Viikon ruokalista 12.3.-18.3.: Suussa sulava nyhtöbroileri ja muut viikon suosikit

Mitä tällä viikolla syötäisikään? Maistuiiko mausteinen katkarapucurry, täyteläinen parsakaali-juustokeitto tai mison maustamat lohikyljykset? Entä mehevääkin mehevämpi nyhtöbroileri? Poimi reseptit viikon ruokalistalta.

uunimunakas

Maanantai

Uunimunakas

30-60 min

Uunimunakas on maanantairuokaa parhaimmillaan: helppo, nopea ja maukas. Tähän uunimunakkaaseen uppovat myös tähteelle jääneet keitinperunat, joista juustoinen munaseos loihtii herkkua.

katkarapucurry

Tiistai

Mausteinen katkarapucurry

Alle 30 min

Puolen tunnin luksusruokaa: chilillä, inkiväärillä ja kurkumalla maustettu katkarapucurry tarjotaan riisin kera.

broileri-pastasalaatti

Keskiviikko

Broileri-pastasalaatti

Alle 30 min

Ruokaisassa broileri-pastasalaatissa on lisäksi oliiveja ja pinjansiemeniä sekä raikas sitruunakastike. Tee kerralla reilu annos ja nappaa siitä myös eväsannos töihin.

parsakaalikeitto

Torstai

Parsakaali-juustokeitto

30-60 min

Täydellisen torstaikeiton resepti: kermainen parsakaalikeitto cheddar- ja parmesaanijuustolla täytelöitettynä. Päällä paahdettua pekonia.

Mausteisissa lihapullissa maistuu kaneli, kurkuma ja juustokumina.

Perjantai

Marokkolaiset lihapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa 

30-60 min

Nämä lihapullat valmistetaan karitsanjauhelihasta ja maustetaan marokkolaisella mausteseoksella, Ras-El-Hanoutilla. Pullat kypsennetään loppuun tomaattikastikkeessa, johon kaneli antaa oman huikean hienon makuvivahteensa.

miso-lohikyljykset ja seesamkasvikset

Lauantai

Miso-lohikyljykset ja seesamikasviksia

Alle 30 min

Tässä nappivalinta launtaipäivän lounaaksi. Japanilainen misotahna antaa upean umamisen ja suolaisen maun lohikyljyksille, ja lisukekasviksetkin paistuvat seesamiöljyssä makoisiksi muutamassa minuutissa.

Nyhtöbroileri

Sunnuntai

Nyhtöbroileri

Yli 60 min

Broileri mielletään usein arjen pikaruoaksi, mutta miedossa uuniin lämmössä hissukseen kypsyvä nyhtöbroileri on viikonlopun slow foodia parhaimmillaan. Varaa valmistukseen neljä tuntia, saa lopputulokseksi mehevääkin mehevämpää lihaa.

hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa

Hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa

Alle 30 min

Täydellinen yhdistelmä makeaa ananasta, raikasta limettiä ja pehmeää mascarponekermaa. Pitkästä nimestään huolimatta tämä jälkiruoka valmistuu puolessa tunnissa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 12.3.-18.3.: Suussa sulava nyhtöbroileri ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X