savustettu lohi

Viikon ruokalista: Lämmin peruna-sipulisalaatti, savulohi ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla loihditaan helppoja ja nopeita ruokia kesän parhaista raaka-aineista. Herukoista syntyy herkullinen kastike broilerin kaveriksi ja herneistä raikas pesto pastan joukkoon. Herkkupiirakka banoffeekin raikastuu tuoreilla mustikoilla. Lisäksi savustetaan lohta ja grillataan possua aasialaisella twistillä.

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

Maanantai

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

30-60 min

Kesäkurpitsa-kukkakaalikeiton latinotwisti syntyy tomaatista, chilistä ja yrteistä. Nokare tuorejuustoa tekee koostumuksesta täyteläisen. Keittolautaselle voi ripotella rapeaksi suutuntumaksi myös maissilastuja sekä tuoretta korianteria.

frittiahvenet

Tiistai

Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike

30-60 min

Frittiahvenet ja lämpimät perunalastut on maukas muunnos perinteisestä brittiläisestä pubiruoasta. Tuhdin ruoan raikastaa limettitsatsiki.

herne-minttupesto

Keskiviikko

Herne-minttupesto

Alle 30 min

Perinteinen pestokastike tehdään basilikasta, mutta yhtä hyvin sen voi pyöräyttää myös herneistä ja mintusta. Mittaa ainekset tehosekoittimeen, väännä nupit kaakkoon ja valmista tuli. Sekoita herne-minttupestoa keitetyn pastan joukkoon ja tarjoa sitä myös leivän levitteenä.

herukkakastike ja broileri

Torstai

Broileria herukkakastikkeen kera

30-60 min

Broileri ja mustaherukka ovat ihania yhdessä. Pannulla paistetun broilerin rintafileen ja helppotekoisen mustaherukkakastikkeen lisukkeeksi sopii riisi sekä raikas vihersalaatti, jonka joukossa on tuoreita mustaherukoita.

Parmankinkku-viikuna-kukkakaalipizza

Perjantai

Kukkakaalipizza parmankinkulla ja viikunalla

30-60 min

Perjantai on perinteisesti pizzapäivä. Tämä pizzapohja tehdään kukkakaalista ja reilusta määrästä juustoa. Se ei kaipaa tomaattikastiketta, sillä sulanut mozzarella antaa makua ihanasti. Suolainen parmankinkku ja makeat viikunat ovat pizzan täytteinä verrattomia.

lämmin peruna-sipulisalaatti

Lauantai

Lämmin peruna-sipulisalaatti

Savustettu lohi

30-60 min

Loistava kesäruoka syntyy, kun yhdistät lämpimän peruna-sipulisalaatin ja itse savustetun lohen. Perunasalaatti syntyy näppärästi vaikka muurikkapannulla ja kalan savustaminenkin käy leikiten, kun seuraat näitä ohjeita.

Aasialainen_grilliporsas

Sunnuntai

Aasialainen grillipossu

Yli 60 min

Aasialainen grillipossu ei ole mitään pikaruokaa, sillä se kypsennetään ensin keittämällä ja viimeistellään vasta sitten grillin lämmössä. Mutta ei hätää. Lihan voi keittää jo edellisenä päivänä ja grillata vasta seuraavana. Peitä tällöin keitetty ja jäähdytetty liha huolella ja nosta painon alle jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Nosta myös kookospohjainen keitinliemi jääkaappiin. Saat siitä mahtavan pohjan aasialaiselle glaseerauskastikkeelle.

mustikkabannofee

Mustikkabanoffee

30-60 min

Brittiläinen piirakkaklassikko banoffee raikastetaan nyt mustikoilla ja mustaherukkamarmeladilla. Tuoreet marjat ja makea kinuski ovat loistava pari.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Lämmin peruna-sipulisalaatti, savulohi ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X