Viikon ruokalista vko 13: Ruokainspiraatiota Italiasta – 7 x italialainen ruoka

Onneksi poikkeusolot eivät estä makumatkailua. Tällä viikolla kokataan italialaiasta. Pizzaa ja pastaa on toki tarjolla, mutta viikon aikana ennätetään herkutella myös saltimboccalla, gremolatabroilerilla sekä italialaisella hääkeitolla eli Minestra maritatalla.

Maanantai

Saltimboccaa broilerista

alle 30 min
4

Salvialla ja Prosciutto-kinkulla höystetyn saltimboccan nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Saltimboccan sanotaan olevan niin herkullista, että se kirjaimellisesti "hyppää suuhun". Saltimbocca on yksi roomalaisen keittiön ja koko Italian tunnetuimmista ruoista. Perinteisesti se tehdään vasikasta, mutta broileri on hyvä vaihtoehto arkeen.

Tiistai

Lohi piccata

30-60 min
4

Lohi piccata vie kielen mennessään. Italialainen klassikkoruoka kanaa piccata toimii myös lohen kanssa. Kapriksista ja sitruunasta tulee ihanan pikantti maku.

Keskiviikko

Italialainen hääkeitto eli Minestra maritata

30-60 min
4

Italialainen hääkeitto ei ole häissä tarjottava keitto, vaan tarkoittaa sitä, että raaka-aineet ovat hienosti naimisissa keskenään. Herkullinen keitto tuo kaivattua vaihtelua jauhelihakierteeseen.

Torstai

Risotto frutti di mare

30-60 min
4

Merellisessä risotto frutti di maressa on simpukoita ja isoja katkarapuja. Sitruunamehu ja kirsikkatomaatit tuovat risottoon mukavaa hapokkuutta. Risotto frutti di mare koristellaan tuoreella basilikalla.

Perjantai

Pizza Margherita

30-60 min
0

Pizza Margherita on pizzojen kuningatar. Villioregano viimeistelee annoksen. Villioregano on ostettu La Tartuata -herkkukaupasta Helsingin Tehtaankadulta.

Lauantai

Gremolatabroileri

yli 60 min
4

Gremolatabroileri on helppo broileriruoka, joka tuo mieleen Italian auringon. Italian yrtit, paahdetut tomaatit ja mantelinen gremolatakuorrutus loihtivat broileriin makua ja väriä.

Sunnuntai

Pasta alla Norma on maailman paras munakoisopasta

30-60 min
4

Pasta alla Norma eli sisilialainen munakoisopasta on monen mielestä vegepastojen ykkönen. Tulinen peperoncino eli kuivattu chili tuo kastikkeeseen potkua.

Jälkiruoka

Affogato espresso-kinuskikastikkeella

alle 30 min
6

Affogato tarkoit­taa italiaksi huku­tettua. Herkullinen espressolla maustettu vaniljajää­telö peitetäänkin jälkiruoassa kahvin makuisella kinuskikastikkeella. Affogato on todellinen kahvinystävän suosikkijälkiruoka!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 13: Ruokainspiraatiota Italiasta – 7 x italialainen ruoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X