Blinit ovat keskitalven herkkua – nappaa mainio menu!
Juhlava alkupalalautanen syntyy sitruunaisesta lohicarpacciosta ja mehukkaasta katkaraputartarista, joka tarjotaan avokadon kera.
Ankkasalaatti on kevyt salaatti, jossa roseeksi paahdettu ankka saa kaverikseen itämaisittain maustetun salaatin.
Pannulta kuumina pöytään nostetut blinit tarjotaan mädin, smetanan ja silputun punasipulin kanssa. Jos mädillä herkuttelu joulun jälkeen menee yli budjetin, maistuvat tattarilettuset myös sienisalaatin, sillihakkeluksen ja graavisuolatun kalan tai mätitahnan ja smetanan kanssa.
Blinien kaveriksi sopivat simpukat, jotka ovat hienostunutta, mutta helppoa tarjottavaa. Keitetyt sinisimpukat tarjotaan sellaisenaan maukkaassa liemessään. Vihersimpukat kuorrutetaan valkosipulilla ja mantelilla ja kypsennetään uunissa.
Mehevän kosteaksi jäävässä suklaisessa mutakakussa häivähtää aavistus piparkakkua. Korista tahmea ja makea loppiaisjälkiruoka sokeroiduilla karpaloilla.
Lisää ruokaideoita alkuvuoteen:
Loppiaisen parhaat maut
Naposteluruokaa uudeksivuodeksi
Blinit ja lisukkeet
Ruoka.fi: Helppo uudenvuoden menu
Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto
Keskustelu
Kommentoi juttua: Blinit ovat keskitalven herkkua – nappaa mainio menu!