Viikon ruokalista 22.1.- 28.1.: Dosa-letut ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla kokkaillaan sekä perinteistä kotiruokaa että astetta mausteisempaa murkinaa. Maistuisiko uunipeltimakaronilaatikko, makkarapata chili con carnen tapaan tai intialaiset dosaletut?

Intialainen munakoisosalaatti

Maanantai

Intialainen munakoisosalaatti

30-60 min

Kokkaa itsesi makumatkalle Intiaan. Tämä mausteinen vegesalaatti tehdään öljyssä paistetuista munakoisoviipaleista. Garam masala sekä seesamin- ja pinjansiemenet tuovat makua, linssit ruokaisuutta. Saksi päälle myös yrttejä: tuore minttu ja lehtipersilja istuvat salaatin makumaailmaan kuin nakutettu.

perinteiset silakkapihvit

Tiistai

Perinteiset silakkapihvit

30-60 min

Sarjassamme klassiset kotiruoat, tiistana vuorossa on oikea superstara: perinteiset silakkapihvit. Välissä on tilliä, päällä rapea ruisjauhopanerointi. Tarvitseeko sanoa enempää? Jos ei vielä vakuuttanut, ripottele tillin sijaan kalafileiden väliin ruohosipulia, juustoraastetta tai sinihomejuustoa. Uuden maun klassikkoon saat myös maustetulla tuorejuustolla tai pestolla.

vietnamilainen kanakeitto

Keskiviikko

Vietnamilainen kanakeitto

30-60 min

Suosittua pho-keittoa mukaileva vietnamilainen kanakeitto on täydellistä talviruokaa. Se ravitsee kehoa sekä mieltä ja täyttää vatsan ilman ähkyä. Juju on mausteiden moninaisessa käytössä sekä päälle lisättävissä runsaissa höysteissä, jotka tekevät mausta herkullisen vivahteikkaan. Nuudelit tuovat keittoon ruokaisuutta ja kanan voi halutessaan korvata esimerkiksi katkaravunpyrstöillä tai rapeaksi paistetulla tofulla.

Makaronilaatikko uunipellillä

Torstai

Uunipeltimakaronilaatikko

30-60 min

Makaronilaatikko on koko perheen suosikki. Kerää suosionosoitukset ja valmista ruoka vuoan sijaan uuninpellillä, sillä kaikkihan se tietävät: maksimaalinen määrä rapeaa pintaa maksimoi myös makunautinnon.

Dosa_letut

Perjantai

Dosa-letut

30-60 min

Perjantaina tehdään lettuja. Eikä mitä tahansa lettuja, vaan intialaisia dosa-letuja, jotka täytetään muhevan mausteisella perunacurrylla, mangochutneylla  ja maustamattomalla jogurtilla. Perinteiset dosat tehdään linsseistä, mutta kikhernejauhoista syntyy oivat pikaletut, jotka jaksaa valmistaa myös perjantai-iltana töiden jälkeen.

Lohi_piccata

Lauantai

Lohi-piccata

30-60 min

Tämä ruoka vie kielen mennessään. Italialainen klassikkoruoka kanaa piccata toimii myös lohen kanssa. Kapriksista ja sitruunasta tulee ihanan pikantti maku, vink vink!

makkarapata chili con carnen tapaan

Sunnintai

Makkarapata chili con carnen tapaan

Yli 60 min

Tämä meksikolaiselta klassikolta mallia ottanut pataruoka tehdään vaihteeksi mausteisesta chorizosta. Joukossa on runsaasti myös kasviksia sekä tuhdisti lämpimiä mausteita. Kidneypavut tuovat ruokaisuutta, joukkoon silputut taatelit makean lisätwistin.

avokadojäädyke

Avokadojäädyke

Yli 60 min

Kun mielesi halajaa jotain raikasta ja kermaisen täyteläistä, on mintulla ja sitruksilla maustettu avokadojäädyke valintasi. Vielä kun rouhit päälle pistaaseja, niin avot!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 22.1.- 28.1.: Dosa-letut ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X