohjeet viikon ruokalistalta.

kasviskastike pastalle

Maanantai

Kasviskastike pastalle

30-60 min

Pastapäivä on paras päivä! Muheva kasviskastike pastalle tehdään munakoisosta, herkkusienistä ja laadukkaasta tomaattimurskasta. Kapristen säväyttämä soosi sopii myös lasagnen väliin.

lähikalaburgeri

Tiistai

Lähikalaburgeri

Alle 30 min

Kiireisen päivän pelastaa hampurilainen, joka tehdään ruisleipäviipaleista ja valmiista kalapihvistä. Väliin sujautetaan vielä helppo jogurttikastike ja kylkeen hölsykykurkkujen tapaan valmistettu varhaiskaalisalaatti.

pistoukeitto

Keskiviikko

Pistoukeitto

30-60 min

Pistoukeitossa on tomaattinen liemi ja sattumina porkkanoita, perunoita sekä kesäkurpitsaa. Valkoiset pavut ja makaroni tekevät keitosta ruokaisan. Nimensä kesäinen pistoukeitto on saanut peston kaltaisesta pistou-tahnasta, joka viimeistelee maun.

vietnamilainen kanasalaatti

Torstai

Vietnamilainen kanasalaatti

Alle 30 min

Rapeaa ja rouskuvaa, mehevää, mausteista ja juuri sopivan raikasta. Vietnamilaisessa kanasalaatissa on kaikki kohdallaan. Suikaloi salaattipohjaan varhaiskaalia, jonka sesonki on nyt parhaimmillaan.

nokkosletut

Perjantai

Nokkosletut

Alle 30 min

Perjantaina paistetaan lettuja, eikä mitä tahansa lettuja, vaan tuoreesta nokkosesta valmistettuja vihreitä herkkulettuja. Nokkosletut maistuvat hyvältä sellaisenaan tai esimerkiksi savukalatahnan kera. Nokkosen sijaan voit käyttää myös pinaattia.

lohi-kesäkurpitsa-saarsitolaisleipälaatikko

Lauantai

Lohi-kesäkurpitsa-saaristolaisleipälaatikko

Yli 60 min

Lohi-kesäkurpitsalaatikossa on rapea saaristolaisleipäkuori ja smetanan mehevöittämä täyte. Uskomattoman herkullinen lohilaatikko maistuu ihanasti tillille.

satay-kasvisvartaat

Sunnuntai

Satay-vartaat

Yli 60 min

Huippuhyvät grillivartaat syntyvät niin broilerin, naudan. possun kuin lampaankin lihasta. Vartaiden juju on kaksi makua tulvillaan olevaa kastiketta. Ensin lihpalat uitetaan chilin, inkiväärin ja korianterin maustamassa marinadissa ja tarjotaan lopuksi ihanan pähkinäisen satay-kastikkeen kanssa.

raparperi-vaniljapiirakka

Raparperi-vaniljapiirakka

30-60 min

Onko tässä kenties kesän kaunein, helpoin ja herkullisin raparperipiirakka? Raparperi-vaniljapiirakassa on mantelin mehevöittämä pohja ja mehukas vaniljatäyte antaa makeudellaan sopivan vastapainon piirakan hapokkaalle raparperille.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Kesäisiä herkkuja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X