Viikon ruokalista 3.4.-9.4.: Kalalasagne ja muita herkkuja viikon varrelle

Kukapa ei lasagnesta tykkäisi? Tällä viikolla pastalevyjen väliin kerrostetaan vaihteeksi lohta. Lisäksi viikon aikana tehdään muun muassa nopeaa chili con carnea, kreikkalaista sipuliriisiä ja mehevää uunibroileria. Nappaa reseptit viikon ruokalistalta.

Mustapapukeitto_1

Maanantai

Mustapapukeitto

30-60 min

Tällä superhelpolla mustapapukeitolla lähtee viikko herkullisesti käyntiin. Se tehdään valmiiksi suikaloiduista kasviksista ja tölkillisestä mustapapuja. Maun tuovat valmiit maustetahnat. Kun lisäät joukkoon muutaman paksoin lehden ja viimeistelet keiton tuoreella korianterilla sekä silputuilla sipulinvarsilla, kukaan tuskin huomaa, että mutkia on matkan varrella hieman oiottu suoriksi.

fenkolisilakat

Tiistai

Fenkolisilakat

alle 30 min

Tiistain herkkuruoka tehdään silakoista ja fenkoleista. Makuparia täydentävät puolukat, joita ripotellaan valmiin ruoan päälle. Pyöräytä kaveriksi perinteinen perunamuusi tai kokeile vaihteeksi vaaleaa juuresmuusia.

kasviksilla höystetty chili con carne

Keskiviikko

Kasviksilla höystetty chili con carne

alle 30 min

Tähän chili con carneen tulee jauhelihan ja papujen lisäksi runsaasti kasviksia. Pilko pannulle tuoreita tai oikaise pussillisella pakasteita. Helppo kastike syntyy valmiiksi maustetusta tomaattimurskasta, mutta vahvojen makujen ystävä lisää tulisuutta chilikastikkeella. Kaverina maistuu riisi. Keitä kerralla reilu annos, niin seuraavan päivän ateria on jo puoliksi tehty.

kreikkalainen sipuliriisi

Torstai

Prasorizo eli kreikkalainen sipuliriisi

alle 30 min

Edellispäivän tähteelle jäänyt riisi hyödynnetään kreikkalaiseen sipuliriisiin. Se on täydellistä arkiruokaa: nopeaa, hyvää ja varsin mutkatonta valmistaa. Paista pannulla purjo-, kevät- sekä valkosipulia ja kumoa joukkoon keitetty riisi. Murustele sekaan vielä fetajuustoa ja höystä herkuksi tilkalla sitruunamehua, tuoreilla yrteillä sekä kourallisella paahdettuja pinjansiemeniä.

pähkinäbroileria thaimaalaisittain

Perjantai

Pähkinäbroileria thaimaalaisittain

alle 30 min

Perjantain pikaruoka tehdään broilerista, paprikasta ja pähkinöistä. Potkua annokseen antavat chili-, osteri- ja soijakastikkeet, lisämakua tuo kevätsipuli. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja keitä kaveriksi nuudeleita. Helppo aasialaisvivahteinen ruoka on tarjoilukunnossa vartissa.

lima-kalalasagne

Lauantai

Lime-kalalasagne

30-60 min

Launataina herkutellaan lasagnella. Tuorejuustolla täytelöitetyn juustokastikkeen kanssa lasagnelevyjen välissä vuorottelee vaihteeksi helppo ja herkullinen kalakastike. Sen sekaan on suikaloitu niin purjoa kuin paprikaakin. Kuorruta lasagne juustolla, työnnä vuoka uuniin ja valmistaudu keräämään kehut ruokapöydässä.

Yrttikuorrutettu_broileri

Sunnuntai

Yrttikuorrutettua broileria

30-60 min

Palmusunnuntain ruokapöydässä ihastusta herättää uunibroileri, jolle parmesaanilla höystetty rapea yrtti-leipäkuorrute antaa mehevän maun. Kaveriksi voit keittää riisiä tai pyöräyttää vaihteeksi astetta maukkaamman lisukkeen. Kokeile esimerkiksi hurmaavaa pinaattirisottoa.

Himahellan mämmipikajäätelöl

Mämmi-pikajäätelö

yli 60 min

Milläpä sitä muuten palmusunnuntain herkkuaterian päättäisi kuin mämmillä? Jos mämmi perinteiseen tapaan tarjottuna ei ole suosikkisi, kokeile sitä jäätelössä. Poskettoman hyvä ja naurettavan helppo pikajäätelö syntyy ilman jäätelökonetta. Tarvitset siihen vain suklaanmakuista kondensoitua maitoa, kermaa sekä tietysti mämmiä. Vatkaa ne vaahdoksi, kaada vuokaan ja pakasta. Siinä se! Mämmijäätelö on takuuvarma hitti paatuneimpienkin mämmin vihaajien keskuudessa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 3.4.-9.4.: Kalalasagne ja muita herkkuja viikon varrelle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X